Silvia M. (sikovnica) ID 5882 |
 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 30.8.2006 |
Naposledy: 22.12.2022 13:56 |
Aktualizácia: 11.6.2019 8:02 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g mletého mäsa (viď bližší popis v postupe) - 250 g kuracích pečienok - 1-2 dl polosladkého červeného vína - 1 veľká cibuľa - stopkový alebo buľvový zeler (trochu viac ako cibule) - 250 ml mäsového vývaru (bujón) - 500 g paradajkového pyré - soľ, cukor - olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Receptík som okukala z telky, kde to varil jeden taliansky šéfkuchár. Ten tvrdil, že ho má od 80-ročného Horácia, ktorý dlho pracoval v stredotalianskej krčmičke. Existuje vraj veľa variácií boloňskej omáčky, ale táto je vraj originálna a najchutnejšia. No proste, nechali sme sa zlákať - a bola famózna!!! Určite odporúčam vyskúšať aj ako slávnostnejšie jedlo pre návštevy, ale treba si naozaj dať záležať na kvalitných surovinách.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (5) posledné: 17.6.2015, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |