
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
OMÁČKY |
![]() Jablková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 jablk, kryštálový cukor, vanilkový cukor, citron, sladká smotana, hladká múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Po ríbezlovej omáčke ( nájdete u mňa v receptoch ) je táto druhá njobľúbenejšia v našej rodine. My to máme najradšej k varenému mäsku z polievky, v ktorej varíme , zemiačky aj plnku. Vlastne, keby sa omáčka mohla variť v polievke, tak by to bol obed z jedného hrnca :)))) Dosť bolo srandy ide sa na postup, ten je veľmi jednoduchý v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 28.6.2015, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() Šóška - prívarok k mäskuPOTREBNÉ PRÍSADY šóška, asi je to po slovensky šťavel, ale nie som si istá, sú to také zelené listy podobné špenátu, ale ani tým si nie som istá, smotana, soľ, cukor, maslo, hl. múka na zahustenie, poprípade aj mlieko na zriedenie, xixixi POSTUP PRÍPRAVY zo šóšky vyrežeme strednú tvdrú stonku, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme trochu vodou , jemne posolíme a krátko povaríme, potom v sladkej smotane , alebo aj v šľahačkovej rozmiešame 1-2PL múky a zahustíme šóšku, prevaríme a na zjemnenie pridáme asi 1cm plátok masla, necháme ho roztopiť, kto chce môže prisladiť cukrom, ale je sa to aj také kyselkavé. Je to bombastická omáčka k rôznym druhom mäsa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (37) posledné: 23.4.2013, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() Ríbezlová smotanová omáčka - najfantastickejšiaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček ríbezlí, 1,5-2dcl vody, 4PL kryštálového cukru, 1dcl mlieka, 1PL hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Očistíme si ríbezle. Ja som mala mrazené. Dáme variť do vody spolu s cukrom asi 5-10 minút. Keď sa cukor rozpustí stiahneme plameň vlejeme pomaly šľahačkovú smotanu a prevaríme. Medzitým si zmiešame múku s mliekom a zahustíme omáčku, necháme prevrieť a hotovo. Podávame s rôznymi druhmi mäsa. Nám to babka podávala s vareným mäskom a plnkou z polievky a s varenými zemiakmi. Robila ju aj z jablčok, no ojedli sme sa jak .....Tak toľko z môjho detstva. No moje deti sú asi po mne, včera sa nevedeli dojesť a mladšia dcéra až dvakrát ďakovala za fantastický obedík. Mäsko som len kuracie prsia posolila, okorenila mletým bielym korením a opiekla na panvici a hotovo. A samozrejme zemiaková kaša. Dala som to k omáčkam , lebo v tomto recepte neide o prípravu mäsa , ale o podľa mňa kráľovnú všetkých ovocných omáčok. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 22.1.2016, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |