jana j. (Janushinka) ID 30839 |
Oblasť: Košice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.12.2007 |
Naposledy: 23.6.2020 22:02 |
Aktualizácia: 30.9.2018 19:02 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
pol hlávky bielej (obyčajnej) kapusty, väčší paradajkový pretlak, cibuľa, olej, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, 250ml smotany na varenie alebo mlieka, 2-3PL hladkej múky
POSTUP PRÍPRAVY
Kapustu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Potom kapustu scedíme. Na troche oleja si opražíme cibuľku, prídáme čiastočne uvarenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a paradajkový pretlak a podlejeme troškou vody. Vyššie uvedené množstvo surovín je orientačné, pretlaku dajte podľa toho aké kyselkavé to chcete mať. Pridáme trochu cukru a necháme povrieť. Zatiaľ si bokom v menšej miske rozmiešame polovicu smotany(mlieka) s múkou. Za stáleho miešanie vlejeme smotanu s múkou, prilejeme zvyšok smotany a necháme prevrieť. Ak by sa vám zdala byť konzistencia hustá, dolejte mlieko, ak riedka, pridajte opäť múku rozmiešanú so smotanou(mliekom). Podľa chuti dochutíme a odstavíme. U nás sa hlávková kapusta veľmi nejedla, pretože nám nejak nechutila, ale v podobe tohto prívarka je o ňu veľká bitka. Tak dúfam, že aj vám bude chutiť. Dobrú chuť ;-)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (8) posledné: 3.5.2013, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |