
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
OMÁČKY |
![]() sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY recept tu určite už niekde je, ale pridám aj svoj:-)))) POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso trochu orestujeme na oleji, aby sa zatiahlo, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler, bobkový list, pár zrniek čierneho korenia, soľ a udusíme domäkka (ja tradične v tlakovom hrnci). Mäkké mäso vyberieme a odložíme (nejzeme:-))))..., vyberieme aj bobkový list a ostatné suroviny riadne pomixujeme, prilejeme smotanu na varenie a trochu mlieka a ak treba tak omáčku trochu zahusíme múkou (ale veľakrát ani nie je treba, lebo tá zeleninová zmes je dosť hustá, záleží na tom ako veľmi ju zriedite). Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme. Príloha je mäsko a kendľa. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 83 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 1.1.2019, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() niektu ju miluje, niekto nenávidí:-))))))) ŠALÁTOVÁ OMÁČKAPOTREBNÉ PRÍSADY v postupe POSTUP PRÍPRAVY Z oleja a hladkej múky urobíme stredne hnedú zápražku, zalejeme mliekom, pridáme kocku hovädzieho bujónu... necháme zovrieť, aby nám omáčka zhustla, ochutíme soľou, cukrom a octom na výraznejšiu sladkokyslú chuť (ja robievam viac kyslejšiu, aby vynikla). Ak chcete tak ju trochu pomixujte ponorným mixérom - bude potom taká hladučká..... Nakoniec pridáme na kúsočky natrhaný hlávkový šalát, trochu kôpru a necháme zapariť (ale už nevaríme!!!). Vhodnou prílohou sú varené zemiaky a volské oká. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.4.2020, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa, 7dcl pohár sterilizovanej zel. fazuľky, 3-4 väčšie zemiaky, 1 bobkový list, soľ, vegeta, štipka rasce, 2 kyslé smotany, 2-3 lyžice hladkej múky, 2 dcl mlieka, cukor, ocot, kôpor, 4 natvrdo uvarené vajíčka ....................a kto chce klobásku, alebo inú prílohu k tomu POSTUP PRÍPRAVY .... na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, a zelenú fazuľku, posolíme, pridáme 1 bobkový list, rascu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Medzitým si rozmiešame múku so smotanou, zriedime mliekom, pridáme kôpor. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme polievku smotanovou zátrepkou, necháme prebublať a odstavíme. Dochutíme vegetou, cukrom a octom a nakoniec pridáme na kolieska nakrájané vajíčka (ako keď robíte chlebíčky) a kôpor. My sme si k tomu dali opečené kolieska klobásky ale dá sa čokoľvek iné alebo aj nič, chutí to výborne aj samotné. Papáme s čerstvým chlebíkom alebo rožtekom. Takto to varieva moja mamina, a takto to varievala aj jej mamina:-))) a teraz aj ja :-))))) Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 23.2.2023, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() VOŇAVÝ kurací perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kuracie stehná aj s kožou, olej, cibuľa, sladká mletá červ. paprika, rasca, 1 veľký bobkový list, 1 ks nové korenie, 1 ks klinček, soľ, smotana na varenie, 3 lyžice hl. múky. POSTUP PRÍPRAVY Ja som zase tradične varila v tlakovom hrnci.... takže na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu, keď je sklovitá pridáme za čajovú lyžičku ml. papriky, dáme stehná, minútku orestujeme, podlejeme vodou, pridáme medzi prsty rascu, 1 bobkový list, a po 2 kusy nového korenia a klinčeka. Nebojte sa tejto kombinácie, smotanovému jedlu dodá zvláštnu ale dobú chuť aj vôňu, osolíme a dáme variť. Ja som varila na 2 tlakovom stupni 15 min. Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu zahustíme zátrepkou (smotana + múka, rozmiešať), necháme prebublať a odstavíme. Nakoniec pridáme kuracie mäso, obraté od kostí a kože. My tradične papáme s uvarenými cestovinovými "vrtulkami":-))). Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 8.8.2014, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() tekvicový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY olej, cibuľa, tekvica, rasca, cesnak, bobkový list, soľ, korenie, červená sladká paprika, smotana na varenie, mlieko, múka, ocot POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu s rascou a krátko orestujeme, potom pridáme postrúhanú tekvicu spolu s červenou mletou sladkou paprikou, soľou, korením, bobkovým listom, nakrájaným cesnakom (nie prelisovaným), podlejeme trochou vody (len tak, aby bola tekvica ponorená) a varíme domäka. Keď je tekvica mäkká, zahustíme ju trochou múky rozmiešanej v smotane na varenie a prípadne dorobíme mliekom. Nakoniec dochutíme octom podľa chuti. My sme si ju urobili s novými zemiakmi s maslom a pažítkou a mäsovou sekanou. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 18.8.2011, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |