
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
HUBY |
![]() Vyprážané bedle so zemiakmi a paradajkovým šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY vlastnoručne nazbierané bedle, olej, soľ, korenie............ Na obalenie: hladká múka,vajíčka,strúhanka ........... Príloha: zemiaky, cibuľa, zelená pertžlenová vňať................... Šalát: paradajky, cibuľa malá, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, ocot, čerstvá bazalka, voda POSTUP PRÍPRAVY Bedle očistíme, nakrájame na primeranú veľkosť, opláchneme, pozor, aby neostalo v nich veľa vody, lebo pri vyprážaní budú prskať. Rozbijeme si vajíčka, rozšľaháme, osolíme, okoreníme. Bedle obalíme v trojobale a vypražíme. Zemiaky očistíme , nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Kým sa zemiaky varia, očistíme cibuľu a popražíme ju na oleji. Nakrájeme petržlenovú vňať. Keď sa zemiaky uvaria, scedíme ich, zalejeme popraženou cibuľou, ak je treba ešte posolíme, posypeme vňaťou a premiešame. Na šalát prevaríme asi 200ml vody a zalejeme asi 2PL kryštálového cukru, pridáme 1KLmletej rasce, štipku korenia a asi 1PL octu, miešame , aby sa cukor rozpustil. Tento nálev by som odporúčala urobiť ako prvý , aby stihol vychladnúť, kým sa upražia bedle a uvaria zemiaky. Cibuľu do šalátu nakrájame na veľmi tenučko, zalejeme prevarenou vodou, necháme ju asi dve minútky lúhovať, potom precedíme a premyjeme v sitku studenou vodou. Nálev nalejeme na nakrájané paradajky a pridáme cibuľu aj premytú a natrhanú bazalku, premiešame a je hotovo. Tento šalátik má byť viac sladký ako sladkokyslý. Takéto sme jedávali na dovolenke v Maďarsku a veľmi nám chutili. Doma robievame viac octové-sladkokyslé nálevy na šaláty. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (43) posledné: 13.10.2012, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |