Jana S. (Popka) ID 40159 |
 |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 24.3.2008 |
Naposledy: 2.8.2024 22:49 |
Aktualizácia: 18.4.2016 22:32 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
* 20 zelených nezrelých vlašských orechov *1 liter vodky * 3 klinčeky * kúsok celej škorice * 500 g cukru * 250 ml vody
POSTUP PRÍPRAVY
Z natrhaných zelených orechov (musia sa dať ľahko prepichnúť) na Jána (24.6.) sa pripravuje orechovica, ktorá prečisťuje žalúdok, pečeň a krv, odstraňuje slabosť žalúdka a hnilobné procesy v črevách. Okrem toho je vynikajúcim prostriedkom proti hustnutiu krvi. 20 zelených orechov rozštvrtíme, naplníme nimi sklenenú fľašu so širokým hrdlom a zalejeme litrom alkoholu, tak aby bol alkohol nad orechami. Pridáme klinčeky a škoricu. Uzavretú fľašu postavíme na 4 týždne na slnko, alebo teplé miesto. Následne uvaríme sirup z cukru a vody (15 minút). Vychladený sirup pridáme do scedenej orechovice a môžeme nafľaškovať. Necháme odpočívať na chladnom mieste.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (23) posledné: 29.6.2014, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |