. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Aneta C. (Anet_007) ID 67403
.
mimibazar.sk/anet-007
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.11.2008
Naposledy: 9.2.2016 10:19
Aktualizácia: 16.12.2014 16:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 18
RODINNÉ FOTOGRAFIE 75
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 33
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

POLIEVKY

neuveriteľne chutná jamajská tekvicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g nakrájanej oranžovej tekvice, 1 veľké jablko, 1 malý zeler (aj menej, ak nemáte radi), 1 veľká cibuľa, 1 veľká mrkva, 1-2 červené chillipapricky, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 PL masla, 800ml kuracieho vývaru (bujón), ½ TL Ingwerového prášku, 2 bobk.listy, 300 ml šľahačkovej smotany, 1 PL citrón.šťavy, 1 ČL cukru, 1 PL rajč.pretlaku (nemusí byť), soľ, mleté čierne korenie, nakrájaná pažítka. - všetko je nakrájané na primerané kúsky, aby nebolo treba pridlho variť. Čím sú menšie, tým skôr bude uvarené ! :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu opražíme na masle, osolíme, pridáme tekvicu, jablko, zeler, mrkvu, chillipapričky, pretlačený cesnak (môžeme až ku koncu, ak máme radi jeho výraznejšiu chuť), podlejeme vývarom a varíme prikryté do zmäknutia spolu s ostatnými ochucovadlami. cca. 20min.

Vyberieme bobk.list a rozmixujeme pridáme šľahačku, citrónovú šťavu, prevaríme a dochutíme.
Posypeme čerstvou pažítkou, či petr.vňaťou.... hmmmmmmmm

Podávame s čerstvým pečivom..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.11.2009, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

veeeeľmi fajn polievka s mletým mäsom, zeleninou a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

asi pre 4 osoby: 400 g mletého mäsa, 2 PL oleja, 1 cukina, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku (aj viac), 1 l rajč.šťavy, 2 malé štipľavé papričky, 1 malá konzerva kukurice, 200g topen.syru - napr. karička, či tie trojuhoľníkové, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, cukor, čilikorenie-nemusí byť, ak sú veľmi štipľavé papriky.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleje opečieme cibuľu aj mäso. Cukinu nakrájame na kocky, cesnak pretlačíme, spolu s rajč.šťavou pridáme k mäsu a 10 min podusíme.

Štip.papričku nakrájame na kolieska a spolu s kukuricou a syrom pridáme do polievky. Varíme ďalej cca 10-15 min. Medzitým osolíme, okoreníme, pridáme štipku cukru - dochutíme.

Podávame s chlebíkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

zemiakovo-tekvicova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 porcie: 3 zemiaky, 1 mrkva, 1 cibula, 5 strucikov cesnaku, 200g nakrajanej oranzovej tekvice, 100g orav.slaniny, 100g karicky alebo dobre sa topiaci syr, 1 smotana - kysla, alebo slahackova, sol, mlete cierne korenie, voda, zeleninovy bujon.

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninku vypecieme, pridame cibulu a opekame do sklovita.

Pridame tekvicu, chvilku podusime, potom zemiaky, mrkvu, syr, smotanu a vyvar.
Do zmaknutia povarime - cca. 10-15min. osolime, okorenime, pridame roztlaceny
cesnak a rozmixujeme tycovym mixerom. Nechame zovriet a dochutime.

Tekvicový olej na pokvapkanie...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.10.2009, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

polievka z jedlých gaštanov



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg jedlých gaštanov (ja som mala z konzervy predvarené), 100g cibule, 100g oravskej slaniny, 15g údeného salámu, 1/2 l zeleninového vývaru - príp. viac - podľa potreby, 200 ml šľahačkovej smotany, bobkový list, klinček (y), 1/2 škoricovej tyčinky (ja som dala len mletú).

POSTUP PRÍPRAVY

Gaštany 15 min variť, aby sa dali oľúpať. Nie všetky naraz vybrať, ale pojednom, lebo po vychladnutí za zle šúpu. To je najhoršia časť, ale sa vyplatí.

Cibuľu na oleji opiecť, pred dopečením pridať slaninu, salám a j to opiecť. Pridať gaštany, zeleninový vývar, škoricovú tyčinku, bobkový list a variť 30 minút. Potom prepasírovať, či rozmixovať na krémovitú konzistenciu (predtým ale VYBRAŤ ŠKORICU A BOB.LIST!!!!).

Následne pridať šľahačkovú smotanu, pár minút nechať povariť a podávať!!!!!!!

jedna z mojich najobľuubenejších...CHUŤ JE AKO BÁSEŇ, ODPORÚČAM VEĽMI!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2010, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu