. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432
.
mimibazar.sk/ladybirdka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.9.2006
Naposledy: 21.7.2016 10:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 129
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 26
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

POLIEVKY

krémová cuketová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: 3 stredne veľké cukety 1 ks bambino syr (v tube) 1 ks slepačí bujón soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Cukety očistíme a pokrájame na plátky. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou a pridáme rozmrvený bujón. Varíme, kým cukety nezmäknú.
Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme syr, rozmiešame.
Zmes necháme trocha vychladnúť a rozmixujeme mixérom.
Polievku podľa chuti osolíme, pridáme poprípade vegetu.
Podávame s tmavým chlebom alebo s nasucho opraženými žemľovými kockami.

Takýmto spôsobom môžeme pripraviť aj polievku z brokolice.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kapustnička


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pridáme neskôr teraz len foto :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Čína s rezancami z balíčkov čínskych plievok



POTREBNÉ PRÍSADY

600 gramov kuracieho mäsa 1 ks cibuľa 2 str. cesnaku 2 – 3 lyžice kečupu 1 lyžicu horčice 3 PL worchesterovej omáčky 1 KL sójovej omáčky 2 ks vajíčka, čína korenie 2 KL kari korenie čierne mleté korenie 3 KL solamyl 1 bal mrazenej zeleniny (čínsku zmes alebo trojzložková: mrkva, kukurica, hrášok) 400 g cukety instantné cestoviny (z čínskych polievok, 6 balení)

POSTUP PRÍPRAVY

Umyjeme mäso a narežeme na kocky. Na to vhodíme asi tie 3i lyžice kečupu a 2 lyžice horčice a worchesterovu omáčku (tej dáme pokojne dosť aj 3 PL) a 1 KL sójovej omáčky a kari korenie, nasleduje čína korenie a trošku čierneho mletého korenia. Do toho rozbijeme 2 vajíčka a všetko to poriadne zamiešame a ešte do oho asi 3 KL solamylu. Opäť zamiešame a uzavrieme do misky a necháme 24 hodín postáť v chladničke.
Na ďalší deň vyberieme mäso z chladničky a dáme do hrnca na spodok olej. Keď je rozpálený dáme do hrnca mäso a trošku ho opečieme sprudka až potom zalejeme ale len troškou vody. Prikryjeme a miešame pravidelne. Keď sa voda odparí a mäso ešte nieje mäkké, tak dolejme zas trošku vriacej vody, ale nie veľa, aby nakoniec veľa neostalo.
Nakrájame cibuľu a pridáme ju do mäsa nech sa dusí. (netreba ju opekať na oleji)
Do mäsa pridáme aj mrazenú zeleninu a varíme.
Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku. Varíme. Očistíme cuketu a rozrežeme na poly. Vydlabeme stred (ako keď robíme tekvicu), narežeme na malé útvary – kocky a opečieme na oleji do zlatista až hneda a potom odstavíme.
Keď je mäso mäkké, ochutnáme prípadne osolíme. Odstavíme cestoviny z tých polievok zalejeme vriacou vodou a necháme asi 3 minúty mäknúť. Precedíme ich a zmiešame nakoniec s mäsom, cuketou. Premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2012, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrachova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hrachu (3/4) 1 ks cibuľa (1/4) cesnak ( 2 struciky) 2 ks bujón 4 ks bobkové listy

POSTUP PRÍPRAVY

V studenej vode premyjeme aspoň 3x hrach. Následne ho vložíme do studenej vody, ale len trošku, aby pokrývala hrach. Zvyšok hrnca zalejeme prevarenou vodou.
Vložíme nastrúhanú cibuľu (cez strúhadlo) a prelisovaný cesnak. Vhodíme 1-2 bujóny a bobkové listy.
Premiešavame. Keď vody ubúda, dolejeme prevarenú a varíme, pokiaľ hrach nezmäkne.
Keď je už mäkký tak do hrnca vhodíme nakrájanú klobásku alebo salámu.
Ochutnáme, ak je potrebné dokoreníme.
Podávame s opekanými chlebíkmi potretými s cesnakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémova brokolicová brokolica



POTREBNÉ PRÍSADY

1 brokolicu soľ 2,5 dl smotany na varenie mleté čierne korenie zeleninovú koreniacu zmes.

POSTUP PRÍPRAVY

Na ružičky rozdelenú brokolicu uvaríme v osolenej vode. Tretinu brokolice odoberieme, zvyšnú aj s vodou v ktorej sme ju varili zmixujeme a pridáme smotanu na varenie. Chvíľu necháme vrieť. Nakoniec pridáme zvyšné ružičky brokolice a podávame. Je vhodná aj pre malé detičky. Polievku môžeme posypať aj čiernym korením a zeleninovou koreniacou zmesou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.1.2009, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

FAZUĽOVÁ POLIEVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

fazuľa 1 a ½ kávovej lyžičky sladkej červenej papriky cibuľa 3 očistené zemiaky 4 bobkové listy koreňová zelenina: - mrkva, petržlen, zeler, kaleráb klobása (staroslovenská, koložvarská...) alebo údenina (2 kg rebierok, kolienko, šunka...)

POSTUP PRÍPRAVY

Ak varíme zo suchej fazule, tak si ju večer pred varením namočíme do studenej vody. Dôležité je, aby bola fazuľa poriadne pokrytá, minimálne raz toľko vody ako fazule.
Spravíme si cibuľový základ a pridáme naň 1 a ½ kávovej lyžičky sladkej červenej papriky. Pridáme fazuľu a prevarenú vodu. Opäť raz toľko vody ako fazule.
Pridáme nadrobno nakrájané 2 strúčiky cesnaku.
Varím aspoň 1 hodinu.
Ochutnáme. Ak nie je príliš tvrdá pridáme očistenú koreňovú zeleninu, nakrájanú na kolieska:
- petržlen, mrkva, zeler a aj kaleráb ale ten len vtedy ak je mäkký.
Pridáme taktiež 4 bobkové listy. Varíme kým všetko nezmäkne. Pridáme 3 očistené a nadrobno nakrájané surové zemiaky a na kolieska nakrájanú klobásu a osolíme.
Ak nechceme nakrájanú klobásu ale údené mäso, tak si ho zvlášť uvaríme v neosolenej vode iba s 1 cibuľou, 4 ks bobkového listu približne 1 hodinu /ak je tvrdé tak aj 1 hod a pol/

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu