končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
POLIEVKY |
krémová cuketová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady: 3 stredne veľké cukety 1 ks bambino syr (v tube) 1 ks slepačí bujón soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cukety očistíme a pokrájame na plátky. Dáme ich do hrnca, zalejeme vodou a pridáme rozmrvený bujón. Varíme, kým cukety nezmäknú. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme syr, rozmiešame. Zmes necháme trocha vychladnúť a rozmixujeme mixérom. Polievku podľa chuti osolíme, pridáme poprípade vegetu. Podávame s tmavým chlebom alebo s nasucho opraženými žemľovými kockami. Takýmto spôsobom môžeme pripraviť aj polievku z brokolice. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KapustničkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pridáme neskôr teraz len foto :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Čína s rezancami z balíčkov čínskych plievokPOTREBNÉ PRÍSADY 600 gramov kuracieho mäsa 1 ks cibuľa 2 str. cesnaku 2 – 3 lyžice kečupu 1 lyžicu horčice 3 PL worchesterovej omáčky 1 KL sójovej omáčky 2 ks vajíčka, čína korenie 2 KL kari korenie čierne mleté korenie 3 KL solamyl 1 bal mrazenej zeleniny (čínsku zmes alebo trojzložková: mrkva, kukurica, hrášok) 400 g cukety instantné cestoviny (z čínskych polievok, 6 balení) POSTUP PRÍPRAVY Umyjeme mäso a narežeme na kocky. Na to vhodíme asi tie 3i lyžice kečupu a 2 lyžice horčice a worchesterovu omáčku (tej dáme pokojne dosť aj 3 PL) a 1 KL sójovej omáčky a kari korenie, nasleduje čína korenie a trošku čierneho mletého korenia. Do toho rozbijeme 2 vajíčka a všetko to poriadne zamiešame a ešte do oho asi 3 KL solamylu. Opäť zamiešame a uzavrieme do misky a necháme 24 hodín postáť v chladničke. Na ďalší deň vyberieme mäso z chladničky a dáme do hrnca na spodok olej. Keď je rozpálený dáme do hrnca mäso a trošku ho opečieme sprudka až potom zalejeme ale len troškou vody. Prikryjeme a miešame pravidelne. Keď sa voda odparí a mäso ešte nieje mäkké, tak dolejme zas trošku vriacej vody, ale nie veľa, aby nakoniec veľa neostalo. Nakrájame cibuľu a pridáme ju do mäsa nech sa dusí. (netreba ju opekať na oleji) Do mäsa pridáme aj mrazenú zeleninu a varíme. Pretlačíme 2 strúčiky cesnaku. Varíme. Očistíme cuketu a rozrežeme na poly. Vydlabeme stred (ako keď robíme tekvicu), narežeme na malé útvary – kocky a opečieme na oleji do zlatista až hneda a potom odstavíme. Keď je mäso mäkké, ochutnáme prípadne osolíme. Odstavíme cestoviny z tých polievok zalejeme vriacou vodou a necháme asi 3 minúty mäknúť. Precedíme ich a zmiešame nakoniec s mäsom, cuketou. Premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2012, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hrachova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hrachu (3/4) 1 ks cibuľa (1/4) cesnak ( 2 struciky) 2 ks bujón 4 ks bobkové listy POSTUP PRÍPRAVY V studenej vode premyjeme aspoň 3x hrach. Následne ho vložíme do studenej vody, ale len trošku, aby pokrývala hrach. Zvyšok hrnca zalejeme prevarenou vodou. Vložíme nastrúhanú cibuľu (cez strúhadlo) a prelisovaný cesnak. Vhodíme 1-2 bujóny a bobkové listy. Premiešavame. Keď vody ubúda, dolejeme prevarenú a varíme, pokiaľ hrach nezmäkne. Keď je už mäkký tak do hrnca vhodíme nakrájanú klobásku alebo salámu. Ochutnáme, ak je potrebné dokoreníme. Podávame s opekanými chlebíkmi potretými s cesnakom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémova brokolicová brokolicaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolicu soľ 2,5 dl smotany na varenie mleté čierne korenie zeleninovú koreniacu zmes. POSTUP PRÍPRAVY Na ružičky rozdelenú brokolicu uvaríme v osolenej vode. Tretinu brokolice odoberieme, zvyšnú aj s vodou v ktorej sme ju varili zmixujeme a pridáme smotanu na varenie. Chvíľu necháme vrieť. Nakoniec pridáme zvyšné ružičky brokolice a podávame. Je vhodná aj pre malé detičky. Polievku môžeme posypať aj čiernym korením a zeleninovou koreniacou zmesou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 20.1.2009, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
FAZUĽOVÁ POLIEVKAPOTREBNÉ PRÍSADY fazuľa 1 a ½ kávovej lyžičky sladkej červenej papriky cibuľa 3 očistené zemiaky 4 bobkové listy koreňová zelenina: - mrkva, petržlen, zeler, kaleráb klobása (staroslovenská, koložvarská...) alebo údenina (2 kg rebierok, kolienko, šunka...) POSTUP PRÍPRAVY Ak varíme zo suchej fazule, tak si ju večer pred varením namočíme do studenej vody. Dôležité je, aby bola fazuľa poriadne pokrytá, minimálne raz toľko vody ako fazule. Spravíme si cibuľový základ a pridáme naň 1 a ½ kávovej lyžičky sladkej červenej papriky. Pridáme fazuľu a prevarenú vodu. Opäť raz toľko vody ako fazule. Pridáme nadrobno nakrájané 2 strúčiky cesnaku. Varím aspoň 1 hodinu. Ochutnáme. Ak nie je príliš tvrdá pridáme očistenú koreňovú zeleninu, nakrájanú na kolieska: - petržlen, mrkva, zeler a aj kaleráb ale ten len vtedy ak je mäkký. Pridáme taktiež 4 bobkové listy. Varíme kým všetko nezmäkne. Pridáme 3 očistené a nadrobno nakrájané surové zemiaky a na kolieska nakrájanú klobásu a osolíme. Ak nechceme nakrájanú klobásu ale údené mäso, tak si ho zvlášť uvaríme v neosolenej vode iba s 1 cibuľou, 4 ks bobkového listu približne 1 hodinu /ak je tvrdé tak aj 1 hod a pol/ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |