Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
menšia cibuľa, mrkva, 2 zemiaky, 1 menší pór, trošku oleja, vegeta. Osobne zásadne nepoužívam bujóny, ale do tejto polievky sa môže pridať jeden zeleninový.
Na haluštičky: 1PL masla, 1vajce, 3PL hladkej múky, štipka vegety.
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu. Krátko podusíme, mrkva pekne pustí farbu, potom zalejeme vodou. Pridáme na kolieska narezaný pór a zemiačky nakrájané na malé kocky. Osolíme, resp. ochutíme vegetou a povaríme 15minút. Pridáme haluštičky, ktoré pripravíme nasledovne: všetky suroviny spolu zmiešame. Cesto musí byť vláčne, ak je husté, pridáme trošku vody, ak riedke pridáme múku. Malou lyžičkou formujeme haluštičky, hneď vkladáme do polievky. Povaríme ešte 5-7minút a odstavíme. Môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať alebo rezanec.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2009, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |