
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
POLIEVKY |
![]() Anglická cibuľačka ,,dvoch tučných dám,,POTREBNÉ PRÍSADY 3 cibule, 1 kurací bujón, suché biele víno cca 3 dl, syr niva, soľ, korenie mleté, vegeta, provensálske korenie maslo starší chlieb na krutóny POSTUP PRÍPRAVY 1. Cibuľu si nakrájame najemno a opražíme do sklovita na masle. Osolíme. Cibule by malo byť hojne, tak do 1/3 hrnca. 2. Po zmäknutí cibule zalejeme do 2/3 vriacou vodou a zvyšok dolejeme vínom. Pridáme bujón a provensálske korenie. Varíme cca 15 minút na miernom plameni. 3. Do polievky nastrúhame nivu, necháme prejsť varom a dochutíme soľou, vegetou. Varíme ešte 15 minút. 4. Polievku podávame s krutónmi. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.5.2010, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY červená šošovica (netreba namáčať !!), zemiaky, cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 2 PL kečup, vegeta, soľ, paprika, majoránka a zelený petržlen POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku orestujeme na oleji, pridáme papriku a rýchlo podliať vodou (pozor nech sa paprička nepripáli). Pridáme nakrájané zemiačky, cesnak na tenké kolieska, ochutíme koreniami a majoránkou nešetríme.... Keď sú zemiačky hotové, pridáme šošovicu a varíme asi 10 minút. červená šéšévička zmäkne naozaj rýchlo. Teraz pridáme kečup, tak že si najprv k nemu odoberieme za naberačku polievky a rozmiešame. K olievke pridáme až potom. Teraz ochutnáme, doladíme soš, prípadne vegetku a na záver zelený nakrájaný petržlen. Polievka je výborná, rýchla a chutí aj pikatnejšia ak to máte radi.......Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |