
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 1.251 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
![]() Mexická polievka***POTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g mäkkej klobásky, 1 l paradajkovej šťavy (pretlak) 1 konzerva rajčín, 1 konzerva kukurice, 2 konzervy červenej fazule, jarná cibulka, cesnak, soľ, kurací bujón, alebo vegeta, čierne korenie, 1čl štiplavej červenej papriky, cukor, olej POSTUP PRÍPRAVY na oleji speníme nakrájanú jarnú cibulku, ak nemáte, tak obyčajnú + cesnak, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku + mrkvu, zalejeme vodou pridáme bujón a dusíme cca 15 min. potom pridáme ostatné ingred. teda pretlak, kukuricu, fazulku, rajčiny, varíme ešte cca 10 min. dochutíme soľou korením cukrom štipľavou paprikou ked nechcete štiplavú môže byť aj sladká a môžme podávať, nám táto verzia velmi chutí :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2017, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Minestrone s knedličkami...POTREBNÉ PRÍSADY hustá zeleninová polievka trochu netradične... 250g mrkvy, 3 kusy stopkatého zeleru, 1/2 hlavičky brokolice, asi 50g hrášku, 1 1/2 litra zeleninového vývaru, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, trocha oleja, 1/2 balíčka zemiakového cesta v prášku, 3 Pl posekanej petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na tenké plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky a tie nakrájame na drobnejšie. Olej rozpálime v hrnci, pridáme mrkvu, zeler a brokolicu a chvíľu podusíme na oleji. Potom zalejeme vývarom a necháme zovrieť, povaríme 5 minút a pridáme hrášok. Varíme ešte 10-15 minút, osolíme, okoreníme. Knedličky pripravíme podľa návodu, primiešame 2 PL posekanej petržlenovej vňate, navlhčenými rukami vyformujeme menšie knedličky a uvaríme v osolenej vode, vyberieme. Na taniere rozdelíme polievku, pridáme knedličky a posypeme zvyšnou posekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 19.8.2017, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Cícerová cesnačka./diétna a pritom vynikajúca/POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček cíceru, 1 mrkva, 1 petržlen,3-4 zemiaky, 1 hlavička cesnaku, soľ a majoránka, 1 kl masla POSTUP PRÍPRAVY Cícer si močíme cez noc vo vode. Dáme ho variť v osolenej vody. Pridáme nakrájanú zeleninu. Keď je cícer do polovičky uvarený, pridáme nakrájané zemiaky.Keď sú zemiaky uvarené, polievku odstavíme, pridáme pretlačený cesnak, majoránku a nakoniec do polievky vpustíme maslo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 11.12.2015, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA (polievka)POTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g špenátu, pol l plnotučneho mlieka, 30 ml šlahačkovej smotany, 8 stručikov cesnaku, sol, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Táto omáčka je veľmi rýchla a jednoduchá. Prísady a gramáž jsú približné, riaďte sa svojim chuťovými bunkami:) Najskôr zohrejem v hrnci trošku oleja, naň položím mrazený špenát, zalejem tak aby bol vodou zakrytý. Hneď pridám rozpučený cesnak, sol aj korenie. Keď je špenát udusený, prilejem mlieko, chvílu povarím a rozmixujem. Potom pridám šlahačkovú smotanu. Povarím. Mne to vyšlo cca na 1,5 litra omáčky. Všetkého môžete pridať trošku viac, podla toho či je omáčka riedka, hustá. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Generacna fazulovaPOTREBNÉ PRÍSADY udenina (klobasa, koza zo slaniny...), fazula (aby pokryla dno hrnca), zo tri zemiaky, sol, korenie, ocot, bobkovy list, majoranka, cesnak 2-3 struciky, 1 smotana na varenie+2 a pol PL hladkej muky POSTUP PRÍPRAVY Fazulu si namocime den vopred alebo aspon na noc tak, aby pokryla dno hrnca. Vodu zlejeme a pridame novu cca 4 litre. Pridame 2-3 bobkove listy, 2 lyzicky soli a kozu zo slaniny. Varime do polomakka a potom pridame nakrajane zemiaky a klobasu na kocky. Ked je uz vsetko makke, pridame 5-6 lyzic octu (kto ma rad, tak aj viac) a nechame prevriet. Medzitym si pripravime zatrepku zo smotany a 2 a pol PL hladkej muky, ktoru za staleho miesania zatrepeme do polievky. Pridame roztlaceny cesnak, korenie, majoran a nechame prevriet. Ak je niecoho malo, tak este podochucujeme a je to ! Tip: mozete dat akekolvek masko, my davame niekedy aj udene alebo rebierka a niekedy aj vsetko naraz :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 27.8.2014, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Brokolicový krém ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Brokolica * mrkva * 2 - 3 zemiaky * cibuľa * olej * zeleninový vývar * POSTUP PRÍPRAVY Brokolicová polievka pripravená bez múky a smotany. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 18.8.2015, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Krémová karfiolová polievka :)POTREBNÉ PRÍSADY 4 - 5 ružičiek karfiolu, 1 mrkva, 1 menšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 4 -5 menších zemiakov, olivový olej, šľahačková smotana, 1 kocka syrokrému, hovädzí bujón, soľ, mčk, vegeta, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Karfiolové ružičky umyjeme, rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k cibuli a mrkve. Zalejeme horúcou vodou, približne 3 -4 cm nad opraženú zeleninu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cesnak, bujón a soľ. Varíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom polievku odstavíme a rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Pridáme smotanu, syrokrém, petržlenovú vňať a mleté čierne korenie, prípadne dochutíme soľou a vegetou. Všetko spolu ešte raz prevaríme. Podávame s cesnakovými krutónkami. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 1.12.2020, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() ´Vyprošťovacia´ alebo opitá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa 2 paradajky 2 strúčiky cesnaku polievkový základ/bujón kúsok nivy, alebo aj iný syr toastový chlieb maslo POSTUP PRÍPRAVY (robievam si ju ako prvú pomoc po prehýrenej noci, recept na ňu mi v rámci hesla ´čo chladnička dala´ raz prezradila moja kamoška) Popraž na masle na fúziky pokrájanú cibuľu s cesnakom, kým zosklovitie, pokrájaj si paradajky (ak ti vadia po uvarení ich šupky, obar ich a stiahni z kože a krájaj až následne). Do hrnca pridaj paradajky, nechaj dusiť, kým pustia vodu. Potom zalej vriacou vodou, pridaj polievkový základ. Nechaj prevrieť. Na dno servírovacieho taniera postrúhaj nivu/iný syr. Zalej polievkou. Sprav si z chleba otasty, hrianky, natri ich maslom a polievku nimi zajedaj. Paradajky polievke dodajú príjemnú kyslosť (nahradia uhorkovú vodu :-) ) a ´umelý´ vývar pohladí podráždený žalúdok. Verím, že si táto polievka nájde fanúšikov aj medzi vami. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() DemikátPOTREBNÉ PRÍSADY maslo 2 veľké cibule kyslá smotana 30dg bryndze polievkový základ POSTUP PRÍPRAVY Na orechu masla popraž na tenké polmesiace nakrájané cibule. Keď je cibuľa sklovitá, zalej vodou pridaj polievkový základ. V miske si zamiešaj metličkou bryndzu so smotanou. Ohrej ju cibuľovým vývarom v miske, miešaj a až po aklimatizácii pridaj do polievky, nechaj prevrieť. Podávaj s čiernym chlebom. Brú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 6.4.2014, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Rýchla šošovicová na kysloPOTREBNÉ PRÍSADY konzerva šošovice 3 struky cesnaku 3 ks bobkový list 1 šľahačka 1 kyslá smotana polievkový základ POSTUP PRÍPRAVY Obsah konzervy vsyp do hrnca, zalej vodou, tak 2 cm nad úroveň šošovice, prihoď cesnak, bobkový list (môže byť aj pokrájaný zemiak). Keď sú zemiaky a cesnak mäkké, vyber cesnak na tanierik, vidličkou ho rozmačkaj. Vyber bobkový list a pridaj polievkový základ. V miske si metličkou zmiešaj šľahačku so smotanou, z vriacej polievky odober do misky k smotanám, aby ich nepostihol šok, miešaj metličkou... Až prehriatu smotanovú zmes pridaj do hrnca s polievkou. Pridaj rozmačkaný cesnak, nechaj prevrieť. Hotovo. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana H. (Huma) ID 28927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.4.2014, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.251 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,126 ďalšie >> |