
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
![]() Slane pracliky, tycinky, alebo co chcetePOTREBNÉ PRÍSADY Zakladny recept, ktory iba nasobite: 250 g hladkej muky 250 g udeneho tvrdeho syra 250g hery pripadne ineho margarinu 1 vajce sol * na potieranie vajicko rozslahane so solou POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny zmiesime na cesto. Ja som robila z 1,5kg muky, tolko syra a tolko margarinu - neskutocne mnozstvo, ale je to pre tri rodiny. Rozvalkame si vzdy cast na doske a vykrajujeme rozne tvary. Pripadne mozeme radielkom narezat na tycinky - to som robila aj ja - uz zo zufalstva v zavere :-D. Natrieme vajickom so solou a upecieme do ruzova. Ukladala som na papier na pecenie. Tieto slane keksiky su vynikajuce - ak date udeny syr, su lepsie, ako z neudeneho. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 22.12.2012, 15:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Domace praclikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej muky 1 kocka drozdia 2 vajcia 3 bielky stipka cukru mlieko sol Na potieranie: 3 zltka 4 kavove lyzicky soli voda POSTUP PRÍPRAVY Do muky rozbijeme vajicka a bielka. Z mlieka, drozdia a cukru pripravime kvasok, ktory vlejeme do muky. Osolime tak, aby sme mali cesto slane. Rukou vypracujeme vlacne cesto, ktore nechame asi hodinu pokysnut. Po tomto case cesto vyklopime na pomucenu dosku, vytvarujeme z neho valec, z ktoreho si odkrajujeme male kusky. Tie sulame na doske na cca 20cm dlhe a 0,5cm siroke suliky, z ktorych prelozenim vytvarujeme pracliky. Poukladame na plech a natrieme osolenymi zltkami rozslahanymi s trochou vody. Upecieme do ruzova. Vyborne sa hodia k vinu, ale i k studenym misiam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 22.8.2009, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |