
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
CHUŤOVKY |
![]() Škvarkové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept som prevzala z webstránky varecha. Luss44 - recept Úžasné oškvarkové pagáčiky.rnUž dlho som mala recept odložený a konečne prišiel ten správny čas ho vyskúšať. Pagáčiky sú naozaj úžasné a odteraz už mám výborný, osvedčený recept, kedykoľvek dostaneme chuť na túto dobrotu.rnrnSuroviny: 1 kg polohrubej múky, 250 g palmarin, 1 ks žltok, 1 ks celé vajce, 400 ml vlažného mlieka, 6 ČL soli, 1 kocka droždia, 2 ČL kryštálový cukor, 3 PL bravčovej masti, 500 g mletých škvariek, 1 ks vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nasypeme cukor a nadrobíme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme nakysnúť kvások. Zamiešame, pridáme rozpustený a mierne vychladnutý Palmarin + 1PL masti, žltok, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme cesto, mlieko pridávame podľa potreby, aby bolo cesto pekne vláčne, miesime kým sa cesto nelepí na misku, ja používam hnetacie metly na šľahači, krásne sa vždy cesto vypracuje. Poprášime múkou a dáme vykysnúť. rnrnCesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme 1/3 mletých oškvarkov rozmiešaných s 2 PL masti. Natreté cesto preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 1,5 cm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.rnrnPagáčiky necháme ešte 20 min. podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme pri 200 st., čas neviem presne, ja to sledujem, kým nie sú upečené pekne dohneda. Najlepšie sú úplne čerstvé, také chrumkavé.rnrnhttps://varecha.pravda.sk/recepty/uzasne-oskvarkove-pagaciky-fotorecept/41967-recept.html OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Syrové praclíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 1 Palmarin, 15 dk syra, 1 vajíčko, 2 polievkové lyžice smotany, 1 salajka, 1 vajíčko na potieranie, na posypanie rasca alebo mak POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín spracujeme cesto: najprv palmarín rozmrvíme v múke, potom pridáme salajku, nastrúhaný syr, smotanu a vajíčko. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a posypeme rascou alebo makom, resp. strúhaným syrom, ak máme navyše. Upečieme do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Plnený hermelínPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks hermelín, 2 PL kravského masla, 2 strúčiky cesnaku, 1 hrsť orechov POSTUP PRÍPRAVY Hermelín aj maslo si pred prípravou vyberiem z chladničky skôr, nech trocha zmäknú. Potom ostrým nožom s dlhšou čepeľou rozkrojím hermelín pozdlžne na 2 rovnaké časti. čajovou lyžičkou potom opatrne vydlabem obe polky až ku kôre. Získané vnútro ukladám do menšej mištičky. Pridám do nej aj maslo a pretlačený cesnak. vidličkou masu dobre rozotriem, ak sa mi zdá nepoddajná, dám ju na cca 3 sekundy do mikrovlnky a ešte premiešam. Pridám posekané orechy. potom naplním obe vydlabané časti, spojím, zabalím do alobalu a dám stuhnúť do chladničky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.12.2012, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Talianska veľkonočná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g múky (1/2 HL a 1/2 PH múky), 4 PL oleja, štipka soli, 1/4 l studenej vody, 1 kg mrazeného špenátu, 4 strúčiky cesnaku, 40 g masla, 400 g tvarohu, 100 g strúhaného syra, 6 vajec, muškát. oriešok POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, soľ a olej a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré uložíme na 30 min. do chladničky. Na troche oleja zľahka opražíme rozotrený cesnak, pridáme spenát, ochutíme a chvíľku dusíme. Tvaroh vyšľaháme a zmiešame so špenátom a syrom. Cesto rozdelíme na 8 častí a na pomúčenej doske každú z nich vyvaľkáme na placku s priemerom asi 24 cm. Tortovú formu vymastíme a na jej dno položíme 4 placky. Na cesto vylejeme špenátovú masu, lyžicou v nej urobíme 6 jamiek, do každej rozbijeme 1 vajíčko. Posypeme soľou a muškát. orieškom a prikryjeme zvyšnými štyrmi plackami, potrieme olejom. Tortu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 60 minút. Robila som ju dávnejšie, mám niekde aj foto. Torta je veľmi dobrá a ešte aká efektná !!!!! Tento rok znovu pečiem... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 16.4.2009, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Plnený sendvičPOTREBNÉ PRÍSADY u nás vždy veľmi úspešný!!! len som nestíhala fotiť!!! 1 sendvič, 5 vajec, 1 cibuľa, 1/2 majonéza, 1 červená zeleninová paprika, 3 sterilizované uhorky, 100 g tvrdého syra, 100 g makkej salámy, olej, soľ, 1 KL vegety, petržlenová vňať, alobal POSTUP PRÍPRAVY Konce sendviča odrežeme a vnútro vydlabeme vidličkou. Nadrobno nasekanú cibuľu opražime, pridáme vajcia rozšľahané s vegetou a necháme stuhnúť. Do misky dáme striedku zo sendviča, uhorky, syr, salámu - všetko nakrájame na drobné kocky, praženicu, petr. vňať a dobre premiešame. Nakoniec pridáme majonézu a dochutíme soľou. Dávam viac salámy, syra,uhoriek aj majonézy. Ako sa vám páči! Tak a potom vnútro sendviča naplníme plnkou, priložíme odložené konce a zabalíme do alobalu. Odložíme na niekoľko hodín do chladu, potom krájame na plátky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.6.2009, 12:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Tofu s kokosom a hrozienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bieleho tofu, 200 g kokosu, 1 vanilka, 50 g hrozienok, 3 PL medu, 1 ovocný jogurt, ovocie POSTUP PRÍPRAVY Tofu rozmrvíme, prídáme kokos, cukor, med, jogurt a vopred namočené a umyté hrozienka aj s trochou vody z nich. Dobre premiešame a podávame na dezertných tanierikoch obložené mesiačikmi pomaranča, jablka, kolieskami banána a kiwi. Zmes môžeme použiť aj ako plnku do palaciniek alebo závinov! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Torta APETITOPOTREBNÉ PRÍSADY 1 okrúhly chlieb, 3 vajcia, 10 dk šunky, 10 dk salámy, 3 kyslé uhorky Veselé Apetito - pomazánka: 4 obdlžniky Apetita, 10 dk masla, 25 dk tvarohu, 3 papriky, 1 PL majonézy, soľ, tymián šunková pomazánka: 4 obdĺžniky Apetita, 25 dk tvarohu, 50 g masla, 2 PL majonézy, 20 dk šunky, soľ, mleté čierne/biele korenie, mletá rasca, pažítka POSTUP PRÍPRAVY Z chleba odkrojíme kôrku a rozrežeme ho ako korpus na 3 vrstvy. Spodné dve potrieme pomazánkou, poukladáme plátky šunky a kolieska vareného vajca. Spojíme na seba, boky a vrch potrieme šunkovou pomazánkou a zdobíme. Veselé Apetito - Papriky očistíme a nakrájame na malé kocky. Apetito vymiešame do hladka s majonézou, tvarohom a maslom. Podľa chuti osolíme, jemne okoreníme. Primiešame papriky. Šunková pomazánka: Apetito, maslo, tvaroh a majonézu rozmiešame. Šunku najemno nasekáme a vmiešame. Môžeme pridať mlieko. Okoreníme a rozšľaháme do hladka. Ja som pridala aj viac masla aj majonézy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.11.2008, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |