
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CHUŤOVKY |
![]() kysnuté cesnakovo -syrové - 3x rovnaké, no predsa 3x iné :-)POTREBNÉ PRÍSADY recept sem dávam s vedomím, že sa to tu už s najväčšou pravdepodobnosťou nachádza, no je taký fantastický, že ktorá ste ho ešte neskúšali, tak rýchlo šup-šup napraviť to !!! :-DDD okrem toho, rôznymi druhmi posýpok viete z jednoduchého receptu urobiť rozličné variácie pestré nielen pre oči, ale aj pre jazýček... POSTUP PRÍPRAVY CESTO:1 kg hladkej múky, 1 čl soli, 700ml mlieka, kocka droždia, 1,5čl cukru, 1 dcl oleja. PLNKA: 250g tuku ( hera, palmarin, maslo...), 250g nastrúhaného tvrdého syra, veľa cesnaku ( 8-9 strúčikov ), vegeta na dochutenie. NA VRCH: 1 vajíčko, rôzne semienka na posypanie z cca 1,5 dcl teplého mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások, spolu so zvyšným mliekom a ostatnými prísadami vypracujeme vláčne cesto - ak je príliš riedke, pridáme trochu polohrubej múky. miesime, kým sa cesto pekne neodlepuje od misy. poprášime múkou a dáme na teplé mistečko na cca 40 minút podkysnúť. medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých prísad. keď je cesto dostatočne vykysnuté, z polovice ( aby sa nám lepšie pracovalo ) si vyvaľkáme obdĺžnik ako na závin, potrieme ho polovicou plnky, zvinieme a narežeme na cca 4cm široké kúsky. tie potom ukladáme na namastený pekáč, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ľubovoľnou posýpkou - sézam, ľan, tekvica, slnečnica, nemletý mak... - pozor, semienka treba radšej dobre popritláčať, lebo pri pečení majú tendenciu odpadnúť. to isté zopakujeme s druhou polovicou. pečieme na 200st do zlata, cca 25 min. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 1.7.2015, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() nakladané sušené paradajkyPOTREBNÉ PRÍSADY takto sme to robili my minulé leto a sú výborné :-) dávam tu tento recept, lebo do tých ajkiných cestoviniek sú ako stvorené :-)))presné množstvá surovín nepíšem, lebo všetko robievame len odhadom:paradajky - pozor, treba ich dosť, na takú menšiu fľaštičku aj zo dva plechy, soľ (nemusí byť, väčšinou ani nedávam), olivový olej, cesnak - tiež dosť, posekaná zelená vňať - napr. bazalka alebo petržlen POSTUP PRÍPRAVY paradajky si nakrájame na cca 7mm hrubé plátky ( aj hrubšie, kľudne aj 1cm ) a poriadne ich vysušíme - pozor, je to dôležité, aby sa potom nepokazili. my sme ich sušili v sušičke, ale dá sa to aj v rúre. keď sú usušené, pripravíme si čisté fľaštičky, na spodok nalejeme trošku olivového oleja, dáme trochu soli, vrstvu paradajok, na to trochu prelisovaného cesnaku a vrstvu zeleného. na to opäť paradajky, cesnak, zelené atď. až po vrch, hore necháme tak 2cm voľného priestoru. snažíme sa dávať vrstvy pomerne na tesno. celé to zalejeme olivovým olejom tak, aby sme pokiaľ možno nenechávali bubliny. príp. môžme zalievať olejom aj priebežne. fľašu dobre zatvoríme a uložíme na chladnejšie miesto - my sme to mali pre istotu v chladničke. takto musia aspoň tri-štyri mesiace postáť, aby sa chute spojili, až potom ich môžeme používať. paradajky sú skvelé do rôznych cestovín, šalátov, gréckych alebo talianskych jedál. olej potom nevyhadzujte, je krásny voňavý a pri varení mu určite nájdete uplatnenie :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (52) posledné: 21.7.2013, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Syrové slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY VAROVANIE !!!!!!!!!!! V žiadnom prípade tento recept neskúšajte doma !!!! Syrové slimáčiky sú vysoko návykové a hrozí nebezpečenstvo, že manžela od nich dostanete až vtedy, keď v miske neostane jediný exemplárik...Ale pre tie, ktoré ani toto varovanie neodradilo, tu sú prísady...CESTO: 450g polohrubej múky, 250g tuku, 1 KL práškového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 200ml mliekaPLNKA: 250g masla, 200g tvrdého syra, 1KL červenej papriky, 2KL vegety POSTUP PRÍPRAVY Vymiesime cesto, rozdelíme ho na 4 časti, rozvaľkáme na tenšie obdĺžniky. Plnku urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií a tiež ju rozdelíme na 4 časti. Potrieme ňou cesto, zrolujeme a dáme na noc do chladničky. Na ďalší deň roládky narežeme na tenšie plátky, dáme na suchý plech , ešte posypeme vegetou a pečieme cca na 170-180 stupňoch. Veľmi chutná je aj alternatíva s Nivou , bez papriky a vegety :-) Tieto krekríky môj manžel miluje, sú ideálne k večernej pohodičke s pohárikom vínka :-))) Dúfam, že aj Vám budú chutiť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 14.2.2014, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |