. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

Juliana Š. (julianecka) ID 3078
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 24.3.2006
Naposledy: 2.5.2020 12:28
Aktualizácia: 15.3.2013 13:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 174
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

CHUŤOVKY

kysnuté cesnakovo -syrové - 3x rovnaké, no predsa 3x iné :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

recept sem dávam s vedomím, že sa to tu už s najväčšou pravdepodobnosťou nachádza, no je taký fantastický, že ktorá ste ho ešte neskúšali, tak rýchlo šup-šup napraviť to !!! :-DDD okrem toho, rôznymi druhmi posýpok viete z jednoduchého receptu urobiť rozličné variácie pestré nielen pre oči, ale aj pre jazýček...

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO:1 kg hladkej múky, 1 čl soli, 700ml mlieka, kocka droždia, 1,5čl cukru, 1 dcl oleja.
PLNKA: 250g tuku ( hera, palmarin, maslo...), 250g nastrúhaného tvrdého syra, veľa cesnaku ( 8-9 strúčikov ), vegeta na dochutenie.
NA VRCH: 1 vajíčko, rôzne semienka na posypanie
z cca 1,5 dcl teplého mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások, spolu so zvyšným mliekom a ostatnými prísadami vypracujeme vláčne cesto - ak je príliš riedke, pridáme trochu polohrubej múky.
miesime, kým sa cesto pekne neodlepuje od misy. poprášime múkou a dáme na teplé mistečko na cca 40 minút podkysnúť. medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých prísad.
keď je cesto dostatočne vykysnuté, z polovice ( aby sa nám lepšie pracovalo ) si vyvaľkáme obdĺžnik ako na závin, potrieme ho polovicou plnky, zvinieme a narežeme na cca 4cm široké kúsky. tie potom ukladáme na namastený pekáč, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ľubovoľnou posýpkou - sézam, ľan, tekvica, slnečnica, nemletý mak... - pozor, semienka treba radšej dobre popritláčať, lebo pri pečení majú tendenciu odpadnúť.
to isté zopakujeme s druhou polovicou.
pečieme na 200st do zlata, cca 25 min.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (38) posledné: 1.7.2015, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

nakladané sušené paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

takto sme to robili my minulé leto a sú výborné :-) dávam tu tento recept, lebo do tých ajkiných cestoviniek sú ako stvorené :-)))presné množstvá surovín nepíšem, lebo všetko robievame len odhadom:paradajky - pozor, treba ich dosť, na takú menšiu fľaštičku aj zo dva plechy, soľ (nemusí byť, väčšinou ani nedávam), olivový olej, cesnak - tiež dosť, posekaná zelená vňať - napr. bazalka alebo petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

paradajky si nakrájame na cca 7mm hrubé plátky ( aj hrubšie, kľudne aj 1cm ) a poriadne ich vysušíme - pozor, je to dôležité, aby sa potom nepokazili. my sme ich sušili v sušičke, ale dá sa to aj v rúre.
keď sú usušené, pripravíme si čisté fľaštičky, na spodok nalejeme trošku olivového oleja, dáme trochu soli, vrstvu paradajok, na to trochu prelisovaného cesnaku a vrstvu zeleného. na to opäť paradajky, cesnak, zelené atď. až po vrch, hore necháme tak 2cm voľného priestoru. snažíme sa dávať vrstvy pomerne na tesno. celé to zalejeme olivovým olejom tak, aby sme pokiaľ možno nenechávali bubliny. príp. môžme zalievať olejom aj priebežne. fľašu dobre zatvoríme a uložíme na chladnejšie miesto - my sme to mali pre istotu v chladničke. takto musia aspoň tri-štyri mesiace postáť, aby sa chute spojili, až potom ich môžeme používať.

paradajky sú skvelé do rôznych cestovín, šalátov, gréckych alebo talianskych jedál. olej potom nevyhadzujte, je krásny voňavý a pri varení mu určite nájdete uplatnenie :-))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (52) posledné: 21.7.2013, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové slimáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

VAROVANIE !!!!!!!!!!! V žiadnom prípade tento recept neskúšajte doma !!!! Syrové slimáčiky sú vysoko návykové a hrozí nebezpečenstvo, že manžela od nich dostanete až vtedy, keď v miske neostane jediný exemplárik...Ale pre tie, ktoré ani toto varovanie neodradilo, tu sú prísady...CESTO: 450g polohrubej múky, 250g tuku, 1 KL práškového cukru, 1 KL prášku do pečiva, 200ml mliekaPLNKA: 250g masla, 200g tvrdého syra, 1KL červenej papriky, 2KL vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto, rozdelíme ho na 4 časti, rozvaľkáme na tenšie obdĺžniky.
Plnku urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií a tiež ju rozdelíme na 4 časti. Potrieme ňou cesto, zrolujeme a dáme na noc do chladničky.
Na ďalší deň roládky narežeme na tenšie plátky, dáme na suchý plech , ešte posypeme vegetou a pečieme cca na 170-180 stupňoch.

Veľmi chutná je aj alternatíva s Nivou , bez papriky a vegety :-)

Tieto krekríky môj manžel miluje, sú ideálne k večernej pohodičke s pohárikom vínka :-))) Dúfam, že aj Vám budú chutiť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 14.2.2014, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu