. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CHUŤOVKY

SLANE MANDLE*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (33) posledné: 20.7.2014, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

KUKURICA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

kukuričné klasy,voda,štipka cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Klasy ošúpeme,necháme si pár listov z obalu ,čo sú hned na kukurici.Vložíme do hrnca aj s listami a zalejeme vodou.Cukor vo vode zjemní chuť kukurice,stačí štípka.Varíme asi10-15 minút.

NESOLIME

Uvarenú vyberieme z vody a až vtedy osolíme,moja dcéra si na horúcu dáva ešte plátok masla.

Ja som varievala v osolenej vode a dlhší čas a vždy bola ako beton,ale takáto je vynikajúca.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (30) posledné: 21.8.2013, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SLANY KOLAC SO SPARGLOU *****



POTREBNÉ PRÍSADY

Balíček mrazeného lístkového cesta,sterilizovaná špargľa,2 biele jogurty,3 vajíčka,150 -200 gr feta,paradajky,múka na posýpanie dosky

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto necháme povoliť a na pomúčenej doske rozváľkame na veľkosť plechu plus okraje.Plech potrieme olejom,cesto navinieme na valček a prenesieme na plech.Jogurty,vajcia a postrúhaný-pomrvený syr spolu prešľaháme,nalejeme na cesto a poukládame stečenú špargľu,plátky paradajok,ja som pridala zvyšok mrazenej kukurice.
Upečieme vo vyhriatej rúre,10 minút pri 220 st.,potom pri 180 st dalších asi 10 minút,treba sledovať.Ak špajdľa zostáva čistá,je koláč upečený.
Krájame vychladnutý.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (11) posledné: 20.12.2010, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

HRIANKA SO SPARGLOU A SYROM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Starší chlieb alebo toustový,sterilizovaná špargľa,maslo,plátkový syr alebo tvrdý syr nakrájaný na tenké plátky

POSTUP PRÍPRAVY

Plátky chleba naukládame na plech,na každý dáme tenký kúsok masla,pár kúskov špargle a prikryjeme plátkom syra.Vložíme do horúcej rúry a pár minút zapekáme.

Môžeme vylepšiť šampiňonmi alebo šunkou.
Je to taká rýchlovka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.3.2010, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

ZIDOVSKE SKVARKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kožka z kuraťa,sádlo z kuraťa,cibuľa,soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie kožky zo stiahnutého kuraťa( z kože,nie z predajne) vyškvaríme na sadle,ktoré sme vybrali z kuraťa pri umývaní.Posolíme,pridáme cibuľu,ktorú sme nakrájali na minikúsky-ku koncu vyprážania a trocha ešte pokračujeme.Necháme vychladnúť,natrieme na mäkký chlieb a ZBOHOM diéta,zostane len bodová:čo vidím,zbodnem.

BON APETIT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2011, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

VELKONOCNA ROLADA SPENATOVA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Balíček špenátu mrazeného, žltka,3 bielka -sneh,soľ,2 pl hrúba múka Plnka:šunka (saláma),3 vajíčka,soľ,trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Spenát necháme povoliť a zmiešame s múkou,soľou,žltkami.Zľahka vmiešame sneh a dáme na vymastený a múkou vysýpaný plech(papier na pečenie),rozotrieme a pečieme vo vyhriatej rúre pri170 st. asi 12 minút,veľmi nevysušíme.Praženicu so šunkou osolíme,nanesieme na roládu a za pomoci papiera zrolujeme.Necháme vychladnúť a krájame roládky.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.3.2010, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

CESNAKOVO_SYROVE ROZTEKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5kg polohrúba múka,0,2kg bravčová masť alebo Hera,0,2 kg tvrdý syr,kocka droždia,,1 prášok do pečiva,1 vajíčko,1čl soľ,asi1 dl mlieko-možno aj menej,záleží od múky Na plnku:cesnak 1-2 hlávky,soľ,pár kvapiek oleja Na potretie:vajíčko,syr na posýpanie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky indiegréncie dáme do misy a poriadne vymiesime.Necháme asi polhodinku oddychnúť a premiestnime na dosku,ktorú sme trocha pomúčili.Rozdelíme na šesť častí,každú rozváľkame-ak chceme rovnako veľké,tak podľa pokrievky vykrojíme kruh.Radielkom si rozkrojíme výrezy-ja maximálne osem-čím viac,tým je pečivo efektnejšie. Rozotrieme troška plnky a stáčame od širšej časti k užšej.Kladieme na pečiaci papier,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posýpeme,hrubozrnou soľou a semiačkami(rasca,mak,sezám) alebo jemne strúhaným tvrdým syrom.
Už nenechávame kysnúť,ale hned pečieme vo vyhriatej rúre priasi170 st.celzia asi 12 minút.Dlžka pečenia závisí od toho,aké veľké rohlíčky sme ušúľali-teda čím menšie,tým kratšie.

Je to dobrá CHUTOVKA k vínku alebo aj teraz k veľkej noci,jedlá aj na druhý deň.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.3.2010, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

CIGANSKA HRIANKA*****SO SAMPINONMI



POTREBNÉ PRÍSADY

Starý chlieb,olej,šunka-šunková saláma,paprika a paradajky-lečo,šampiňony sterilizované,kečup,soľ mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Sunku alebo salámu pokrájame na širšie pásiky a orestujeme na oleji.Pridáme lečo alebo čerstvú papriku a paradajky,osolíme,okoreníme a dusíme.Vsypeme plátky šampiňonov,kečup podľa chuti a prehrejeme.
Starý chlieb nakrájame na plátky a opečieme na troche oleja.Dáme na tanier a prikryjeme vrstvou lečovošunkovošampiňonovej zmesi.Nesmie byť veľmi riedka,aby hrianka nevyzerala,že pláva v polievke.

Kto má rád čípoš ako ja,pridá feferonku.

Zbavíte sa starého chleba,miniete zbytky šunky a zeleniny a máte o nečakanú návštevu postarané(alebo o večeru)

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.10.2013, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SLANY KOLAC Z LISTKOVEHO CESTA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

400 gr lístkové cesto-mrazené,tuk na vytretie plechu,1 kyslá smotana,1 šľahačková smotana,1pl zemiakový škrob,4 vajíčka,2 paradajky,1 paprika,12 plátkov šunková saláma,15dg slaný syr,napr feta

POSTUP PRÍPRAVY

Veľký plech potrieme tukom(aj boky) a položíme doň vyváľkané lístkové cesto,aby zakrylo aj boky,nemusíme až do vrchu.Smotany,vajíčka ,škrob a syr poriadne rozšľaháme a vlejeme na cesto.Poukládame salámu,na ňu plátky paradajok a papriky.Dáme piecť do vyhriatej rúry na10 minút na 220 stupňov a potom dopekáme asi 15 minút pri 180-tke.Lepšie sa krája stuhnutý.Nesolíme,lebo syr je slaný dosť

Inšpirovala ma HILLARY ID61659 svojím hruškovým koláčom,len som nemala vhodné ovocie,tak som si to
prispôsobila a spravila som dobre,je vynikajúci a rýchly.Takže dakujem,HILLARY.


DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 16.5.2010, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

RYCHLA HRIANKA TROCHA INAC*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Starý čierny chlieb,olej,šunka alebo šunková saláma,ktorú potrebujete minúť,lečo(alebo paprika,paradajka),pár šampiňonov,kečup,čierne mleté korenie,soľ,plátky syra-nemusí byť,vajce-volské oko

POSTUP PRÍPRAVY

Sampiňony pokrájame a zľahka orestujeme na troche oleja,pridáme salámu alebo šunku pokrájanú na širšie prúžky,lečo alebo paradajky a papriku.Ak dáme čerstvú zeleninu,tak podlejeme troškou vody.Podusíme,pridáme kečup,soľ a korenie.Stavu zredukujeme,aby obsah nevyzeral ako polievka.Plátky starého chleba opečieme na oleji,položíme na tanier a prelejeme zmesou.Ak máme radi syr,dáme na vrch plátok a prehrejeme v mikrovlnke.Navrch dáme volské oko,ktoré sme osolili,okorenili a poprašili červenou paprikou.

VERZIA pre milovníkov pikantných pokrmov,čo je aj môj prípad-FEFERONY

Rýchla CHUTOVKA ,ked vás prepadne nečakaná návšteva alebo vlčí hlad.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu