
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
CUKROVINKY |
![]() Maslovo-medové sušienky z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY 200g jemnych ovsenych vlociek, 50g celozrnnej muky (alebo 250g ovsenych vlociek a ziadna muka), 130g masla (obsah tuku min.80%, proste to najmaslovejsie maslo,ake najdete), 50g cukru, 50-70g medu, 1 CL prasku do peciva, 1 vajicko, 50g sekanych alebo mletych orechov (pripadne aj slnecnicove alebo ine semienka, ja som dala asi 1PL slnecnicovych). POSTUP PRÍPRAVY Original recept je od Avanky zo stranky Varecha, ktorej zanho velmi pekne dakujem. Ako inak, musela som si ho pozmenit. A vy mozete kludne menit dalej a pridat do keksikov susene ovocie, viac druhov orechov, sekanu cokoladu... Link na Avankin recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/susienky-z-ovsenych-vlociek/4231-recept.htmlkoment1 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 29.8.2017, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Smotanová ovocná zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnceky smotany na varenie, 1 hrncek smotany na slahanie, 4 zltky, 3/4-1 hrncek cukru (podla ovocia), 1,5 hrnceka pomixovaneho prepasirovaneho ovocia (ked ma kostky) - napr. ribezle, cernice, cucoriedky a pod. Podla chuti a potreby citronova stava. POSTUP PRÍPRAVY Smotanu na varenie zohrejeme v hrnci. Teplu primiesame k zltkom, dobre rozmiesame a vratime na ohen. Pridame cukor a za staleho miesania na miernom ohni varime,kym nezhustne. Staci po bod varu, sice by sa to nemalo zosyrovatiet ako pri tej citronovej,kedze sa vari smotana a nie mlieko,ale naco riskovat. Uvareny krem nechame trosku vychladnut. Potom ho primiesame (mozeme precedit) ku slahackovej smotane a vmiesame ovocne pyre. Ja som robila z cervenych ribezli,ale dala som ich malo,tak som k nim pridala jeden kompot (bez stavy) zavaranych jostov (krizence ciernych ribezli) a citronovu stavu. Zmes dobre premiesame a dame zmrazit. Bud do zmrzlinovaca alebo klasicky do dozy a sem-tam premiesat,aby nestuhla na kamen. A ked aj stuhne, da sa lahucko naskrabat velkou lyzicou alebo odlomit vidlickou. Ma jemnu, smotanovu konzistenciu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 7.8.2010, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Smotanová citrónová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY stava a kora z 3 vacsich citronov, pohar mlieka, 4 zltky, 3/4 pohara krystal. cukru, 2 pohare slahackovej smotany (1 pohar=1 kelimok od smotany),stipka soli POSTUP PRÍPRAVY Citrony poriadne umyjema a nastruhame koru (ked sa bojite chemie, kupte biocitrony a keby ze neverite ani tym, kupte susenu koru v obchode alebo ju vobec nedavajte), vytlacime stavu a primiesame cukor a stipku soli. V chladnicke nechame postat aj par hodin, kym sa poriadne nevychladi, obcas premiesame,aby sa cukor roztopil. Teraz prichadza ta najtazsia cast: zohrejeme mlieko a vmiesame ho do zltkov, dobre rozmiesame a vratime do hrnca. Varime pomaly, za staleho miesania, NESMIE ZOVRIET, lebo sa vajicko zhrudkovatie a budete mat z neho "syr". Ohen treba vypnut,ked zacne masa hustnut a kozmickou rychlostou precedit cez sitko a schladit vo vodnom kupeli. Masu nechame v chladnicke poriadne vychladnut. Potom ju zamiesame so slahackovymi smotanami (nevyslahanymi) a citronovym "sirupom". Poriadne premiesame a dame mrazit. Kto nema zmrzlinovac, musi zmrzlinu pocas mrazenia niekolkokrat premiesat (preslahat). Kludne mozete vyskusat aj s hocijakym ovocnym pyre, ta smotanova chut je uplne uzasna. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.8.2010, 17:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Tradičné škótske maslové sušienky (Scottish shortbread)POTREBNÉ PRÍSADY 170g hladkej muky *** 120g cerstveho masla (musi byt maslo, ziadny margarin ani Rama) *** 60g krystal.cukru *** 20g ryzovej muky (nemusi byt, moze sa nahradit kukuricnym skrobom alebo obycajnou hladkou mukou) *** stipka soli POSTUP PRÍPRAVY Tradicne skotske susienky, ktore su jednoduche a pritom neskutocne chutne. Nejde tam ziadne vajce, zaklad je prave vonave maslo, muka a cukor. Ryzova muka nemusi byt, je vela receptov bez nej,ale vraj pridava na chrumkavosti :o) Urcite to nie su zdrave susienky,ale ku kave alebo caju je to vazne "pohadka" OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 7.12.2015, 18:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Skvelý citrónový koláč so snehomPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 225g hladkej muky *** 25g prask.cukru *** 100g masla (alebo margarinu) *** 1 zltok *** 2-3PL studenej vody*******************************CITRONOVA PLNKA: 4 velke citrony *** 75g kukuricneho skrobu (zlaty klas) *** 600ml vody *** 4 zltky *** 175g krystal.cukru ***************************SNEH: 5 bielkov *** 225g krystal.cukru POSTUP PRÍPRAVY Tak toto je jeden uzasny, sviezy, lahky kolac, verte-neverte - z Anglicka :-p Original sa pecie vo velkej okruhlej forme (konkretne tento rozpis je na formu s priemerom 28cm),ale ja taku nemam a chcela som byt chytra,tak som narobila male torticky v muffinkovej forme. Cesto som robila z plnej davky a plnku som rozpocitala na 3 zltky,ale staci aj polovicna davka, zvysila sa mi (co ale vonkoncom nevadi,lebo krem je vyborny). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (81) posledné: 8.9.2012, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Maslovo-arasidove susienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g hladkej muky, 1/2 CL soli, 1 CL prasku do peciva, 70 g masla, 100 g arasidoveho masla , 100 g cukru (kludne aj menej, na mna su so 100 g sladke az az), 1 vanilkovy cukor, 1 vajicko POSTUP PRÍPRAVY Recept z kalendara,ktory ma uz dlho pokusal,lebo arasidove maslo milujem. Tych 100 g cukru je uz polovicna davka oproti povodnemu receptu, ale nabuduce dam este menej. a asi dam viac arasidoveho masla a uberiem obycajneho,aby boli fakt arasidove. Ani som tu ten recept nechcela davat,ale muzovi susienky napodiv strasne chutia, tak mozno sa zapacia aj niekomu dalsiemu. a aj tu zdoraznujem moj osobny tip na vylepsenie, skuste niekolko kuskov (radsej menej,na kostovku) zlepit po 2 obycajnym cerstvym maslom vymiesanym s arasidovym maslom (pomer tak 1:1). a toto uz bez cukru, len tak,aby bolo citit tie arasidy. Samozrejme drzat potom v chlade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 23.11.2009, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |