končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
CUKROVINKY |
Perníkový koláč ako od babičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg hladkej múky, 30 dkg práškového cukru, 2 dcl oleja, 1/2 litra vlažného mlieka, 2 kopcovité PL kvalitného kakaa, 1 ČL škorice mletej, 1 perníkový prášok do pečiva, 3 celé vajcia, 3 lyžice lekváru, 1 rovná ČL sódy bikarbóny POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu vymiešame a pečieme cca 25 minút pri teplote 180 stupnov. Koláčik podávam s čučoriedkovým džemikom. Bru chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.3.2013, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Fantastický mix koláčik s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 4 vajcia, 1/2 hrnčeka krupicového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1/2 hrnčeka oleja, 1KL kakaa, 1 KL škorice, hrsť nejakých orechov, 2 hrste hrozienok, kondenzované ovocie 200g, / v tescu nájdete kandizované čerešne,tak odporúčam/, 4 hrnčeky na kocky nakrájaných jablk. Kocky nie veľké nie malé POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame a necháme piecť pri teplote cca 180 stupňov približne 45 minút. Pred dokončením pichneme do stredu koláčika špáratko aby sme zistili, či sa koláčik nelepil. Prajem dobrú chuť, určite si pochutnáte:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Božský recept na piškotové cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,cukor, polohrúba múka,prášok do pečiva, voda. POSTUP PRÍPRAVY Postup síce zvláštny, ale táto piškota bude mekunká a jemná!:) Ja robím piškotu zo 4 vajec na okruhlý plech, ale môžete spraviť aj napríklad z 8 vajec...postup je naslednovný... Zvolíme, si z koľkých vajec chceme robiť piškotové cesto. Napr.4 vajcia. ...Celé vajíčka si odvážime....4 vajcia vážia cca 200 g.... Tak si odvážime rovnako múku a rovnako cukor. Vždy to musí byť váha vajec. Vajíčka si oddelíme...žltky dáme do pohárika a bielka do misy, kde budeme šlahať. Ručným mixérom (šikovnejšie metličkou):) bielka vymixujeme tak , aby sme mali pocit, že to už tuhšie nebude:))))) Mne sa vždy zdalo, ako by to začínalo hrudkovatieť... za stáleho mixovania pridávame po troške cukor...ked je cukor vmiešany, dáme si zovrieť asi 2 dcl vody. Platí zásada - na 1 vajce idu 3 PL horúcej vody. Čiže ak robím piškotu zo 4 vajec, potrebujem 12 PL horúcej vody...(voda rozpustí cukor, ktorý pri pečení nezkaramelizujee a piškota je aj 3-4 dni mäkká) Vodu pridávame na etpy po 3 lyžiciach a za stáleho miešania. Gazdinky ktoré sa boja, že bielky "spľasnú" nemusia mať strach, pri postupe zistia, že tie bielky s cukrom po pridaní vody len zjemníme:) Piškotku pečieme asi 15-20 minut cca pri 200 stupňoch. Uvidíme už podľa farby:) Po pridaní vody vmixujeme žltka, múku a prášok do pečiva. Na vymastený a hrubou múkou posypaný plech vylejeme cesto a pečieme až kým piškota nebude hnedastá!:) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 24.8.2018, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládová salámaPOTREBNÉ PRÍSADY Čokoládová saláma Čo potrebujeme: 4 – 5 tortových oblátok 50g hrozienok 50g lieskových orieškov 50g mandlí 200g kandizovaného ovocia 3 vajcia 200g práškového cukru 5-6 PL kakaa 250g masla Cera 3 lyžice rumu -nazabudni na alobal !:) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Oblátky polámeme na drobné kúsky, pridáme hrozienka, kandizované ovocie a posekané oriešky a mandle. Rovnomerne premiešame. Vajcia s cukrom a kakaom vyšľaháme nad parou a za stáleho miešania pridávame pokrájané maslo. Túto masu vylejeme na oplatky s ovocím, premiešame a vyklopíme na celofán. Sformujeme do tvaru salámy a odložíme do chladničky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
VeterníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Na cesto: 1 palmarín 3 dcl vody 1/2 prášku do pečiva 9 vajec 30 DKG polohrubej muky Plnka: 1 l mlieka 3 zlaté klasy Dr. Oetker 3 žltky 2 vanilky 20 dkg kryštálového cukru 1 smetol 5 lyžic rumu Samostatne 1 šľahačku. Najlepšie RAMA litrovu šľahačku, nieje problém ju zohnať v metre. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 1 smetol dáme do hrnca a knemu pridáme 3 dcl vody. Miešame a necháme rozpustiť. Hned ako máme smetol rozpustený, hrniec odstavíme a primiešame 30 dkg múky s práškom do pečiva. Všetko ale treba miešať metličkou a rýchlo. Cesto nám zhustne, ked vidíme, že je všetko dobre premiešané, zoberieme drevenú lopatku a za pomalého miešania varíme asi 5 minút (to preto, aby sa nám muka prevarila). Po 5 minútach odstavíme zo šporáka a ručným mixérom postupne do masy primixujeme 7 normálnych vajec. Ak by boli veľmi malé, dajte aj 10. Cesto by nemalo byť veľmi riedke ale ani husté, v konečnom dôsledku sa bude tak ťažšie tlačiť cez mešec, ale vzory ktoré na plech spravíme sa neroztečú.. Masu dáme do cukrárskej špricky a tvarujeme na plech ako chceme. Koláčiky dáme asi na 200 stupnov a 20 minút. Posledné koláčiky budete piecť cca o 5 minút kratšie, ankoľko rúra je už rozohriate, ale uvidíte podľa farby.Zásadou je neotvárať rúru! lebo koláčiky splesnú. Ked nám koláčiky chytia pekný zlatisto hnedý vzhľad, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom prerežeme a plníme. Plnka: 700 ml mlieka dáme zovrieť. Do zvýšných 300 ml mlieka rozmixujeme 3 zlaté klasy, 3 žltky a 20 dkg cukru. Zovreté mlieko zmiešame so zvyšným 300ml a s prísadami a varíme cca 5-6 minút. Vznikne nám hustá masa, ktorú necháme vychladnúť do vlažna. Ked je masa vychladnutá, pridávame smetol po kockach a mixujeme ručným mixérom.Pridáme rum a plnka je hotová:) Ked sú veterníky rozkrojené, šľahačku aj plnku si dajte do cukrárenskej špricky a jednu stranu naplnte šľahačkou a druhu žltou plnkou a nakoniec spojíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.11.2009, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |