
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
CUKROVINKY |
![]() Parizske rozkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 bielky, 30dkg praskoveho cukru, 3 lyzice hrubej muky, 15 dkg mletych orechov, trocha prasku do peciva (na spic noza) * Krem: 2 vajcia, 2 lyzice kakaa, 4 lyzice praskoveho cukru, 250g hery alebo ineho margarinu * Cokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY Moja prvotina tychto krehkych "cukroviniek"... boli uzasne, len foto nevyslo ,(... Je tu uz par podobnych receptov, ale s mojou plnkou som tu este Parizske rozky nenasla, tak pridavam... Priprava cesta: Bielky s cukrom vyslahame nad parou do tuheho stavu, primiesame muku, pomlete orechy a troska prasku do peciva. Nechame vychladnut. Z vychladnutej masy tvarujeme rozteky, ja som to robila rukou, mierne pomucenou, ale mozete aj cesto striekat na plech. Pecieme kratko v mierne vyhriatej rure (ja som mala trubu vyhriatu asi na 150°C) do svetlohneda - nepripalit :)... Priprava plnky: Cele vajcia, kakao, praskovy cukor vyslahame nad parou. Dame vychladnut a pridame margarin, vymiesame na hladky krem. Na koniec rozky macame v cokoladovej poleve, ktoru nechame stuhnut... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.8.2008, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Vanilkove cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 150g masla (margarinu), 150g krys. cukru, 1 vanilinovy cukor, 3 vajicka + 1 zltko, 150 g pol. muky, 100g maizeny (skrobovej mucky), 2 zarovnane kavove lyzicky prasku na pecenie * praskovy cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Vhodne aj ako Vianocne pecivo! Maslo s cukrom a vanilkou vymiesame do penista. Postupne primiesame vajicka a zltko. Muku zmiesame s Maizenou a praskom do peciva. POstupne zamiesavame do maslovej hmoty. Ruru si vyhrejeme na 180 C (teplovzusnu staci na 160-170C) . Pripravime si plech a vystelieme ho papierom na pecenie. Pomocou sacku na zdobenie s velkym otvorom alebo pomocou lyziciek tvorime kolieska s priemerom asi 4 cm (dodrzujte dostatocne velke medzery. Pecieme vo vyhriatej rure asi 12-15 min. Nechame vychladnut, posypeme pras. cukrom. Spravne uskladnene vydrzia aj 2 tyzdne, ak ich nezjete ;)... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.5.2008, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Jablkovo-orechove cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredne velke jablka, stava z polovice citrona, 30g vlasskych orechov, 150g makkeho masla, 100g hnedeho cukru, 1 vajicko, 150g muky, 1 cajova lyzicka prasku do peciva POSTUP PRÍPRAVY Zase nieco sezonne ;)... Jemne a velmi chutne keksiky... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2007, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Grilazove rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 salko, 250 g kryst. cukru, 200 g stuzeneho tuku, 200 g posekanych vlasskych orechov, lyzica kakaa, oblatky velke obdlznikove POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som tu este nevidela, tak sa podelim s nasou "rodinnou" grilazou ... Cukor roztopime na karamel, primiesame salko, pomaly roztopeny stuz. tuk a nakoniec kakao a orechy... Este teplou zmesou natierame oblatku, prikryjeme dalsou oblatkou, potup popripade opakujeme... ;) Naplnene oblatky zatazime a nechame ztuhnut (aspon den), potom krajame na stvorceky, alebo obdlznicky a mozeme namacat aj do cokolady... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 17.12.2018, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Domaca studentska pecat ;)POTREBNÉ PRÍSADY cokolada - podla chuti horka, mliecna..., trocha stuzeneho tuku,lieskove oriesky, hrozienka, zele cukriky alebo kandizovane ovocie... POSTUP PRÍPRAVY Neviem ako u vas... ale u nas po Vianociach a Velkej noci ostane kopec cokoladovych figuriek, vajiciek, minci a bohvie coho este... Ak vam lezu hore krkom a radsej by ste si dali Studensku pecat..., nevahajte a vsetko rozbalte, nalamte a supnite ho hrnca! Takze v hrnci nad parou roztopime cokoladove "dobroty", pridame trocha stuzeneho tuku (podla uvazenia). Pripravime si oriesky (cele alebo mierne nasekane), hrozienka a cukriky a vsetko vmiesame ku cokolade. Hrniec uz zlozime zo sporaka a masu nechame trocha zhustnut. Pripravime si alobal, do ktoreho vysypeme obsah hrnca. Pomocou alobalu vytvarujeme valcek a zabalime ho (urobime taku peknu velku salonku). Dame stuhnut do chladnicky. Samozrejme mozete vmiesat do nej hocico podla chuti (mandle, arasidy,...) Tiez mozete ciastocne stuhnutu "cokoladovu salamu" vyvalat v praskovom cukre alebo v kokose a dat dalej tuhnut do chladnicky... - ale to uz nebude studentska pecat ;). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2007, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |