
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
![]() LaskonkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bielka, 300g kyšťálový cukor, štipka soli, 90g mleté orechy a 2PL polohrubej múky.........plnka: 150g masla, 150g práškového cukru, 100g nutely, 1KL mletej kávy, 1 žltok, 50g mletých orechov, 2PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Viem, viem receptov na laskonky je tu neúrekom a všetky sú skvelé, ale tento recept si tu dávam pre seba , lebo som ho mala napísaný len na takom zdrape papiera a už som ho dvakrát zapotrošila. Bola som z toho nešťastná, lebo práve podľa tohto receptu sa mi na prvý pokus podarili jedinečne, takže si ho chcem takto uchovať do budúcnosti a možno aj niekoho inšpirovať. Keďže som si nebola istá, či sa mi vydaria, tak som ani postup nefotila podrobne, ale budem sa ho snažiť opísať, čo najlepšie. Aj kvôli svojej sklerózke......................... Takže: pripravíme si vodu do hrnca a kým nám voda zovrie, poriadne vyšľaháme bielka, do ktorých pridáme štipku soli , potom keď sú dostatočne vyšľahané pridáme cukor, ešte trošku šľaháme , kým sa cukor nespojí s bielkami a až potom dáme nad paru. Bielka s cukrom šľaháme nad parou minimálne 10 minút, môže aj dve minútky viac, ale neprežeňme to zbytočne. Potom dáme misu z pary dole a jemne do bielkov zamiešame orechy a múku. Plech potrieme hociakým tukom, aby sa nám nešmýkal na plechu papier na pečenie. Ak máme formu na laskonky , tak pomocou nej nanesieme masu na plech. Ja som si takto pripravila naraz tri plechy a piekla som asi 1 hodinu na 125°C v teplovzdušnej rúre. Plechy som počas sušenia menila asi po 10-15 minútach . PLNKA: Vymiešame cukor s maslom a žltko. Potom pridáme orechy, nutelu a rum. Dobre premiešame, a naplníme zdobiace vrecko plnkou , nanesieme na vychladené laskonky. Plnku prikryjeme druhou laskonkou a máme hotovo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 15.12.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Levanduľová zmrzlina s bielou čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 500ml šľahačkovej smotany, 1 tuba zahusteného mlieka, 50 bielej čokolády, 3 žltka, 5-6 stoniek čerstvej levandule, alebo 4čl sušenej levandule POSTUP PRÍPRAVY Túto lahodnú zmrzku som robila už skôr, len sa mi zatúlal recept a preto sa s touto dobrotkou s vani podelím až teraz. Viem, že je už po levanduľových žniach, ale výhodou je, že sa dá použiť aj sušená levaduľa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 7.11.2010, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Veľkonočné nepečeniePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zmrzlinky s karamelovou plnkou a plnku z Eskimo rezov, Luckine úžasné pralinky, rafaelo guľky, kokosová pochuťka, gaštanové guľky POSTUP PRÍPRAVY pre inšpiráciu, ako sa dá mlsať aj bez pečenia OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.3.2013, 10:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Kokosové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 150g hladkej múky, 80g celozrnej múky, 20g pšeničných klíčkov, 4PL kokosu, 2ČL práškového cukru, 1/2ČL sódy bikarbony, 100g sušených datlí, 2PL medu, 1 vajce, 100g stopeného masla, 250g biely jogurt POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch Tento recept so dostala mailom a tak ma oslovil, že som ho musela vyskúšať a musím povedať, že do toho idú samé zdravé suroviny, tak prečo sa nepodeliť aj s Vami o chutné muffinky. Za recept ďakujem Ivke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.10.2008, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Čučoriedkové taštičky z toustovačaPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, čučoriedky, toustovač POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 5.9.2014, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Pusinky z odpaľovaného cesta s karamelomPOTREBNÉ PRÍSADY Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia.......................... Základný krém: (na 30 pusiniek ) 1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + karamelový topping POSTUP PRÍPRAVY Odpaľované cesto: 1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť. 2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť. 3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky. 4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút. 5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu. Základný krém: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.8.2008, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Pusinky z odpaľovaného cesta s kiviPOTREBNÉ PRÍSADY Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia.......................... Základný krém: (na 30 pusiniek ) 1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + (r)um a kivi, ja som mala hrozno POSTUP PRÍPRAVY Odpaľované cesto: 1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť. 2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť. 3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky. 4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút. 5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu. Základný krém: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Pusinky z odpaľovaného cesta s jahodovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia.......................... Základný krém: (na 30 pusiniek ) 1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + jahodový džem a strieborné, alebo, zlaté guličky POSTUP PRÍPRAVY Odpaľované cesto: 1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť. 2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť. 3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky. 4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút. 5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu. Základný krém: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.8.2008, 15:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Pusinky z odpaľovaného cesta s lieskovými orieškami, alebo mandľouPOTREBNÉ PRÍSADY Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia.......................... Základný krém: (na 30 pusiniek ) 1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + lieskové oriešky, alebo nesolené mandle POSTUP PRÍPRAVY Odpaľované cesto: 1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť. 2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť. 3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky. 4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút. 5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu. Základný krém: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Pusinky z odpaľovaného cesta s bielou čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia.......................... Základný krém: (na 30 pusiniek ) 1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + biela čokoládová poleva a marcipánové ozdoby POSTUP PRÍPRAVY Odpaľované cesto: 1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť. 2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť. 3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky. 4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút. 5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu. Základný krém: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |