končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CUKROVINKY |
Vločkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 l mlieka, 1 balík (400 g) ovsených vločiek, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 lyžice práškového cukru, za plnú hrsť kokosovej múčky aj hrozienok, 5 lyžíc akéhokoľvek lekváru, 1 balíček kypriaceho prášku. Tuk a strúhanka na plech. Prípadne čokoládová poleva a kokosová múčka POSTUP PRÍPRAVY Mlieko žmiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Namočíme do neho ovsené vločky asi na 1 hodinu. Potom pridáme ostatné prísady a dobre premiešame. Keď je cesto husté, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto sa musí na plechu roztiecť. Plech vymastíme, vysypeme preosiatou strúhankou a vylejeme naň cesto. Pečieme v predhriatej rúre (180-200 stupňov) asi 40 minút. Po vychladnutí môžeme koláč poliať čokoládovou polevou a posypať kokosovou múčkou, ale výborne chutí posypaný iba práškovým cukrom. Je to naozaj veľmi chutný, lacný a zdravý múčnik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 4.4.2009, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Veľkonočný mazenecPOTREBNÉ PRÍSADY • 1 kocku droždia 42 g • 500 g polohrubej múky • 120 g krupicového cukru • 3 žĺtky • 150 g masla • 300 ml mlieka • 50 g hrozienok • 50 g mandlí • soľ • kôru z 1 citróna • 1/2 ČL drveného anízu • 50 ml rumu • 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY 1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme v priebehu asi 5 minút vykysnúť kvások. 2. Dopenista vyšľaháme základ z masla, žĺtkov a cukru. Do misy vsypeme preosiatu múku, zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a drveným anízom. Pridáme kvások, pripravený trený tukový základ a vypracujeme polotuhé nelepkavé cesto. 3. Primiešame sparené hrozienka (vsypeme ich do vriaceho rumu a necháme napučať), sparené olúpané mandle (vsypeme do horúcej vody a scedíme) a cesto ešte raz prepracujeme a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu. 4. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, vypracujeme hladké bochníky, každý položíme zvlášť na vymastený plech a necháme pol hodiny v teple kysnúť. 5. Mazanec potrieme rozšľahaným vajcom, v strede nakrojíme krížik, posypeme plátkami mandlí a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C asi 35 až 40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |