
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CUKROVINKY |
![]() mäkkučké perníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg hery, 15 dkg medu, 20 dkg práškového cukru, 60 dkg hladkej múky, 2 malé lyžičky sódy bikarbóny, 1 malá lyžička perníkového korenia, 2 celé vajcia POSTUP PRÍPRAVY tuk, med a práškový cukor dáme roztopiť, potom do zmesi pridáme múku, sódu bikarbónu, korenie a vajíčka. Dobre vymiesime a necháme asi 2 hodiny odpočinúť. Nezľaknite sa že cesto je riedke. Tie dve hodiny sú potrebné na to, aby cesto vychladlo a tak stuhne na vykrajovateľnú hmotu. Cestíčko potom natenko rozvaľkáme, lebo pri pečení narastie, vykrajujeme a ukladáme na vymastený plech. Pečieme krátko, okolo 5 minút dozlatista. PS: Už som vyskúšala viac receptov na medovníčky, lebo doma sme mávali tie zubylámajúce, ale tieto mi tu už stoja druhý deň a sú stále mäkké. U svokry som ich jedla aj po pár dňoch od upečenia a tiež boli mäkké. Takže myslím že som konečne našla "normálny" recept :o) Jedna nevýhoda: rýchlo sa zjedia ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 16.12.2013, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Tekvicové koláčiky (Pumpkin cookies)POTREBNÉ PRÍSADY 125g masla, 1/2 šálky cukru, 1 vajce, 1 vanilkový cukor, 1 šálka rozmixovanej tekvice(originál je z pumpkin-oranžovej tekvice, ale aj z našej sú super), 2 šálky hladkej múky, 1/2 čajovej lyžičky škorice, štipka muškátového korenia, 1 lyžička sódy bikarbóny, za hrsť hrozienok POSTUP PRÍPRAVY Maslo a cukor spolu vymiešame, pridáme vajce, vanilku a tekvicu. Dobre vymiešame. Pridáme múku, koreniny a sódu bikarbónu.Vymiešame. Nakoniec pridáme hrozienka. Na vymastený plech dávame kôpky cesta asi 3 cm od seba. Pečieme pri 175˚C až kým okraje koláčikov nezačnú hnednúť. Dobrú chuť :) PS: Odkedy som si kúpila plech na maffiny, pečiem tieto koláčiky v ňom, majú tak pekný tvar (na obyčajnom plechu sa dosť roztečú) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.8.2014, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |