Jana S. (JaniS.) ID 159902 |
|
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 27.7.2010 |
Naposledy: 26.10.2018 19:00 |
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
3 väčšie bielky, 120 g prášk. cukru (60+60), 160 g celých ošúpaných mandlí, 25 g kakaa
POSTUP PRÍPRAVY
1. Mandle nahrubo nadrvíme, potom nasucho opražíme na panvici a zomelieme na orechovom mlynčeku. Zmiešame so 60 g preosiateho prášk. cukru. Kakao v druhej miske taktiež preosejeme. 2. Bielky dotuha vyšľaháme, potom prisypeme preosiatych 60 g prášk. cukru a šľaháme do hustej lesklej hmoty. Vtedy už len vareškou primiešame mandle s cukrom a nakoniec kakao. Pomocou lyžičky alebo cukrárskej pištole formujeme vysoké pusinky o priemere 2-2,5 cm na plechu pokrytom pečiacim papierom (vzdialené od seba majú byť aspoň na tie 2 cm kvôli prípadnému roztekaniu pri pečení). Pečieme pri 150°C asi 20-25 minút, kedy pri vybratí z rúry majú byť na dotyk ešte úplne mäkké (pri chladnutí zároveň aj tuhnú). Na plechu pri izbovej teplote ich necháme ešte asi 15 minút, a potom ich premiestnime do uzatvárateľnej nádoby, kde ich skladujeme.
- sú vhodné ku káve, čaju, či - ako ja, ku horúcej čokoláde - pre vylepšenie som s posledným kakaom pridala aj 1 necelú ČL mletej škorice (NIE škor. cukru)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |
KOMENTÁRE (6) posledné: 5.2.2012, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |