
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() "Milka" rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 7 vajec, 8 lyžíc múky, pol špeciál , pol polohrubá, 1/2 PDP, 7 lyžíc práškový cukor, 1 dl vriacej vody, 1/2 dl olej, 1 lyžica kakaa, veľká hrsť mletých orechov Plnka: Z 3 vajec a štyroch lyžíc práškového cukru plnka "nebe v hube", teda z mikrovlnky. 70 g mliečnej Milky, 200 g masla, 3 lyžice práškový cukor, 1 vanilkový cukor Rozvar: 2 dl vody, 2 lyžice kryštálový cukor, 1 lyžicaa kakaa, 30 g mliečnej Milky POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor, postupne žltka, vodu, olej a nakoniec múku s PDP. Rozdelíme 40/60 a do menšej časti pridáme orechy, do väčšej kakao. Postupne upečieme. Dávka je na plech rozmery 24/34 cm. Plnku pripravíme zmixovaním vychladnutej vajíčkovej z mikrovlnky, spolu s maslom, práškovým cukrom a zmäknutej Milky. Dokončenie: Na spodok dáme kakaový plát polejeme ho rozvarom, ktorý si uvaríme zo spomínaných surovín. Natrieme plnkou, trošku si odložíme na vrch. Priložíme orechový plát, potrieme zvyšnou plnkou a zalejeme horkou čokoládou, aby to malo kontrast:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 15.1.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vanilkovo-punčové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Korpusy: 7 vajec, 3 PL práškový cukor, 6 PL kryštálový cukor, 6 PL hladká múka, 3 PL solamyl, pol PDP, 0,5 dl olej, 0,5 dl horúca voda Plnka: 4 dl mlieka, 1,5 zlatého klasu, 5 vanilkových cukrov, 5 PL práškového cukru, 250 g masla POSTUP PRÍPRAVY Korpusy upiečieme zvyčajným spôsobom, teda vyšľahať sneh z bielkov s 3 lyžicami práškového cukru. Žltky vyšľaháme so 6 lyžicami kryštálového cukru do biela, potom pridáme vodu s olejom, múku so solamylom a PDP a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Upečieme 3 pláty. Rozpis je na malý plech cca 20krát 35 cm. Na plnku si uvaríme z mlieka a zlatého klasu a dvoch vanilkových cukrov hustú kašu. Necháme vychladnúť. Rozmixujeme maslo s práškovým a zvyšným vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutú kašu a pridáme troška z punču, ktorý máme na poliatie stredného korpusu. Prvý korpus potrieme malinovým lekvárom, navrstvíme polovicu plnky, položíme ďalší korpus, ktorý navlhčíme punčom, tretí korpus potrieme malinovým lekvárom a potretou stranou ho položíme na navlhčený korpus, potretý druhou polovicou plnky. Vrchný korpus potrieme zvyškom plnky a nastrúhame čokoládu........Jednoduché, rýchle, jemnučké, chutné:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 21.7.2011, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Salajkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 320 g hladká múka, 60 g práškový cukor, 60 g maslo, 1 vajce, 10 g salajka a trochu mlieka v ktorom sa rozpustí Krém. 5 dl mlieka, 150 g cukor, 1 vanilkový cukor, 80 g zlatý klas, 40 g hladká múka, 190 g maslo, rum POSTUP PRÍPRAVY Cesto pripravíme zmiesením všetkých surovín, Rozdelíme na tri diely, každý zvlášť upečieme. Krém. Z uvedených surovín uvaríme hustú kašu, do mierne teplej zašľaháme maslo. Pláty ponatierame, zaťažíme a odložíme na pár hodín do chladničky na zmäknutie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.4.2011, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Orechovo-šľahačkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 7 vajec, 150 g práškový cukor, 120 g orechy, 120 g hladká múka, 1/2 PDP, 5 cl olej, 5cl voda, sekané mandle Krém: 3 vajcia, 150 g kryštálový cukor, 3 lyžice kakaa, 250 g maslo, 1 marhuľový džem Šľahačková pena: 1 l šľahačky, 1 VC, 1 prášková želatína POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha, postupne pridávame žltka, vodu s olejom a nakoniec múku s orechami a PDP. Cesto vylejeme na plech a posypeme sekanými mandľami. upečemie. Po upečení necháme vychladnúť a vodorovne prerežeme . Krém: Vajcia vyšľaháme s cukrom a kakaom nad parou do hustej masy. Do vychladnutej zašľaháme maslo. Šľahačková pena: šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha, do vyšľahanej zamiešame troška červeného sirupu na prifarbenie a ochutenie a rozpustenú želatínu. Spodný diel prerezaného cesta položíme na hlbší plech. Potrieme ho marhuľovým džemom. Naň navrstvíme krém. Položíme druhú časť cesta s mandľami na vrchu. Opäť potrieme džemom a naň vylejeme šľahačkovú zmes. Necháme stuhnúť v chladničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2011, 9:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohovo-medové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g hladká múka, 150 g práškový cukor, 200 g maslo, 2 vajcia, lyžička sódy bicarbony, 3 lyžice medu, 2 lyžice mlieka, štipka škorice Plnka: 500 g jemného tvarohu, 5 dl mlieka, 1,5 balíčka Zlatý klas, 100 g kryštálový cukor, 100 g práškový cukor, 2 vanilkové cukre, marhuľový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Na cesto všetko zmiesime, zabalíme do folie a odložíme do chladničky na cca 2 hodiny. Po tomto čase, rozdelíme na tri diely, každý vyvaľkáme a upečieme do bledohneda. Upečené a vychladnuté pláty natrieme lekvárom a plnkou a pospájame. Plnka: Z mlieka, kryštálového cukru, vanilkových cukrov a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Po vychladnutí dobre vymixujeme s tvarohom a práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 18.8.2011, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Dcére na oslavu narodenínPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY .. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 24.9.2010, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Plnené linecké košíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 420 g hladkej múky, 60 g práškový cukor, 250 g masla, 2 žĺtky, 2 vanlkové cukre plnka: 200 g kryštálový cukor, 250 g palmarín, 1 salko, 100 g čokolády, 3 lyžice kakaa POSTUP PRÍPRAVY Cesto vypracujeme obvyklým spôsobom, necháme chvíľku odležať, vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a vtláčame do formičiek. Upečieme. Do upečených kladieme plnku, ktorú si urobíme nasledovne. Do rajnice dáme skaramelizovať kryštálový cukor, pridáme palmarín, keď sa rozpustí, pridáme salko, čokoládu a kakao. Varíme asi 10 minút. Naplnené košíčky polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2016, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() ŠtafetkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 12 bielkov, 270 g cukor krupica, 150 g hladká múka, 180 g orechy Plnka. 4 dl mlieko, 4 lyžice polohrubá múka, 2 žltka, 2 lyžice cukor, 2 vanilkové cukre, 300 g masla, 150 g práškový cukor, zrnková káva, rum POSTUP PRÍPRAVY Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame cukor a vyšľaháme. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s orechami. Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely a natreme na plechy vystlané mastným papierom. Pečieme pri teplote 220 stupňov 50 minút. Plnka: Z mlieka, žltkov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Môžme pridať trošku rozpustnej kávy. Maslo vymiešame do penista s cukrom, kávou a rumom. Potom všľaháme vychladnutú kašu. Plnku si rozdelíme na dve rovnaké polovice a natrieme prvý a naň uložený druhý plát cesta. Priložíme tretí plát a dáme na tri hodiny do chladničky stuhnúť. Koláč nakrájame na rovnaké diely, ktorých konce omáčame v čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.7.2010, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() TvarožníkPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto.700g hladkej múky špeciál, 300g masla, 200g práškový cukor, 2 vajcia, lyžica kyslej smotany, trocha mlieka, pol balíčka PDP, štipka soli Plnka. 500g jemný tvaroh, 4dl kyslej smotany, 2 vajcia, 2 balíčky vanilkový cukor, 2 lyžice práškový cukor, 1 balíček zlatý klas POSTUP PRÍPRAVY Cesto. Uvedené suroviny zmiesime dokopy, mlieko pridáme veľmi opatrne, len aby sa s ním spojil lepok z múky a cesto bolo pružnejšie. Rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme najskôr jednu, preložíme na plech, potrieme lekvárom a vylejeme tvarohovú plnku. Na plnku prenesieme druhú polovicu vyvaľkaného cesta. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 170 stupňoch asi pol hodinu. Plnka. Všetky suroviny vymiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 10.11.2017, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Orechový mrežovníkPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto I. 500 g hladkej múky, 3 polievkové lyžice práškového cukru, trochu PDP, 1 žĺtok, 300 g masla (ja som dala Hriňovskú maslovú chuť), štipka soli Cesto II. 6 žltkov, 7 bielkov, 250 g cukru, 300 g orechy, štipka PDP, vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto I zmiesime, necháme pol hodinu v chladničke, potom odoberieme 2/3, rozvaľkáme, preložíme na plech a potrieme pikantným lekvárom. Na toto nanesieme cesto II, ktoré si pripravíme tak, že vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom pridáme orechy s PDP a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh. Z odloženej tretiny cesta rozvaľkáme placku, radielkom krájame pásy a ukladáme ich na cesto II do mriežky. Upečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2010, 12:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |