končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
skoricove trdelnickyPOTREBNÉ PRÍSADY skoricove preto, lebo ich mam rada a orechy nemusim, recept od Veroniky H kedze ten recept mam odpisany uz dlho a uz si nepamatam presne ako som sa k nemu dostala, len mam pri nom poznamku - Veronika H :o))) a kedze ID Veroniky neviem najst, tak vdaka komentarom pripajam aj cely recept.. ak ID najdem, doplnim ho cesto: 500 g polohrubej muky 80 g masla 2 vajcia 3 lyzice praskoveho cukru 250 ml mlieka 1 drozdie stipka soli posypka: olej skoricovy cukor vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY kedze som chcela pohostit nimi navstevu, tak som ich urobila mensie.. prikladam aj obrazkovy postup, len je to fotene mobilom, nakolko som nemala nebitu baterku vo fotaku, tak su fotky nizsej kvality. postup: do misky dajte muku, rozpustene maslo, praskovy cukor, vajcia a stipku soli. pripravte si kvasok - do zohriateho mlieka dajte lyzicku cukru a drozdie. pridajte do zmesi a vypracujte cesto - ak je potrebne pridavajte muku (ja som nepridavala). nechajte kysnut 20 -30 min. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 19.12.2009, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medové trubičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky 200 g roztopeného vlažného medu 200 g práškového cukru 3 žĺtky 2 lyžice vlažného mlieka troška sóda bikarbóny Plnka: 150 g kryštálového cukru 0,1 l horúcej vody 0,3 l mlieka 1 krémový prášok Zlatý klas 250 g masla 100 g práškového cukru za hrsť pomletých orechov Poleva: 50 g čokolády 50 g stuženého tuku POSTUP PRÍPRAVY Z múky, medu, cukru, žĺtkov, mlieka a sódy bikarbóny vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko a vykrajujeme väčšie kolieska, ktoré ovinieme okolo plechových rúrok a pečieme na vymastenom plechu. Upečené, ešte horúce trubičky z rúrok stiahneme a vychladnuté plníme karamelovou plnkou. Konce trubičiek namáčame v čokoládovej poleve a pomletých orechoch Plnka: 150 g kryštálového cukru skaramelizujeme, zalejeme horúcou vodou a miešame, aby sa karamel roztopil. Prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom, po častiach pridávame ochladnutú karamelovú kašu a nahladko vymiešame. Poleva: Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko. Recept nie je môj, ale vyzerá to dobre.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 5.2.2010, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingovo-piškótový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 dag práškového cukru 250 dag Palmarinu 3 PL mlieka 2 PL maizeny 1 BB puding 1 vajce trocha kakaa mleté orechy alebo strúhanka dlhé piškóty POSTUP PRÍPRAVY Dáme variť práškový cukor, palmarin, mlieko a maizenu. Po rozpustení a zhustnutí pridáme 1 BB puding, 1 vajce, trocha kakaa a mletých orechov alebo strúhanky. Dobre premiešame a keď zmes začne vrieť, nalejeme ju do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vopred vymastili a vysypali strúhankou. Dávame striedavo 1 vrstvu pudingu a 1 vrstvu dlhých piškót. Opakujeme asi 3-krát. Končíme pudingovou vrstvou a posypeme mletými orechami. Necháme v chlade stuhnúť, potom vyklopíme a krájame na rezy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáce tiramisuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky dlhých piškót 2 balenia sľahačkovej smotany 2 balenia nátierkového masla bez príchute (natur) 200g práškového cukru silná nesladená káva rum alebo amaretto kakao POSTUP PRÍPRAVY Šľahačku vyšľaháme dotuha,opatrne zmiešame s nátierkovými maslami a práškovým cukrom. Piškóty namáčame v káve s rumom alebo amarettom a vyložíme nimi dno tortovej alebo inej formy. Na to navrstvíme 1/2 krému, opäť vrstvu máčaných piškót a druhú 1/2 krému, nakoniec vrch bohato zasypeme kakaom. Odložíme do chladu, najlepšie na 24 hodín. Potom nakrájame a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |