. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Alexandra H. (Lexinka9) ID 86893
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.3.2009
Naposledy: 5.9.2019 0:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 59
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 133
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je veľmi jednoduchý zákusok a nám veľmi chutil. V klasickom Tiramisu nemám rada surové žĺtka, tak som ich v tejto variante vynechala a keďže ide o rezy, pridala som želatínový stužovač aby pekne držal. Neviem, či sa tu niečo podobné nachádza. Piškóta: 4 vajíčka, 60g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100g práškového cukru, 4PL horúcej vody 200g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 3PL kakaa Krém: 500g mascarpone, 500ml šľahačka (ja mám radšej rastlinnú), želatínový stužovač Iné: 1/2 balenia piškót Savoiardi 1/2 litra silnej kávy 1,5dcl Amaretto kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme piškóty na veľkom plechu (uvedené suroviny sú na jednu piškótu). Vyšľaháme bielka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuha, až máme pocit, že to už viac nejde :-) po jednom zašľahávame žĺtka, potom práškový cukor a po lyžiciach horúcu vodu.
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao a vareškou jemne vmiešame do cesta. Vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre - každý ako má odskúšané v tej svojeje.

Vyšľaháme šľahačku do tuha a postupne všľaháme mascarpone. Hmotu si odvážime a použijeme želatínový stužovač za studena.
Kávu zmiešame s Amarettom a namáčame jednu piškótu, natrieme trochu krémom a ukladáme Savoiardi piškóty, ktoré sme namáčali tiež v káve. Vtlačíme do krému a poukladáme vedľa seba po celom pláte. Zahladíme zvyškom krému, len si trošku necháme, aby sme mali čím potrieť vrch zákusku. Kávou namáčame aj druhé cesto a položíme na krém. Zahladíme boky, poprípade orežeme a zvyšným krémom potrieme vrch zákusku.
Dáme dobre vychladiť, ak vydržíte tak najlepšie do druhého dňa, aby sa chute prepojili. Pred servírovaním posypeme kakaom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 23.11.2012, 13:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu