
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *vynikajúci jahodovo-rebarborový koláčik*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: - 120 g masla - 120 g práškového cukru - pól lyžičky soli - 1 vajce - 250 g hladkej múky Plnka: - 200 g rebarbory - 1 lyžička mletej škorice - 300 g jahôd - 0,15 l šľahačkovej smotany - 5 vajec - 1 vrecúško vanilínového cukru - 100 g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Maslo, cukor, soľ a vajce vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku a vypracujeme vláčne cesto. Na hodinku odložíme na chladné miesto. Cesto rozvaľkáme na kruh (mne sa to cesto vždy dosť trhá, tak to na plechu potom čistými rukami upacičkujem), vložíme do formy, kraje cesta vytlačíme na okraj formy a popicháme vidličkou. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova. Predpečený koláč vyberieme, vlejeme šľahačkovú zmes, rovnomerne rozložíme ovocie, vložíme späť do rúry a pri teplote 180 C pečieme 40 minút. Plnka: Rebarboru umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky a 5 min. dusíme so škoricou a so 100 ml vody. Jahody očistíme a rozkrojíme na štvrtky. Smotanu rožšľaháme s vajcami, vanilkovým a práškovým cukrom a nakoniec do toho vlejeme rebarborovú zmes. Dobrú chuť :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PARÍŽSKY REZ - úplne úžasnýýý!!POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec 150 g práškového cukru 150 g strúhaných vlašských orechov 2 PL strúhanky polovica prásku do pečiva KRÉM: 3 šľahačkové smotany 150 g čokolády na varenie 1 smeta-fix stužovač čokoláda na stúhanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame orechy, strúhanku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu v mierne teplej rúre. 2. 3 šľahačkové smotany uvaríme so 150 g čokolády na varenie. Nesmie vrieť! Necháme stáť min. 6 hodín v chlade, ale najlepšie do druhého dňa. Potom vyšľaháme (ja dávam jeden balíček stužovača Smeta-fix) a natrieme na upečený koláč. Posypeme strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.4.2011, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |