
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Plát : 7 žĺtkov, 20 dkg práškového cukru, 7 bieľkov, 20 dkg mletých orechov, 1 lyžica kakaa, 2 lyžice strúhanky Krém: 4 celé vajcia, 20dkg práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 30dkg masla višňový alebo ríbezlový džem, čokoládu na varenie, kusok cery, lyžicu oleja POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridame postupne orechy, kakao, strúhanku. Z bielkov vyšľahame tuhy sneh a jemne zapracujeme vareškou do vytvorenej hmoty. Celé to potom vylejeme na plech s papierom na pečenie a dame upiecť na 180 stupňov približne na 20-30 min. Zatiaľ si nad parou vyšľaháme vajcia, cukor a kakao tak aby to nebolo riedke ale nemusi to byt uplne pevné. Necháme poriadne vychľadnúť a po vychladnutí najskor poriadne vymiešame maslá a potom postupne pridávame uvarený krém a poriadne vyšľaháme. Plát po upečeni ešte horúci potrieme džemom a po vychladnutí natrieme krém a dáme schladiť do chladničky. Nad parou rozpustíme čokoládu na varenie, ceru a polievkovú lyžicu jedlého oleja a po zmiešaní necháme mierne vychladnúť a nalejeme na zákusok a nechame stuhnúť. Najlepší je keď sa nechá aspoň pol dňa odpočívať. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cokoladova babovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg masla, 25 dkg praskoveho cukru, 6 zltkov, 1/4 l slahacky, zo 6 bielkov sneh, 30 dkg polohrubej muky, 1 prasok do peciva, 10 dkg orechov a 10 dkg cokolady na varenie (moze byt aj o trosku viac POSTUP PRÍPRAVY Maslo s cukrom poriadne vymiesame a potom postupne pridavame zltka. Nechame slahat a zatial si pripravime muku s praskom do peciva a posekane orechy a cokoladu. Najlepsie je ked cokoladu nakrajame na malicke kusky nozom nie na struhadle ani el. krajacom (je to moc drobne). Zo 6 bielkov vyslahame tuhy sneh a pokracujeme. Do vyslahanej vajickovo-cukrovo-maslovej hmoty pridame slahacku a este chvilku slahame ale uz nie moc aby slahacka moc nezhustla. A na koniec pridame muku s praskom do peciva a orechy s cokoladou. Vareskou uz len jemne zamiesame sneh a hmotu vylejeme do babovkovej formy, ktoru sme predtym vymastili a vysypali hrubou mukou. Pecieme asi 10 min. na 200 stupnoch a potom stiahneme na 180 stupnov a prikryjeme babovku alobalom a pecieme este asi 3/4 hodiny az hodinu. Na konci este asi na 5 min odokryjeme a potom uz len sparadlom skusame pokial sa nam cesto neprestane lepit na sparadlo aby sme mohli babovku vytiahnut. Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom a dobru chut. Z tejto babovky nam malokedy zostane do druheho dna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |