. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Katarina S. (catherine13) ID 47106
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2008
Naposledy: 22.11.2020 14:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Plát : 7 žĺtkov, 20 dkg práškového cukru, 7 bieľkov, 20 dkg mletých orechov, 1 lyžica kakaa, 2 lyžice strúhanky
Krém: 4 celé vajcia, 20dkg práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 30dkg masla
višňový alebo ríbezlový džem, čokoládu na varenie, kusok cery, lyžicu oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridame postupne orechy, kakao, strúhanku. Z bielkov vyšľahame tuhy sneh a jemne zapracujeme vareškou do vytvorenej hmoty. Celé to potom vylejeme na plech s papierom na pečenie a dame upiecť na 180 stupňov približne na 20-30 min.
Zatiaľ si nad parou vyšľaháme vajcia, cukor a kakao tak aby to nebolo riedke ale nemusi to byt uplne pevné. Necháme poriadne vychľadnúť a po vychladnutí najskor poriadne vymiešame maslá a potom postupne pridávame uvarený krém a poriadne vyšľaháme.
Plát po upečeni ešte horúci potrieme džemom a po vychladnutí natrieme krém a dáme schladiť do chladničky.
Nad parou rozpustíme čokoládu na varenie, ceru a polievkovú lyžicu jedlého oleja a po zmiešaní necháme mierne vychladnúť a nalejeme na zákusok a nechame stuhnúť. Najlepší je keď sa nechá aspoň pol dňa odpočívať.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cokoladova babovka



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg masla, 25 dkg praskoveho cukru, 6 zltkov, 1/4 l slahacky, zo 6 bielkov sneh, 30 dkg polohrubej muky, 1 prasok do peciva, 10 dkg orechov a 10 dkg cokolady na varenie (moze byt aj o trosku viac

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo s cukrom poriadne vymiesame a potom postupne pridavame zltka. Nechame slahat a zatial si pripravime muku s praskom do peciva a posekane orechy a cokoladu. Najlepsie je ked cokoladu nakrajame na malicke kusky nozom nie na struhadle ani el. krajacom (je to moc drobne). Zo 6 bielkov vyslahame tuhy sneh a pokracujeme. Do vyslahanej vajickovo-cukrovo-maslovej hmoty pridame slahacku a este chvilku slahame ale uz nie moc aby slahacka moc nezhustla. A na koniec pridame muku s praskom do peciva a orechy s cokoladou. Vareskou uz len jemne zamiesame sneh a hmotu vylejeme do babovkovej formy, ktoru sme predtym vymastili a vysypali hrubou mukou. Pecieme asi 10 min. na 200 stupnoch a potom stiahneme na 180 stupnov a prikryjeme babovku alobalom a pecieme este asi 3/4 hodiny az hodinu. Na konci este asi na 5 min odokryjeme a potom uz len sparadlom skusame pokial sa nam cesto neprestane lepit na sparadlo aby sme mohli babovku vytiahnut. Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom a dobru chut. Z tejto babovky nam malokedy zostane do druheho dna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu