
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Nugátový zákusok so šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 ks vajíčok • cukor kryštálový 7 PL • olej slnečnicový 1 PL • voda 1 PL • múka hladká 8 PL • prášok do pečiva 8 g • kakao 2 PL ŠĽAHAČKA: cukor kryštálový 4 PL • mlieko polotučné 1,5% 300 ml • 2 šľahačky v prášku • stužovač šľahačky KRÉM: mlieko polotučné 1,5% 600 ml • 2 ks puding vanilkový - prášok 80 g • cukor kryštálový 150 g • krém orieškovo-kakaový 180 g • 3/4 masla • 2 PL práškového cukru, kakaové piškóty, na posypanie strúhaná čokoláda, do krému som dala čučoriedky POSTUP PRÍPRAVY Tento fantastický zákusok som vyskúšala podľa receptu od Dadušky zo stránky: http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mod=recepty&task=detail&id=722 CESTO: K vajíčkam pridáme cukor a vymiešame do peny. Prilejeme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao (ja som pridala aj asi 50 g mletých orechov). Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút. ŠĽAHAČKA: Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín. KRÉM: V troche studeného mlieka rozmiešame pudingy ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a potom doň zašľaháme vychladnutý pudingovo-nutelový krém. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 19.11.2015, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Zákusok s nevareným krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Piškota: 4 vajíčka, 150g kryšt. cukor, 1 vanilinový cukor, 125ml olej a 125 ml mlieko, 300g polohr. múky a 1 PDP Krém: 2 vanilkové pudingy Dr. Olé (bez varenia), 2 šľahačkové smotany, 2 malé konzervy mandariniek POSTUP PRÍPRAVY Je to obmena torty zatras sa, ale tentoraz v podobe zákusku, a ja som suroviny na krém netriasla v uzatvorenej nádobe, ale len premiešala metličkou. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme všetky suroviny a upečieme. Ked piškota vychladne, pripravíme si krém (lebo ten bude bleskovo hotový). Do nádoby vysypeme pudingy a prilejeme smotany, zároveň miešame metličkou. potom pridáme mandarinky aj so sirupom. Opatrne premiešavame metličkou, za 2-3 minútky krém stuhne a môžeme ho natrieť na piškotu. Dáme na nejaký čas stuhnúť do chladničky, posypeme nastrúhanou čokoladou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Moravské koláče - výborné mäkké cestoPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 30 g droždia, 1 KL cukru, 100 ml mlieka, 120 g tuku, 80 prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žltky, 0,25 l smotany na šľahanie, 500 g polohrubej múky, 1/2 KL soli, 1 vajce na potretie Tvarohová plna: 250 g tučného tvarohu, 1 vajce, 60 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL polohrubej múky, nastrúhaná citronová kôra z 1 citrona, 50 g hrozienok Lekvárová plnka: 100 g slivkového lekváru, 2 PL umu, 1 KL škorice Mrvenička: 40 g polohrubej múky, 30 g krupicového cukru, 30 g tuku POSTUP PRÍPRAVY Droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom v hrnčeku. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Zmäknutý tuk (maslo / Hera / Palmarin) vymiešame varechou s práškovým cukrom, vanilkou a žltkami. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Do misy dáme múku, soľ, pridáme vymiešané maslo, kvások a šľahačku. Všetko dobre miesime na hladké cesto aspoň 5 minút a necháme vykysnúť na teplom mieste 45 min. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkou, citr. kôrou a pridáme umyté hrozienka. Slivkový lekvár rozmiešame s umom a ochutíme škoricou. Na mrveničku spracujeme spolu všetky suroviny. Vykysnuté cesto znovu premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Nakrájame ho na štvorce (asi 25 ks). Do stredu každého štvorca dáme lyžičku tvarohovej plnky a zabalíme. Štvorce vyformujeme do kruhov a kladieme na plech tak, aby spoj cesta bol dole. Do stredu každého koláčika urobíme jamku. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a jamky naplníme lekvárovou plnkou. Posypyme mrveničkou alebo ozdobíme celými mandľami a necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť. Po nakysutí koláče pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 C asi 20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 20.7.2020, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Lahodná tortička z acidkaPOTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovali ma podobné recepty tu na mmb a obrázok na obale želatinového stužovača :-) a vznikla z toho táto lahodná tortička rýchla na prípravu: Suroviny na korpus: 2 vajíčka, 70 g prášk. cukru, štipka soli, 100 g HL múky, 1 KL prášku do pečiva, 2 PL oleja, 4 PL teplej vody Na náplň: 1 malinové acidko (alebo s inou príchuťou) - z 950 g balenia som použila zhruba 2/3, 1 šľahačka, 2 PL prášk. cukru, 1 a pol balenia želatínového stužovača za studena Dr. Oetker, 1 balik detské piškoty, malinový (alebo iný) sirup, pikantný džem, maliny alebo čučoriedky alebo ľubovoľné bobuľové ovocie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravíme piškotu. // myslím, že sa dá kúpiť aj hotová okrúhla piškota pre tých, ktorí na pečenie nemajú dosť času// Moja okrúhla tortová forma má priemer 22 cm, a na to mi stačí piškotový korpus z 2 vajíčok a ešte sa dá aj prepoliť. Celé vajíčka vyšľaháme asi 1 minútu najprv so soľou, potom postupne prisypeme prášk. cukor. šľaháme do peny. pridáme vodu a olej a potom už len metličkou primiešame múku s práškom do pečiva. Formu si vysteliem papierom na pečenie, vylejem doň cesto a dám piecť na asi 20 minút pri 180 C. Radšej odsledujte a vyskúšajte špáradlom. Po upečení piškotu vyberiem z formy a na podložku ju uložím vrchom nadol, aby sa vyrovnal. nechám vychladnúť a potom ju priečne opatrne prerežem na 2 časti. Jednu časť uložím nazad do formy. Teraz si idem pripraviť plnku. Najprv si vyšľahám šľahačku s 2 PL prášk. cukru. Potom si želatinu pripravím podľa návodu na obale. Do vačšej nádoby si teda vysypem 1,5 balíčka stužovača (1 bal má 50 g), prilejem 100 ml vody a rýchlo miešam metličkou (pozor, na rozdiel od návodu používam menej vody, len 100 ml na 1,5 bal). Len čo po pár sekundách rozmiešam želatinu, prilievam k nej 2/3 acidka postupne a stále miešam metličkou. Potom primiešam aj šľahačku, ktorá masu nadýcha. Ked sa mi metličkou nedá dobre zmiešať tieto dve hmoty, vezmem si širokú varechu. Piškotový korpus vo forme natriem hrubšou vrstvou džemu. na to poukladám 1 vrstvu piškot len tak narýchlo "utopených" v malinovom sirupe, aby neboli premočené. Na to vylejeme polovicu acidkovo-šľahačkovej hmoty, na ňu zas vrstvu piškot krátko namočených v sirupe, a zakryjem zvyšnou časťou hmoty. Kto má čerstvé bobuľové ovocie, môže smelo aj to pridať do hmoty. Potom dám na možno 15 min. do chladničky. Druhú polovicu piškoty natriem džemom a uložím na vrch torty (s džemom nahor). na to poukladám bobuľové ovocie a zalejem podľa návodu pripravenou želatinou napr. Dr. Oetker červená extra silná. Dáme stuhnúť do chladničky aspon na 2 hodiny. Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Bielková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám od svojej tety z Nórska. Táto tortička, ktorú nám upiekla, je fantastická :-)\r\nNa korpus: 6 ks bielkov, 2 ČL octu, 1 ČL maizeny, 4 dl kryšt. cukru.\r\nPlnka: 2 bal. vanilkového pudingu, 7 dl mlieka, 5 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti), 2 šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si bielkový korpus - cukor s bielkami vyšľaháme do peny, zašľaháme ocot a maizenu. Plech vystlieme papierom na pečenie. Sneh vrstvíme do kruhu, pričom lyžicou z bokov naťahujeme dohora, aby sme vytvorili tortičku. Pečieme na 160 C 60 minút. rúru počas tohto času neotvárame. Torta sa nafúkne, ale potom znovu klesne na "normál" :) \r\nPo upečení a vychladnutí naniesieme na korpus uvarený puding a vyšľahanú šľahačku a ovocie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.8.2012, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Marhuľová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY Recept som vyskúšala podľa tanikinerecepty.webnode.sk a namiesto broskyňového kompotu som použila marhule. • asi 1/2 kg marhúľ • 2 hrnčeky polohrubej múky, • 1 hrnček práškového cukru, • 1/2 hrnčeka oleja, • 1 prášok do pečiva, • 3 vajíčka • soľ • 2,5 dl ovocného džúsu, ja som mala tropické ovocie alebo aj sýtený sladený nápoj (ja som mala hroznový) POSTUP PRÍPRAVY Marhule umyjeme, vykôstkujeme a a ak sú tvrdšie, môžeme dať povariť, necháme vrieť asi 3 minútky, scedíme. Celé vajíčka chvíľu (minútku) šľaháme samostatne, potom vypneme mixér a metličkou primiešame práškový cukor. Potom znovu mixérom šľaháme, a ked vznikne svetlá pena, cícerkom prilievame olej. Mixér vypneme. Ovocný džús metličkou zamiešavame do cesta striedavo s múkou s práškom do pečiva a soľou. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pokladieme polkami marhúľ. Pečieme cca 30-40 minút pri 180 C. Po vychladnutí pocukrujeme. Použiť môžete ľubovoľné ovocie. Naposledy som z cesta spravila mafiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.9.2016, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablčník - mrežovníkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY aj takéto šaty môže dostať klasický jablčník...\r\n40 dk PH múky, 2 vajíčka, 15 dk Hery, 12 dk prášk. cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 prášok do pečiva. \r\nNáplň: asi 8 väčších jablk, 2 hrste strúhanky, kryšt. cukor podla chuti, škorica, môžu byť posekané orechy, hrozienka, vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a dáme ho do chladničky, kým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká postrúhame, pridáme strúhanku, cukor, škoricu, orechy, hrozienka, vanilku a dobre premiešame. Potom cesto rozdelíme, asi 1/3 dáme nabok. Ostatnú časť rozvaľkáme, uložíme na plech. Na cesto dáme jablkovú plnku. zvyšnú časť cesta rozvaľkáme na tenší plát, dobre múčime, aby sa nelepilo. potom radielkom krájame tenké prúžky, ktoré ukladáme na koláč. Dáme do vyhriatej rúry a pri 180 C pečieme asi 40 minút. Po vychladnutí pokrájame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.10.2014, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Lekvárové závinčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dk PH múky, 4 ČL prášku do pečiva, 1 žltok, 25 dk jemného tvarohu, 4 PL oleja, 8 dk cukru, štipka soli, 45 dk slivkového lekváru, 5 dk mandlí/orechov, košíčky na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Rúru si predhrejeme. Papierové kočíky poukladáme do formy na mafiny. 2. Múku zmiešame s práškom do pečiva. 3. žltok zmiešame s tvarohom, cukrom, olejom a soľou. Pridáme k múke a vypracujeme cesto. 4. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na pracovnej doske na rozmer asi 20 x 30 cm. 5. Na cesto rozotrieme lekvár a posypeme posekanými mandľami alebo orechmi. 6. Potom ho z užšej strany stočíme a pokrájame na 6 častí (z celého cesta nám teda vyjde 12 ks). Položíme do košíčkov vo forme rozkrojenou časťou nahor a dolu, nie do bokov. Potrieme ich vodou. 7. Upečieme pri teplote 180 C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2012, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohový koláč s bielkovou penouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY x POSTUP PRÍPRAVY x ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 23.1.2012, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Banánovo-šľahačkový koláč zo sušienkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g balík sušienok (resp. 2 malé) - bud maslové, alebo celozrnné, alebo aké práve máte doma, 100 g roztopeného masla, 1/2 KL škorice, štipka soli, 2 PL vody, Plnka: 6 dl mlieka, asi 7 PL kryšt. cukru (alebo podľa toho, ako radi sladíte), 2 ks vanilkové pudingy, 2 žltka, vanilkový extrakt, ak máte, alebo 2 ks vanilkového cukru, 100 g masla asi 2 nie prezreté banány, 3 dl šľahačky (ja som použila Rajo profi šľahačku, v 1-litrovom, zelenom tetrapacku), čokoláda na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY Keksíky rozmrvíme, pridáme roztopené maslo, škoricu, soľ, vodu a vymiesime cesto. Formu 24-25 cm priemer vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 C. Na boky a spodok navrstvíme sušienkovú masu, najlepšie je najrpv začať bokmi a potom spodok. Cestíčko pečieme 8 minút, kým trošku nezhnedne/schrumkavie. Z mlieka, cukru, pudingov, žltok si uvaríme puding, do horúceho zamiešame na kúsky pokrájané maslo, pridáme extrakt alebo vanilkový cukor, metličkou dobre viackrát premiešame a vylejeme do formy s cestom. Prikryjeme potravin. foliou alebo igelit. sáčkom (nemajte strach, neprilepí sa). Dáme na niekoľko hodín, kým nevychladne, do chladničky. Potom vyšľaháme šľahačku, pridáme prášk. cukor, stužovač... kto ako zvykne. Polku natrieme na stuhnutý, vychladnutý pudingový krém, na to dáme banány, ktoré sme pozdlžne nakrájali a potom na krúžky(mesiačiky), a na to ešte šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dobre si je pripraviť tortu ešte večer, a na druhý den na nu dať šľahačku s banánmi. Bude tuhšia. Výborné, naozaj odporúčam :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 14.4.2018, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |