. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.4.2008
Naposledy: 30.10.2012 12:58
Aktualizácia: 19.8.2012 19:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 14
RODINNÉ FOTOGRAFIE 52
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 370
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu s lesným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mascarpone, 3 žĺtka, 5 lyžíc cukru, 3 vanilkové cukre, 500ml kyslá smotana 18% z Lidla, 1 šľahačka 33%, 1 želatínový stužovač za studena, dlhé piškóty, grenadina rozmiešaná s trochou vody ,alebo iný ovocný sirup na namáčanie, lesné ovocie, kakao\\r\\nToto je množstvo na väčšiu sklenenú misu.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrami do peny, pridáme mascarpone a premiešame, pridáme kyslú smotanu. Šľahačku vyšľaháme a pridáme želatínový stužovač rozmiešaný vo vode a spojíme s mascarpone.\\r\\nPiškóty z jednej strany namočíme v grenadine a uložíme suchou časťou do misy na piškóty natrieme zmes a posypeme ovocím...postup zopakujeme. Posledná vrstva je krém a ten nahusto posypeme čistým kakaom. Dáme schladiť.\\r\\nMy máme radšej menej sladké, tak treba zmes ochutnať a prípadne dosladiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.2.2011, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osie hniezda skvelé a jednoduché



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky Extra špeciál, 1 kocka droždia,1 lyžica krupic.cukru do kvásku, 12 dkg práškového cukru, 1 a pol lyžičky PDP, 120 ml oleja, 6 dc mlieka, 1 lyžička soli, roztopené maslo, 2 žĺtka na potretie škoricový cukor, mleté orechy, granko

POSTUP PRÍPRAVY

Do teplého mlieka nasypeme krupic. cukor a nadrobíme droždie...necháme vzísť kvások. Medzitým si preosejeme múku, soľ, PDP a práškový cukor do misy.
Vlejeme nakysnutý kvások a hákmi na kysnuté cesto asi 5 min. miesime. Prilejeme 3/4 oleja a ďalej miesime...asi tak 8 minut...potom prilejem zvyšok oleja a ručne dobre premiesima až sa cesto nechytá na ruku ani na misku. Potom poprášime múkou a necháme vykysnúť.
Vykysnuté rozdelíme na 4 časti. Každú osobitme vyvaľkáme na tenkú placku, Potrieme roztopeným vlažným maslom a posypeme čím chceme...ja som dávala na jednu časť škoricový cukor, na ďalšiu orechy s cukrom a na zvyšok granko...náplň poriadne porpitláčame do cesta a zrolujeme na rolády. Stáčame tak na tesno ako sa len dá,lebo inak bude náplň vypadávať.
Hotové rolády nakrájame na hrubšie kúsky a dáme na plech. Trochu na vrchu pritlačíme, potrieme olejom a rozšľahanými žĺtkami.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C kým nie sú zlaté.
Unás nestačili ani vychladnúť a zostala len tretina.
Sú vážne skvelé a povedala by som, že aj lacné.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 7.2.2016, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu...moja verzia



POTREBNÉ PRÍSADY

1 velké balenie cukrárskych piškót( ak nemáme nič sa nedeje dáme aké máme) 25 dkg Mascarpone, 50dkg jemný tvaroh, 25dkg kyslá smotana,4 dcl šľahačkovej smotany,1/2 balenia Želatínového stužovača za studena, 3 žĺtka, 6 lyžíc krupic.cukru,4 vanilkáče, Na namáčanie piškót: asi 0,5 l silnej kávy,1 lyžica cukru, Amaretto likér podľa chuti Vystačí na veľkú sklenenú misu...alebo dve menšie. Toto Tiramisu je menej sladké, tak treba ochutnať a ak máte radšej sladšie tak pridajte cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky s cukrom miešame nad parou asi 10 minút...potom zložíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť.
Tvaroh + kyslú smotanu vymiešame s vanilkáčmi ,ak máme radi sladšie pridáme ešte 3 PL cukru.Pridáme mascarpone a jemne spojíme.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a jemnespojíme s predchádzajúcou zmesou. V pol deci vody rozmiešame ŽS a vlejeme do tvarohovo šľahačkovej hmoty. Všetko jemne zamiešame.
Piškóty z jednej strany namáčame do kávy s Amarettom. Suchou stranou kladieme do nádoby. Na vrch natrieme plnku.
Vrch má byť z plnky a ten posypeme horkým kakaom.
Pre deti robievam aj tak, že piškóty namáčam do rozvaru z cukru ,vody a cirtónovej šťavy a na plnku kladiem čerstvé jahody.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 29.7.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Luxusné jablkové rezy ...absolútne fantastické



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak toto je ten pravý zákusok do horúceho leta... a čo je hlavné , nielenže fantasticky chutia, recept je jednoduchý a rýchly...budeme potrebovať toto: Korpus: 5 vajíčok, 1 pohár (2,5 dcl) krupicového cukru,2 lyžice vriacej vody, 2 lyžice oleja,2 lyžice kakaa, 1 pohár hladkej múky, 1 lyžička PDP Biela vrstva: 0,5 l šľahačky ( ak máte obyčajnú prisladíme), 1 balenie Želatínový stužovač za studena Dr. Oetker Jablková vrstva: 8 veľkých jabĺk, 5 balíčkov škoricového cukru, šťava z 1 citróna, 2 balíčky Zlatého Klasu, 3 dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor...ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme.

Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.

Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu.
Tú pripravíme takto:
Šľahačku vyšľaháme...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá
Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 202 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (83) posledné: 5.10.2017, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svadobné koláčiky - tlačené



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednu šikovnú dcérku 0,5 kg hladkej múky 350 g hrubej múky 200g krupicového cukru 4 - 5 dcl sladkej smotany 3 žĺtka 1 vajce 1 vanilkáč soľ citrónová kôra 90g vlažného masla 1 droždie žĺtok na potrenie plnky môžu byť rôzne...správe by mali byť tieto: -maková - tvarohová, - orechová slivkový lekvár a na povrch mrvenička z polohrubej múky cukru a masla My sme dali makovú, višňovú a vaječný likér s višňami, keďže nesvadbujeme tak sme si dovolili zmeniť .o)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv urobíme kvások. Odoberieme polovicu vlažnej smotany , pridáme do nej 2 lyžice cukru a nadrobíme droždie. Zmiešame a pridáme 3 lyžice múky a vymiešame na kašičku. necháme dobre nakysnúť.
Múky preoseje spolu so soľou, pridáme vanilkáč, citrónovú kôru a zvyšný cukor.
Pomiešame a prilejeme smotanu s vajíčkom a žĺtkami. Nakoniec prilejeme nakysnutý kvások.
Miesime. V polovici miesenia prilejeme vlažné maslo a cesto vymiesime na hladké cesto. necháme vykysnúť.
Vykysnuté vyklopíme na pomúčenú dosku a a urobíme šúľok z ktorého odoberáme kúsky veľké ako vlašský orech.
A ak ste lenivé tak robte ako my, že malým okrúhlym vykrajovátkom vykrojíme kolieska, poukladáme na plech, v strede roztlačíme a potrieme žĺtkom. Do stredu kladieme plnky.
Pečieme v rúre pri 180°C len krátko...keďže sú maličké stále dozeráme ,aby sa nespálili.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.1.2010, 19:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Papagájov koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajíčok, 1 1/2 šálky(2,5 dcl) kryštál.cukru, 2,5 dcl teplého mlieka, 2 dcl oleja, 2 šálky polohr.múky, 1PDP,1b kakaového pudingu,1b citrónového(vanilkového) pudingu, 1b jahodového pudingu, 1 lyžica kakaa, citron.šťava,1 lyžica jahodový sirup-nemusí byť Rozvar na poliatie: 2,5 dcl vody, 2 lyžice cukru, citrónová šťava Poleva: 30 dkg čokolády, 2 dcl smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

tento koláčik sa dá pripraviť aj v zjednodušenej verzii a to keď vynecháme polevu a rozvar...stačí ho iba upiecť a pocukrovať....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 17.8.2009, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osviežujúci tvarohovoželatínový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajíčok, pohár (2 1/2 dcl )kryštálového cukru, 1,5 dcl vriacej vody, 1,5 dcl oleja, 1PDP, 2 poháre hladkej múky 2 kelímky nízkotučného tvarohu, 3 kyslé smotany,alebo biele jogurty, práškový a vanilkový cukor podla chuti,1b.želatíny jemne mletej Dr.Oetker, 8 lyžíc studenej vody ovocie 1 l vody,alebo šťavy, 8 lyžíc kryštál.cukru,5 b. tortového želé červené

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s 3/4 cukru, postupne prilievame vriacu vodu. Ušľaháme do hustej zmesy. Nakoniec prilejeme olej a už iba premiešame, aby sa olej spojil s hmotou.
Bielka našľaháme do riedkej peny a potom pridáme zvyšný cukor. Došľaháme ...sneh by nemal byť ušľahaný celkom do tuha,lebo potom nebude upečená piškóta jemná...stačí prestať vtedy keď už netečie a udrží sa v miske.
Žĺtkovú zmes prilejeme do snehu a jemne spojíme. nakoniec vmiešame preosiatu múku zmiešanú s PDP.
Nalejeme do plechu ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Upečieme v rúre vyhriatej na 160°C.
Na plnku si vymiešame tvarohy,smotany a cukor.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať asi 10 min. Potom ju na miernom ohni rozpustíme...nevaríme iba ohrejeme.
Do teplej želatíny pridáme 2 lyžice tvarohovej zmesy a zamiešame...takto pripravenú želatínu vlejeme do zvyšnej masy. Necháme trošku postáť a nalejeme na vychladnutý, džemom potretý korpus.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2016, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Super rýchle buchtičky



POTREBNÉ PRÍSADY

8,5 dkg masla alebo tuku, 30 dkg polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice práškového cukru, 1 dcl sladkej smotany, trochu citrón. kôry,alebo arómy, ´1 vajíčko, 1 PDP, lekvár,alebo nutela

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozdrobíme v múke zmiešanej s PDP a cukrami...pridáme vajíčko ,smotanu a vypracujeme jemné cestíčko. Rukami odoberáme kúsky cesta a v dlaniach roztlačíme na placku...tú naplníme a zabalíme...uložíme na plech natrieme vymiešaným žĺtkom a pečieme pri 175°C asi 15-20 minút. Hotové pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (33) posledné: 15.10.2013, 23:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Parížske kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 čokoládový plát, džem, parížska šľahačka, čokopoleva Plát: 4 vajíčka, 1 dcl vriacej vody, 2 dcl krupic. cukru, 1,5 dcl oleja, 1 PDP, 4 dcl hladkej múky, 3 lyžice kakaa Parížska šľahačka: 5 dcl smotany na šľahanie, 20 dkg čokolády, 1 lyžica kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Piškótu upečieme a potrieme džemom.
Smotanu deň predtým zohrejeme trochu odoberieme a rozpustíme v nej kakao, Čokoládu nalámeme a rozpustíme v horúcej smotane do ktorej sme pridali rozmiešané kakao. Keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme...nevaríme...necháme vychladnúť a dáme do chladničky...najlepšie cez noc. Na druhý deň vyšľaháme ako klasika šľahačku.
Natrieme na korpus a uhladíme...polejeme čokopolevou...mám v receptoch

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.9.2013, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodové svieženky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 pláty každý zo 4 vajec, 1,5 dcl vriacej vody, 2,5 dcl krupic.cukru, 1,5 dcl oleja, 5 dcl hladkej múky ,1 PDP džem, rum, jahody , šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Upečiem 2 pláty. Žĺtka vymiešame s 3/4 cukrom a postupne pridáme vriacu vodu. Našľaháme do hustej peny. Na záver pridáme olej a prešľaháme. Bielka speníme do riedkej peny, pridáme zvyšný cukor a vyšľaháme pevný sneh. Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a spojíme. Múku preosejeme do zmesy a spojíme. nalejeme na plech a upečieme pri 170°C. tak isto upečieme aj druhý plát.
1 plát pomrvíme, pridáme džem, rum a rukami vypracujeme jemnú punčovinu, ktorú natrieme na druhý plát potretý džemom. Na vrch uložíme jahody a sáškom s ozdobnou rúrkou nastriekame šľahačku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.5.2009, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu