
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tiramisu s lesným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mascarpone, 3 žĺtka, 5 lyžíc cukru, 3 vanilkové cukre, 500ml kyslá smotana 18% z Lidla, 1 šľahačka 33%, 1 želatínový stužovač za studena, dlhé piškóty, grenadina rozmiešaná s trochou vody ,alebo iný ovocný sirup na namáčanie, lesné ovocie, kakao\\r\\nToto je množstvo na väčšiu sklenenú misu. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s cukrami do peny, pridáme mascarpone a premiešame, pridáme kyslú smotanu. Šľahačku vyšľaháme a pridáme želatínový stužovač rozmiešaný vo vode a spojíme s mascarpone.\\r\\nPiškóty z jednej strany namočíme v grenadine a uložíme suchou časťou do misy na piškóty natrieme zmes a posypeme ovocím...postup zopakujeme. Posledná vrstva je krém a ten nahusto posypeme čistým kakaom. Dáme schladiť.\\r\\nMy máme radšej menej sladké, tak treba zmes ochutnať a prípadne dosladiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 5.2.2011, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Osie hniezda skvelé a jednoduchéPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky Extra špeciál, 1 kocka droždia,1 lyžica krupic.cukru do kvásku, 12 dkg práškového cukru, 1 a pol lyžičky PDP, 120 ml oleja, 6 dc mlieka, 1 lyžička soli, roztopené maslo, 2 žĺtka na potretie škoricový cukor, mleté orechy, granko POSTUP PRÍPRAVY Do teplého mlieka nasypeme krupic. cukor a nadrobíme droždie...necháme vzísť kvások. Medzitým si preosejeme múku, soľ, PDP a práškový cukor do misy. Vlejeme nakysnutý kvások a hákmi na kysnuté cesto asi 5 min. miesime. Prilejeme 3/4 oleja a ďalej miesime...asi tak 8 minut...potom prilejem zvyšok oleja a ručne dobre premiesima až sa cesto nechytá na ruku ani na misku. Potom poprášime múkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na 4 časti. Každú osobitme vyvaľkáme na tenkú placku, Potrieme roztopeným vlažným maslom a posypeme čím chceme...ja som dávala na jednu časť škoricový cukor, na ďalšiu orechy s cukrom a na zvyšok granko...náplň poriadne porpitláčame do cesta a zrolujeme na rolády. Stáčame tak na tesno ako sa len dá,lebo inak bude náplň vypadávať. Hotové rolády nakrájame na hrubšie kúsky a dáme na plech. Trochu na vrchu pritlačíme, potrieme olejom a rozšľahanými žĺtkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C kým nie sú zlaté. Unás nestačili ani vychladnúť a zostala len tretina. Sú vážne skvelé a povedala by som, že aj lacné. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (29) posledné: 7.2.2016, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tiramisu...moja verziaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 velké balenie cukrárskych piškót( ak nemáme nič sa nedeje dáme aké máme) 25 dkg Mascarpone, 50dkg jemný tvaroh, 25dkg kyslá smotana,4 dcl šľahačkovej smotany,1/2 balenia Želatínového stužovača za studena, 3 žĺtka, 6 lyžíc krupic.cukru,4 vanilkáče, Na namáčanie piškót: asi 0,5 l silnej kávy,1 lyžica cukru, Amaretto likér podľa chuti Vystačí na veľkú sklenenú misu...alebo dve menšie. Toto Tiramisu je menej sladké, tak treba ochutnať a ak máte radšej sladšie tak pridajte cukor. POSTUP PRÍPRAVY Žltky s cukrom miešame nad parou asi 10 minút...potom zložíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Tvaroh + kyslú smotanu vymiešame s vanilkáčmi ,ak máme radi sladšie pridáme ešte 3 PL cukru.Pridáme mascarpone a jemne spojíme. Šľahačku vyšľaháme do tuha a jemnespojíme s predchádzajúcou zmesou. V pol deci vody rozmiešame ŽS a vlejeme do tvarohovo šľahačkovej hmoty. Všetko jemne zamiešame. Piškóty z jednej strany namáčame do kávy s Amarettom. Suchou stranou kladieme do nádoby. Na vrch natrieme plnku. Vrch má byť z plnky a ten posypeme horkým kakaom. Pre deti robievam aj tak, že piškóty namáčam do rozvaru z cukru ,vody a cirtónovej šťavy a na plnku kladiem čerstvé jahody. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 29.7.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Luxusné jablkové rezy ...absolútne fantastickéPOTREBNÉ PRÍSADY Tak toto je ten pravý zákusok do horúceho leta... a čo je hlavné , nielenže fantasticky chutia, recept je jednoduchý a rýchly...budeme potrebovať toto: Korpus: 5 vajíčok, 1 pohár (2,5 dcl) krupicového cukru,2 lyžice vriacej vody, 2 lyžice oleja,2 lyžice kakaa, 1 pohár hladkej múky, 1 lyžička PDP Biela vrstva: 0,5 l šľahačky ( ak máte obyčajnú prisladíme), 1 balenie Želatínový stužovač za studena Dr. Oetker Jablková vrstva: 8 veľkých jabĺk, 5 balíčkov škoricového cukru, šťava z 1 citróna, 2 balíčky Zlatého Klasu, 3 dcl vody POSTUP PRÍPRAVY Korpus: Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor...ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme. Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť. Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme...ja používam profi,ale dobrá je aj od Rajo v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 202 návštěvníkov) KOMENTÁRE (83) posledné: 5.10.2017, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Svadobné koláčiky - tlačenéPOTREBNÉ PRÍSADY Jednu šikovnú dcérku 0,5 kg hladkej múky 350 g hrubej múky 200g krupicového cukru 4 - 5 dcl sladkej smotany 3 žĺtka 1 vajce 1 vanilkáč soľ citrónová kôra 90g vlažného masla 1 droždie žĺtok na potrenie plnky môžu byť rôzne...správe by mali byť tieto: -maková - tvarohová, - orechová slivkový lekvár a na povrch mrvenička z polohrubej múky cukru a masla My sme dali makovú, višňovú a vaječný likér s višňami, keďže nesvadbujeme tak sme si dovolili zmeniť .o) POSTUP PRÍPRAVY Najprv urobíme kvások. Odoberieme polovicu vlažnej smotany , pridáme do nej 2 lyžice cukru a nadrobíme droždie. Zmiešame a pridáme 3 lyžice múky a vymiešame na kašičku. necháme dobre nakysnúť. Múky preoseje spolu so soľou, pridáme vanilkáč, citrónovú kôru a zvyšný cukor. Pomiešame a prilejeme smotanu s vajíčkom a žĺtkami. Nakoniec prilejeme nakysnutý kvások. Miesime. V polovici miesenia prilejeme vlažné maslo a cesto vymiesime na hladké cesto. necháme vykysnúť. Vykysnuté vyklopíme na pomúčenú dosku a a urobíme šúľok z ktorého odoberáme kúsky veľké ako vlašský orech. A ak ste lenivé tak robte ako my, že malým okrúhlym vykrajovátkom vykrojíme kolieska, poukladáme na plech, v strede roztlačíme a potrieme žĺtkom. Do stredu kladieme plnky. Pečieme v rúre pri 180°C len krátko...keďže sú maličké stále dozeráme ,aby sa nespálili. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 22.1.2010, 19:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Papagájov koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajíčok, 1 1/2 šálky(2,5 dcl) kryštál.cukru, 2,5 dcl teplého mlieka, 2 dcl oleja, 2 šálky polohr.múky, 1PDP,1b kakaového pudingu,1b citrónového(vanilkového) pudingu, 1b jahodového pudingu, 1 lyžica kakaa, citron.šťava,1 lyžica jahodový sirup-nemusí byť Rozvar na poliatie: 2,5 dcl vody, 2 lyžice cukru, citrónová šťava Poleva: 30 dkg čokolády, 2 dcl smotany na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY tento koláčik sa dá pripraviť aj v zjednodušenej verzii a to keď vynecháme polevu a rozvar...stačí ho iba upiecť a pocukrovať.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 17.8.2009, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Osviežujúci tvarohovoželatínový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajíčok, pohár (2 1/2 dcl )kryštálového cukru, 1,5 dcl vriacej vody, 1,5 dcl oleja, 1PDP, 2 poháre hladkej múky 2 kelímky nízkotučného tvarohu, 3 kyslé smotany,alebo biele jogurty, práškový a vanilkový cukor podla chuti,1b.želatíny jemne mletej Dr.Oetker, 8 lyžíc studenej vody ovocie 1 l vody,alebo šťavy, 8 lyžíc kryštál.cukru,5 b. tortového želé červené POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s 3/4 cukru, postupne prilievame vriacu vodu. Ušľaháme do hustej zmesy. Nakoniec prilejeme olej a už iba premiešame, aby sa olej spojil s hmotou. Bielka našľaháme do riedkej peny a potom pridáme zvyšný cukor. Došľaháme ...sneh by nemal byť ušľahaný celkom do tuha,lebo potom nebude upečená piškóta jemná...stačí prestať vtedy keď už netečie a udrží sa v miske. Žĺtkovú zmes prilejeme do snehu a jemne spojíme. nakoniec vmiešame preosiatu múku zmiešanú s PDP. Nalejeme do plechu ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Upečieme v rúre vyhriatej na 160°C. Na plnku si vymiešame tvarohy,smotany a cukor. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať asi 10 min. Potom ju na miernom ohni rozpustíme...nevaríme iba ohrejeme. Do teplej želatíny pridáme 2 lyžice tvarohovej zmesy a zamiešame...takto pripravenú želatínu vlejeme do zvyšnej masy. Necháme trošku postáť a nalejeme na vychladnutý, džemom potretý korpus. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2016, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Super rýchle buchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 8,5 dkg masla alebo tuku, 30 dkg polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice práškového cukru, 1 dcl sladkej smotany, trochu citrón. kôry,alebo arómy, ´1 vajíčko, 1 PDP, lekvár,alebo nutela POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozdrobíme v múke zmiešanej s PDP a cukrami...pridáme vajíčko ,smotanu a vypracujeme jemné cestíčko. Rukami odoberáme kúsky cesta a v dlaniach roztlačíme na placku...tú naplníme a zabalíme...uložíme na plech natrieme vymiešaným žĺtkom a pečieme pri 175°C asi 15-20 minút. Hotové pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 15.10.2013, 23:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Parížske kockyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 čokoládový plát, džem, parížska šľahačka, čokopoleva Plát: 4 vajíčka, 1 dcl vriacej vody, 2 dcl krupic. cukru, 1,5 dcl oleja, 1 PDP, 4 dcl hladkej múky, 3 lyžice kakaa Parížska šľahačka: 5 dcl smotany na šľahanie, 20 dkg čokolády, 1 lyžica kakaa POSTUP PRÍPRAVY Piškótu upečieme a potrieme džemom. Smotanu deň predtým zohrejeme trochu odoberieme a rozpustíme v nej kakao, Čokoládu nalámeme a rozpustíme v horúcej smotane do ktorej sme pridali rozmiešané kakao. Keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme...nevaríme...necháme vychladnúť a dáme do chladničky...najlepšie cez noc. Na druhý deň vyšľaháme ako klasika šľahačku. Natrieme na korpus a uhladíme...polejeme čokopolevou...mám v receptoch ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.9.2013, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jahodové svieženkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 pláty každý zo 4 vajec, 1,5 dcl vriacej vody, 2,5 dcl krupic.cukru, 1,5 dcl oleja, 5 dcl hladkej múky ,1 PDP džem, rum, jahody , šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Upečiem 2 pláty. Žĺtka vymiešame s 3/4 cukrom a postupne pridáme vriacu vodu. Našľaháme do hustej peny. Na záver pridáme olej a prešľaháme. Bielka speníme do riedkej peny, pridáme zvyšný cukor a vyšľaháme pevný sneh. Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a spojíme. Múku preosejeme do zmesy a spojíme. nalejeme na plech a upečieme pri 170°C. tak isto upečieme aj druhý plát. 1 plát pomrvíme, pridáme džem, rum a rukami vypracujeme jemnú punčovinu, ktorú natrieme na druhý plát potretý džemom. Na vrch uložíme jahody a sáškom s ozdobnou rúrkou nastriekame šľahačku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 21.5.2009, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |