. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

veronika s. (nikaszan) ID 237581
Oblasť: Rožňava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.3.2012
Naposledy: 28.6.2021 19:46
Aktualizácia: 19.6.2021 20:12
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

MÚČNIKY, POHÁRE

čokoládový krém s kapučínovou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

200g horkej čokolády,150 ml mlieka,3 vajcia,50 g kryšt.cukru,1 pl. škrobovej múčky.Kapučínová šľahačka:200 ml smotany na šľahanie,2 čl. inštantnej kávy.

POSTUP PRÍPRAVY

čokoládu nahrubo nasekáme a spolu s mliekom rozpustíme v hrnci. žľtky vyšlaháme v teplom vodnom kúpeli spolu s cukrom a so škrobovou múčkou.Mierne vychladenú čokoládu opatrne vlejeme do žľtkovej zmesi a všetko premiešame .Bielky vyšlaháme dotuha a postupne zapracujeme do krému.čokoládový krém naplníme do dezertných pohárov a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť.Smotanu premiešame spolu s kávou,vyšľaháme dotuha a naplníme do cukrárenského vrecka s ,tesne pred podávaním ozdobíme vychladený krém kapučínovou šľahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Syrové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 1/3 hrnčeka múky,1 kocka rastlinného tuku,8 lyžíc vlažného mlieka,1/2 kocky droždia,lyžička práškového cukru,3 kocky taveného syra,1 téglik pochúťkovej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Z trochy mlieka ,múky,cukru a droždia pripravíme kvások,ktorý zmiešame s múkou,zmäknutým maslom,syrom,smotanou,mliekom a soľou.Vypracujeme cesto,necháme ho vykysnúť,vyvaľkáme na pomúčenej doske a okrúhlou formičkou vykrojíme pagáčiky.Uložíme ich na slabo vymastený plech,potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáci perník



POTREBNÉ PRÍSADY

300g práškového cukru,3vajíčka,2dl oleja,2pl džemu,2pl kakaa,4dl mlieka,1kypriaci prášok do perníka,500g polohrubej múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vymiešame šlahačom.Vylejeme na vymastený,múkou vysypaný plech a upečieme,po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Piškótová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:120g kakaových piškót,100g práškového cukru,2lyžice kakaa,3lyžice tuzemského umu,40g mäkkého masla,pár lyžíc mlieka.Plnka:150g masla,100g práškového cukru,150g strúhaného kokosu.

POSTUP PRÍPRAVY

Kakaové piškóty pomelieme najemno.Dáme do misy,pridáme preosiaty prášk.cukor s preosiatym kakaom a maslo.Prilejeme tuzemský um a tolko mlieka aby sme vypracovali stredne tuhú masu.Tú odložíme na 30minút do chladničky,medzitým pripravíme plnku.Maslo vymiešame s prášk.cukrom,prisypeme strúhaný kokos a spolu premiešame.Plnku odložíme do chladu.Stuhnuté cesto rozvalkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na plát.Naň položíme do valčeka sformovanú plnku,stočíme ju do rolády a odložíme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí pokrájame na plátky a ozdobne ich pokvapkáme rozpustenou bielou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Maffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

3vajcia,150g krišt.cukru,1balíček vanilkového cukru,soí,75ml oleja,250g plnotučného jogurtu,300g polohrubej múky,1/2balíčka prášku do pečiva,12cukrárenských košíčkov(priemer 5cm)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia,kryštálový,vanilkový cukor a soí miešame 5minút.Za stáleho miešania prilejeme olej a vmiešame jogurt.Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta.Na plech rozostavíme košíčky a naplníme ich cestom.Pečieme v predhriatej rúre (elektrická 150 c,teplovzdušná tiežˇ)20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dokonalý krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

500g lístkového cesta,100g prášk.cukru,2balíčky zlatého klasu,2balíčky vanilkového cukru,800ml mlieka,2žítky,250g masla,2tégliky šlachačkovej smotany,2balíčky stužovadla šlachačky,1/2 balíčka čokoládovej polevy.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a rozvalkáme.Plechy pokvapkáme vodou,cestá na ne opatrne prenesieme,dobre popicháme vidličkou a postupne upečieme v rúre vyhriatej na 190 c.V mlieku rozmiešame práškový a vanilkový cukor,žítky a zlatý klas.Zmes privedieme do varu a miešame do zhustnutia,potom necháme vychladnúť.Zmäknuté maslo rozšlacháme a postupne k nemu pridáme vychladnutý krém.šlachačku vyšlaháme so stužovadlom dotuha.Na upečený plát cesta natrieme krém,potom navrstvíme tuhú šlachačku.Druhý plát cesta polejeme roztopenou čokoládovou polevou,necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce.Opatrne ich prenesieme na šlachačkovú vrstvu,dáme stuhnúť do chladničky a potom celé nakrájame na štvorce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto:4poháre hladkej múky,4vajcia,1pohár cukru,2lyžice oleja,1lyžička jedlej sódy,4lyžice medu,1pohár mletých orechov,4lyžice kyslej smotany.Na krém:500ml kyslej smotany,1pohár práškového cukru,citrônová kôra,uvarený čierny čaj.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku nasypeme do misy,dáme do nej vyšlahané vajce s cukrom.Med ohrejeme v mikrovlnke,vmiešame doň sódu s kvapkou octu.Pridáme do misy spolu s olejom a orechmi.Všetko zmiešame,vypracujeme tuhé cesto a necháme ho v chladničke polhodinu vychladnúť.Na vymazanom plechu pečieme tenké korpusy,ktorých by malo vyjsť 5až7kusov.Každúvrstvu korpusu natrieme čiernym čajom a krémom a posypeme citrónovou kôrou.Zo zvyškov a z odrobiniek urobíme mrveničku a posypeme ňou tortu.Cez noc necháme postáť v chladničke,na druhý deň môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu