končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
čokoládový krém s kapučínovou šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY 200g horkej čokolády,150 ml mlieka,3 vajcia,50 g kryšt.cukru,1 pl. škrobovej múčky.Kapučínová šľahačka:200 ml smotany na šľahanie,2 čl. inštantnej kávy. POSTUP PRÍPRAVY čokoládu nahrubo nasekáme a spolu s mliekom rozpustíme v hrnci. žľtky vyšlaháme v teplom vodnom kúpeli spolu s cukrom a so škrobovou múčkou.Mierne vychladenú čokoládu opatrne vlejeme do žľtkovej zmesi a všetko premiešame .Bielky vyšlaháme dotuha a postupne zapracujeme do krému.čokoládový krém naplníme do dezertných pohárov a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť.Smotanu premiešame spolu s kávou,vyšľaháme dotuha a naplníme do cukrárenského vrecka s ,tesne pred podávaním ozdobíme vychladený krém kapučínovou šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Syrové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 1/3 hrnčeka múky,1 kocka rastlinného tuku,8 lyžíc vlažného mlieka,1/2 kocky droždia,lyžička práškového cukru,3 kocky taveného syra,1 téglik pochúťkovej smotany. POSTUP PRÍPRAVY Z trochy mlieka ,múky,cukru a droždia pripravíme kvások,ktorý zmiešame s múkou,zmäknutým maslom,syrom,smotanou,mliekom a soľou.Vypracujeme cesto,necháme ho vykysnúť,vyvaľkáme na pomúčenej doske a okrúhlou formičkou vykrojíme pagáčiky.Uložíme ich na slabo vymastený plech,potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáci perníkPOTREBNÉ PRÍSADY 300g práškového cukru,3vajíčka,2dl oleja,2pl džemu,2pl kakaa,4dl mlieka,1kypriaci prášok do perníka,500g polohrubej múky. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny vymiešame šlahačom.Vylejeme na vymastený,múkou vysypaný plech a upečieme,po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Piškótová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:120g kakaových piškót,100g práškového cukru,2lyžice kakaa,3lyžice tuzemského umu,40g mäkkého masla,pár lyžíc mlieka.Plnka:150g masla,100g práškového cukru,150g strúhaného kokosu. POSTUP PRÍPRAVY Kakaové piškóty pomelieme najemno.Dáme do misy,pridáme preosiaty prášk.cukor s preosiatym kakaom a maslo.Prilejeme tuzemský um a tolko mlieka aby sme vypracovali stredne tuhú masu.Tú odložíme na 30minút do chladničky,medzitým pripravíme plnku.Maslo vymiešame s prášk.cukrom,prisypeme strúhaný kokos a spolu premiešame.Plnku odložíme do chladu.Stuhnuté cesto rozvalkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na plát.Naň položíme do valčeka sformovanú plnku,stočíme ju do rolády a odložíme do chladničky stuhnúť.Po stuhnutí pokrájame na plátky a ozdobne ich pokvapkáme rozpustenou bielou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MaffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 3vajcia,150g krišt.cukru,1balíček vanilkového cukru,soí,75ml oleja,250g plnotučného jogurtu,300g polohrubej múky,1/2balíčka prášku do pečiva,12cukrárenských košíčkov(priemer 5cm) POSTUP PRÍPRAVY Vajcia,kryštálový,vanilkový cukor a soí miešame 5minút.Za stáleho miešania prilejeme olej a vmiešame jogurt.Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta.Na plech rozostavíme košíčky a naplníme ich cestom.Pečieme v predhriatej rúre (elektrická 150 c,teplovzdušná tiežˇ)20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dokonalý krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 500g lístkového cesta,100g prášk.cukru,2balíčky zlatého klasu,2balíčky vanilkového cukru,800ml mlieka,2žítky,250g masla,2tégliky šlachačkovej smotany,2balíčky stužovadla šlachačky,1/2 balíčka čokoládovej polevy. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a rozvalkáme.Plechy pokvapkáme vodou,cestá na ne opatrne prenesieme,dobre popicháme vidličkou a postupne upečieme v rúre vyhriatej na 190 c.V mlieku rozmiešame práškový a vanilkový cukor,žítky a zlatý klas.Zmes privedieme do varu a miešame do zhustnutia,potom necháme vychladnúť.Zmäknuté maslo rozšlacháme a postupne k nemu pridáme vychladnutý krém.šlachačku vyšlaháme so stužovadlom dotuha.Na upečený plát cesta natrieme krém,potom navrstvíme tuhú šlachačku.Druhý plát cesta polejeme roztopenou čokoládovou polevou,necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce.Opatrne ich prenesieme na šlachačkovú vrstvu,dáme stuhnúť do chladničky a potom celé nakrájame na štvorce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MarlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:4poháre hladkej múky,4vajcia,1pohár cukru,2lyžice oleja,1lyžička jedlej sódy,4lyžice medu,1pohár mletých orechov,4lyžice kyslej smotany.Na krém:500ml kyslej smotany,1pohár práškového cukru,citrônová kôra,uvarený čierny čaj. POSTUP PRÍPRAVY Múku nasypeme do misy,dáme do nej vyšlahané vajce s cukrom.Med ohrejeme v mikrovlnke,vmiešame doň sódu s kvapkou octu.Pridáme do misy spolu s olejom a orechmi.Všetko zmiešame,vypracujeme tuhé cesto a necháme ho v chladničke polhodinu vychladnúť.Na vymazanom plechu pečieme tenké korpusy,ktorých by malo vyjsť 5až7kusov.Každúvrstvu korpusu natrieme čiernym čajom a krémom a posypeme citrónovou kôrou.Zo zvyškov a z odrobiniek urobíme mrveničku a posypeme ňou tortu.Cez noc necháme postáť v chladničke,na druhý deň môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |