. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Adriana L. (kikina) ID 231
.
mimibazar.sk/adriana
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2005
Naposledy: 30.10.2023 10:38
Aktualizácia: 25.7.2018 11:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 723
RODINNÉ FOTOGRAFIE 68
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Vajnorský osúch (s kyslou smotanou a slaninkou)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400g polohrubej múky, kvások (20g droždia, 2dcl vlažného mlieka, lyžička kryštálového cukru, trocha múky), 20-30g bravčovej masti (dávam 2 polievkové lyžice), 1 vajce (izbová teplota), trocha soli, vlažné mlieko podľa potreby (cca 1,5-2 dcl) Plnka: 1 vanička tvarohu, 2 kyslé smotany, soľ (prípadne lyžica vegety/solčanky), údená slaninka, kto chce, môže pridať aj posekaný kôpor.

POSTUP PRÍPRAVY

Naša miestna špecialita :-), oblížete si všetky prsty ,-).

Zarobíme kvások do pohára (ja používam 4-decový), nechám nabehnúť po okraj.
Než nabehne, nachystáme plnku - zmiešame smotanu a tvaroh, osolíme, resp. ovegetujeme, kto má rád, môže pridať kôpor.
Do misy dáme múku, masť (dá sa nahradiť olejom, ale nie je to ono ,-)), vajce, trocha soli, vykysnutý kvások, vlažné mlieko a vareškou spracujeme na polotuhé cesto. Vrch poprášime trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme cca 20-30 min. vykysnúť v teple.
Vyhrejeme rúru na 200C. Cesto rozdelíme na dve časti (mne z toho vyjdú 2 okrúhle plechy na pizzu, prípadne 1 veľký klasický obdĺžnik a jeden polovičnej veľkosti), plech vymastíme olejom (aj okraje) a prstami uťapkáme doň polku cesta, navrch nalejeme a rovnomerne rozotrieme plnku a pokladieme slanikou nakrájanou na plátky.
Pečieme cca 30-35 minút (ja pečiem v teplovzdušnej s horným aj dolným ohrevom, oba plechy naraz).
Po vychladnutí papáme :-). Prvý plech dnes zmizol v priebehu polhodiny po vybratí z rúry... Je to super mňamka aj k vínu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 23.6.2012, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Masarykove koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 100g práškového cukru, 200g masla (ja som dala pol na pol maslo a heru), 1 polievková lyžica kakaa, 2 žĺtky, 170g celých lieskovcov aj so šupkou (treba vopred namočiť na aspoň na 1 hodinu do vody).

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto koláčiky som ochutnala cez sviatky u kamošky a hneď som ich doma vyskúšala. Ide o koláčiky, ktoré vymyslela gazdiná prezidenta T.G. Masaryka a on ich vraj mal veľmi rád. Sú ozaj chutné! Takže:

Zmiešame suché prísady, pridáme maslo a žĺtky, zmiesiť - keď masa začne byť kompaktná, pridať zliate lieskovce. Vytvarovať valček (priemer cca 4cm), zabaliť do alobalu a dať odstáť cez noc do chladničky. Potom nakrájať ozaj ostrým nožom na cca 0,5-0,7cm kolieska (v pohode sa tie celé lieskovce dali nakrájať) a upiecť doružova (ja som mala nastavenú trúbu na 170 stupňov a piekla som ich na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 15 minút). Nedávajte ich tesne vedľa seba na plechu, lebo trocha nabehnú. Po vychladnutí obaľovať kolieska v práškovom cukre (ja som zmiešala práškový cukor, jeden vanilkový a lyžicu kakaa). Ale pekne vyzerajú a chutia aj neobalené. Dá sa urobiť aj svetlá varianta, bez pridania kakaa do cesta - fotky aj obr. postup som objavila potom aj na českom MMB u Dáši V. (onasi), ja som fotiť nestíhala).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.1.2010, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu