končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vajnorský osúch (s kyslou smotanou a slaninkou)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400g polohrubej múky, kvások (20g droždia, 2dcl vlažného mlieka, lyžička kryštálového cukru, trocha múky), 20-30g bravčovej masti (dávam 2 polievkové lyžice), 1 vajce (izbová teplota), trocha soli, vlažné mlieko podľa potreby (cca 1,5-2 dcl) Plnka: 1 vanička tvarohu, 2 kyslé smotany, soľ (prípadne lyžica vegety/solčanky), údená slaninka, kto chce, môže pridať aj posekaný kôpor. POSTUP PRÍPRAVY Naša miestna špecialita :-), oblížete si všetky prsty ,-). Zarobíme kvások do pohára (ja používam 4-decový), nechám nabehnúť po okraj. Než nabehne, nachystáme plnku - zmiešame smotanu a tvaroh, osolíme, resp. ovegetujeme, kto má rád, môže pridať kôpor. Do misy dáme múku, masť (dá sa nahradiť olejom, ale nie je to ono ,-)), vajce, trocha soli, vykysnutý kvások, vlažné mlieko a vareškou spracujeme na polotuhé cesto. Vrch poprášime trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme cca 20-30 min. vykysnúť v teple. Vyhrejeme rúru na 200C. Cesto rozdelíme na dve časti (mne z toho vyjdú 2 okrúhle plechy na pizzu, prípadne 1 veľký klasický obdĺžnik a jeden polovičnej veľkosti), plech vymastíme olejom (aj okraje) a prstami uťapkáme doň polku cesta, navrch nalejeme a rovnomerne rozotrieme plnku a pokladieme slanikou nakrájanou na plátky. Pečieme cca 30-35 minút (ja pečiem v teplovzdušnej s horným aj dolným ohrevom, oba plechy naraz). Po vychladnutí papáme :-). Prvý plech dnes zmizol v priebehu polhodiny po vybratí z rúry... Je to super mňamka aj k vínu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 23.6.2012, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Masarykove koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky, 100g práškového cukru, 200g masla (ja som dala pol na pol maslo a heru), 1 polievková lyžica kakaa, 2 žĺtky, 170g celých lieskovcov aj so šupkou (treba vopred namočiť na aspoň na 1 hodinu do vody). POSTUP PRÍPRAVY Tieto koláčiky som ochutnala cez sviatky u kamošky a hneď som ich doma vyskúšala. Ide o koláčiky, ktoré vymyslela gazdiná prezidenta T.G. Masaryka a on ich vraj mal veľmi rád. Sú ozaj chutné! Takže: Zmiešame suché prísady, pridáme maslo a žĺtky, zmiesiť - keď masa začne byť kompaktná, pridať zliate lieskovce. Vytvarovať valček (priemer cca 4cm), zabaliť do alobalu a dať odstáť cez noc do chladničky. Potom nakrájať ozaj ostrým nožom na cca 0,5-0,7cm kolieska (v pohode sa tie celé lieskovce dali nakrájať) a upiecť doružova (ja som mala nastavenú trúbu na 170 stupňov a piekla som ich na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 15 minút). Nedávajte ich tesne vedľa seba na plechu, lebo trocha nabehnú. Po vychladnutí obaľovať kolieska v práškovom cukre (ja som zmiešala práškový cukor, jeden vanilkový a lyžicu kakaa). Ale pekne vyzerajú a chutia aj neobalené. Dá sa urobiť aj svetlá varianta, bez pridania kakaa do cesta - fotky aj obr. postup som objavila potom aj na českom MMB u Dáši V. (onasi), ja som fotiť nestíhala). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.1.2010, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |