Alena Ď. (Alenka77) ID 16898 |
Oblasť: Považská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 30.5.2007 |
Naposledy: 25.10.2021 10:22 |
Aktualizácia: 21.5.2009 9:07 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 PDP(prášok do pečiva), 200g polohrubej múky (celozrnná špecial-stredná), 3 veľké nahrubo postrúhané jablká (1 cuketa - cca 25cm, oškrábaná, postrúhaná nahrubo), 1 ČL škorice, hrsť hrozienok, hrsť potlčených orechov, na hrot noža soli
POSTUP PRÍPRAVY
Z cukru, vanilky a žĺtkov vymiešame piškót. Múku zmiešame s PDP a škoricou. Jablká (cuketu) si nastrúhame na hrubom strúhadle. Striedavo pridávame do piškótu postrúhané jablká (cuketu) spolu so šťavou a múkovú zmes. Nakoniec primiešame (nie šľahačom) tuhý sneh z bielkov vyšľahaný so štipkou soli. Pridáme hrozienka a orechy. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej forme pri teplote 180°C cca 1 hodinu. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a ňami-ňami. Dobrú chuť!!!
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (2) posledné: 12.7.2010, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |