. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Zuzana N. (zuzanaTT) ID 14989
.
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.4.2007
Naposledy: 30.9.2021 11:12
Aktualizácia: 30.9.2013 18:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 71
RODINNÉ FOTOGRAFIE 429
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 45
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

MÚČNIKY, POHÁRE

tvarohový koláč s lesným ovocím a čokoládou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 x 250 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 3 bal. vanilkového cukru, 1 kyslá smotana, 3 vajcia, 100 g maizeny ( ja som mala iba 50 g, tak som dosypala 50 g zlatý klas) 2 šľahačkové smotany, lesné ovocie (ja som čerstvé nezohnala, tak som dala 2 balíčky mrazenej lesnej zmesy), 2 x 100 g bielej čokolády, 2 x 100 g mliečnej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tento koláčik vznikol náhodou.....pred 2 dňami som nemohla v noci spať a tak som si pustila TV Papriku a práve tam robili takúto úžasnú čokoládu, no a na druhý deň som proste neodolala a pustila sa do toho...............skúsim napísať postup a nabudúce pridám aj fotopostup.
Takže čokoládu robili takto: plech si obrátime naopak a obalíme ho potravinárskou fóliou (snažíme sa, aby bola čo najhladšia) V mikrovlnke si rozpustíme v jednej miske mliečnu a v druhej bielu čokoládu (pozor nesmie sa to moc prehriať, radšej aj na viac krát, tabličky čokolády by nemali byť úplne rozpustené, miešame to až po kým sa nám úplne čokoláda nerozpustí) Najskôr mliečnou čokoládou pomocou lyžičky robíme na plech také čiarky, snažíme sa to robiť tesne vedľa seba, potom na to, takto isto urobíme čiarky bielou čokoládou a potom prstom porobíme také osmičky, aby nám vznikol pekný vzor (snažíme sa o to, aby bola vrstva čokolády súvislá a nie úplne tenučká) dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť. ja som to urobila na 2 x, lebo som nevedela koľko mi výjde tých obdĺžnikov z jednej dávky.
Medzi tým si urobíme cesto:
1. celé vajcia rozšľaháme, vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh a kyslú smotanu, primiešame maizenu a spolu premiešame, šlahačkovú smotanu vyšľaháme a opatrne primiešame
2. Okrúhlu tortovú formu vymastíme a vysypeme a naplníme tvarohovou plnkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 165 stupňov pečieme 50 až 60 minút. (ja som to tuším piekla ešte 20 minút navyše)
Koláč necháme poriadne vychladnúť.
A teraz si skúsime nakrájať už vychladenú čokoládu. Takže dáme si hrniec s vodou na sporák a tesne pred bodom varu vypneme, anmočíme si tam 2 nožíky. Čokoládu krájame horúcim, ale suchým nožom, ide to hladko ako máslo. Ja som krájala 7 cm vysoké a hrubé som ich robila na šírku pravítka. Po nakrájaní obdĺžnikov som čoko zase dala na chvíľu do chladničky a až potom som sa snažila obdĺžničky oddeliť od seba a odlepiť fóliu. Keď máme nachystané obdĺžničky, tak si vyšľaháme šlahačku spolu so stužovačom, potrieme ňou celú tortu a na boky prilepujeme čoko obdĺžničky. Na vrch poukladáme rozmrazené lesné ovocie (ja ho ešte zmrazené pokladám na kuchynské útierky, aby vsiakli prebytočnú vodu a ovocie potom nevyzerá ako taká kaša) Previažeme stužkou a je hotovo.
Uff, tak dúfam, že to takto pochopíte.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 26.3.2011, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

šťavnatý koláč s čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček Granka, \r\n1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva. \r\nNa poliatie: pol hrnčeka uvarenej osladenej kávy Nescafé, malinový džem na potretie. Poleva: 2,5 dl smotany na šľahanie, 200 g čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, Granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov 35 až 45 minút.
Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.
V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme, vylejeme na cesto a roztrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín..
Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou je výborný.
Dobrú chuť!
tento recept mi poslala kámoška mailom a je vážne úžasný :-), tak dúfam, že tu takýto ešte nie je

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 28.5.2011, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

koláčik - pomoc s prekladom (čučoriedkovo-banánovo krémový koláčik)



POTREBNÉ PRÍSADY

ja som si recept trochu pozmenila podľa seba: 200 g bánovecká nátieka natur, 1 salko, 2 ks pudig bez varenia olé, 1 šlahačková smotana, 2 stredne veľké banány, šťava z 1/2 citróna, šálka čučoriedok, 3 balíčky BeBe keksy, cca 200 g másla, 1/2 dcl vody, tu je link na originál recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30666

POSTUP PRÍPRAVY

Vo velkej miske vyšľahať nátierku do hladka, zašľahať doňho salko, potom pridať urobený 2 ks olé puding. Jemne vmiešať vyšľahanú šľahačku.
Nakrájane banany premiešať s citrónovou šťavou (v orig. píšu, že v zatváracom sáčku, ale to je asi zbytočné, je to asi aby banán nezhnedol), zvyšnú šťavu zliat,nechat odkvapkat (možeš aj jemne osušiť).
Na pripravený korpus (to je ten kde rozmrvené sušienky s roztopeným máslom spracuješ na "cesto", používa sa v cheesecakoch) natrieš polovicou krému, na to dáš banány a čučoriedky, natrieš zvyšný krém.
V chladničke nechať postáť 3 hod. resp.kým nestuhne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.10.2010, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ďalší úžasný tvarohový koláčik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

800 g jemného tvarohu, 150 g práškového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 1 kyslá smotana, 3 vajcia, 70 g maizeny, 5 lyžíc mlieka a na ozdobu použijeme buď jahodový lekvár alebo jahodovú polevu a jahody buď čestvé alebo zavárané, podľa toho aké zoženieme a práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. celé vajcia rozšľaháme, vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh a kyslú smotanu, v mlieku rozmiešame maizenu a spolu premiešame.
2. Okrúhlu tortovú formu vymastíme a vysypeme a naplníme tvarohovou plnkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 165 stupňov pečieme 50 až 60 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.4.2010, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč s jahodami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 125 g masla, 100 g cukru, 1 žĺtok, 500 g jemného tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 bal. pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, nastrúhaná kôra z 1 citróna, 4 vajcia, 1 smotana na šľahanie, 500 g jahôd, 1 balíčkek červenej polevy na tortu

POSTUP PRÍPRAVY

Preosiatu múku, máslo, cukor a žĺtok zmiesime na cesto, zabalíme do alobalu a na 2 hod. (ja som dala iba na 1/2 hod.) odložíme do chladničky odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno a bočné steny formy .......mne sa samozrejme nedarilo a tak som cesto pekne povytláčala prstami po forme, ale výsledný efekt bol taký istý :-))))) Spodnú časť cesta popicháme vidličkou. Pečieme 10 min.
Tvaroh, cukor pudingový prášok (ja som použila zlatý klas + 2 vanilkové cukry), citrónovú kôru a vajcia zmiešame, smotanu vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme s tvarohovou hmotou. Poloupečené cesto naplníme tvarohovou hmotou a pečieme cca 1 hod., ale záleží od rúry. Potom necháme trochu vychladnúť.
Poukladáme jahody a nelejeme na ne polevu, podľa návodu na balíčku (ja som polevu zabudla kúpiť, takže som ju tam proste nedala).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 4.6.2014, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

muffinky pre deti do škôlky na karneval


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept na cesto je od Iveta R. (Ivkarybka) ID 865 muffiny fajnové a rýchle a na ozdobu som použila marcipán od Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 15.12.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

gaštanový ježkovia - nepečený


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

inšpirácia od Ildikó B. (b.ildi) ID 1375 a recept je od Lucie H. (Luc2) ID 5741-Nepečené guličky z gaštanového pyré

POSTUP PRÍPRAVY

ježkovia mali u nás obrovský úspech, skoro nič z nich neostalo :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2013, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu