končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moje ZUCCOTTO :O)POTREBNÉ PRÍSADY kupovaný svetlý korpus - ja kupujem tesco, sú tam 3 pláty, 2 x 250 ml šľahačkovej smotany, 100g čokolády na varenie, cca 20g masla /na rozpustenie čokolády/, 6PL práš. cukru, madľové lupienky, alebo tie strúhance, lieskové oriešky mleté, káva - uvarená zo zrnkovej, Amaretto :O) POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme misu, hlbšiu, aby po vyklopení malo Zuccotto tvar kopčeka, ja dávam do smaltovaného sitka. Jeden z korpusov si narežeme na 8 trojuholníkov a poukladáme do misy, do ktorej sme dali bud alobal, alebo potravinársku fóliu. Ak sa nám nezmestia všetky, nevadí, môžeme napchať o jeden menej :O) Hlavne aby špice smerovali k stredu misky :o) Uvaríme si trochu kávy - ale čiernej zrnkovej a tú zmiešame s Amarettom - ja dávam od oka, takže každý ako uzná za vhodné :o) Touto zmesou polejeme pláty - urobte si radšej viac, polievam aj stred, aj konečný plát. Jednu šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 4PL práš. cukru - tiež si može každý prisposobiť :o) Nakoniec pridáme madle. Touto hmotou naplníme spodnú časť a prikryjeme ju vyrezaným druhým plátom - ktorý tiež polejeme zmesou kávy a amaretta. Dáme si rozpustiť nad paru čokoládu s maslom a keď sa roztopí, pomaly pridávame už do skoro vyšľahanej druhej šľahačky, kde sme tiež dali 4PL cukru. Keď sa nám hmoty spoja, nasypeme lieskovce. / ja som teraz davala mandle do oboch hmôt/. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.9.2012, 10:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jabĺčkový dezert s piškótkami :o))))POTREBNÉ PRÍSADY Asi 2 kilá jabĺčok, 200 gramov kryš. cukru - ja dávam toľko, lebo potom je to hrozne sladké, ale záleží od toho, aké sú jabĺčka, škoricový cukor, asi 2 až 2 a pol deci vody, trošku citr. šťavy, 2 Zlaté klasy :o) POSTUP PRÍPRAVY Jabĺčka si ošúpeme a nakrájame do hrnca, podlejeme vodou, nasypeme škor. cukor a dáme podusiť :o) Keď zmäknú, tak pridáme kryš. cukor a ešte trošku povaríme. Ja vtedy podľa chuti pridávam aj trochu citrónovej šťavy :o))) Ale tiež závisí od chuti jabĺk. Potom pridáme Zlaté Klasy, ja rozrieďujem v troche vody, aby sa neporobili glocky :o) Do misky si naukladáme piškóty, nalejeme časť jablkovej hmoty, potom zase piškóty a vrstvíme podľa množstva :o) Vrchná časť je vždy jablková :o) Dáme odstáť do chladu, ja dávam na celú noc, piškótky pekne zmäknú a hmota stuhne :o) A potom už len podávame, je super so šľahačkou, ja som teraz nemala... Dobrú chuť :o)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2010, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |