končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Brumíkové muffinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Receptík je na hrnčeky-jeden hrnček cca 2,5 dcl 1 hr.cukru,3 vajcia (ja som dala 2,lebo som viac nemala,uberala som trochu aj ostatných surovín),1 van.cukor,1/2 hr.oleja,1/2 hr mlieka,2 hr.polohrubej múky,1 PDP,kocky čokolády,kakao (ja som nedávala) POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s oboma cukrami vyšľaháme,pridáme olej a mlieko,a nakoniec pridáme múku zmiešanú s PDP. Pokiaľ budete chcieť dvojfarebné,do časti cesta pridajte kakao.Do každej formičky vložíme kocku čokolády a mierne ju zatlačíme(v lete možeme použiť čerstvé ovocie).Pečieme asi na 180 C-podľa Vašej trúby. Je to rýchle a dobré.Ja som ich robila v nedeľu na raňajky,pretože máme radi sladké s kakaom:-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.1.2012, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborný zákusok z čerstvých jahodPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:20 dkg hl.múky,30dkg pr.cukru (može byť aj kryštálový,dajte ho však trochu menej),4 vajcia,2 dcl oleja,2 dcl vody,pr.do pečiva. Plnka:1/4 l mlieka,7 dkg d.krupice,van.cukor,2 dkg masla,15 dkg masla,15 dkg pr.cukru. +JAHODY POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme hustú krupicu z mlieka,krupice.van.cukru a 2 dkg masla-nechám vychladnúť.(občas premiešajte,aby sa neurobili hrudky). Cesto:žĺtka,cukor,olej a vodu vymiešame,pridáme múku s prdopeč a na koniec sneh z bielkov zľahka primiešame k mase.Pečieme na vačšom plechu vystlanom papierom asi 20min pri 180C.(každý podľa svojej rúry).Po upečení plát necháme vychladnúť a rozkrojíme ho po šírke na 4 rovnaké kusy. Plnka:vymiešame maslo a cukor a postupne pridáme vychladnutú kašu. Potom už len na prvý plát natrieme vrstvu krému,do toho pekne ako vojačikov poukladáme jahodky,zatrieme ich úplne vrstvou krému,preložíme ďaľším plátkom cesta.Naň natrieme znovu krém už menšiu vrstvu a poukladáme polovičky jahod.Takto opakujeme aj s ostatným materialom.Nakonci nám teda vzniknú 2 kusy koláču,ktoré zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnúť.Možeme ho skladovať aj mrazničke-aj dlhšie. Je to náš rodinný recept a žiadna oslava sa bez neho v čase dozrievania jahod nezaobíde.Ešte som ho neponúkla nikomu,komu by fakt nechutil.Prajem dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.5.2013, 8:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |