končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieža torta s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY Jahody, piškóty, čokoládový puding, 4 dcl mlieka, kúsok masla, 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana aspoň 16%, 1 vanilkový cukor, kryšt. cukor POSTUP PRÍPRAVY Znova som robila improvizovane podľa chuti a nálady a čo chladnička dala :-)) A Vznikla ďalšia nepečená dobrota na horúce dni. Suroviny si treba prispôsobiť podľa toho, do ako veľkej formy budete robiť, ja som mala menšiu s priemerom 24cm 1♦ Do tortovej formy, ja som ju vystlala foliou, naukladáme piškoty, ja som mala len okrúhle, tak som dala dve vrstvy, dobre by boli podlhovasté, ale i takto sa dá 2♦ Jahody popučíme vidličkou, pridáme cukor podla chuti, ja dávam radšej menej ako viac, nech je to svieže a rozvrstvíme ich na piškoty 3♦ Zo 4 dcl mlieka a 1 čokopudingu s cukrom 2PL uvaríme hustý puding, do horúceho som vmiešala asi za lyžicu masla a nalejeme do formy, necháme vychladnúť 4♦ Vyšľaháme šľahačku s vanilkou dotuha, primiešame kyslú smotanu, ochutíme cukrom podla chuti a navrstvíme na vychladnutý puding.... ak chcete mať istotu, že bude krém tuhý, pridajte do šľahačky stužovač alebo rozmiešajte lyžicu prášk. želatíny v trochu mlieku, nechajte napučať, prihrejte a a vlažnú primiešajte do šľahačky... ale ked je kyslá smotana viac percentná, pekne drží tvar i bez želatíny Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 23.8.2013, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové osvieženiePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Jahody, 250g jemný tvaroh, 250g kyslá smotana, vanilkový cukor, kryšt. cukor, prášk. želatína POSTUP PRÍPRAVY Keďže máme tento rok bohatú úrodu jahôd, tak okrem džemu, zmrazenia, jedenia napriamo buď celé alebo popučené s cukrom, dávam ich do bublaniny, pod šľahačku alebo ako dnes čistá improvizácia s tvarohom a kyslou smotanou. 1♦ asi do 1a pol dcl mlieka si dáme napučať želatínu, mala som cca 2PL, čo myslím že aj zodpovedá 20g, teda jednému sáčku želatíny... po 10 minútach prihrejeme na sporáku alebo v mikrovlnke do tepla, aby sa rozpustila-nevariť! necháme vychladnúť dovlažna 2♦ tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, ochutíme vanilkovým cukrom a osladíme podľa chuti kryšt. cukrom 3♦ pridáme pokrájané jahody a rozpustenú želatínu, premiešame 4♦ dáme do formy vystlanej foliou, môžme prekladať piškotami alebo keksami alebo necháme len samotnú zmes 5♦ dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, ja som to asi po hodine šupla do mrazničky, takže to bolo také polozmrzlinové fajnové chladné osvieženie na tieto horúce dni :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 14.7.2013, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové koláče, u nás zvané bialošePOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky špeciál, 12 ML kryšt. cukru, 2 a pól dcl mlieka, 40 g kvasníc, 3 žĺtka, 1/2 vanilkového cukru, 2 dcl oleja, trošku soli... PLNKA: 250 g hrudkového tvarohu napr. Rajo, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 2 PL cukru-alebo podľa chuti, citr. kôra... džem... hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Tieto koláče pekávala moja zlatá babka, odmala si pamätám, ako každé sviatky nechýbali bialoše na našom stole, ako som jej chodila pomáhať mastiť, dávať hrozienka, dojedala tvaroh z misky :-) samozrejme ona nemala žiaden recept, mala to ako sa povie "v rukách", pridávala do cesta čo bolo treba len podľa toho ako miesila a cítila, že to ešte nie je ono... pekávala na svadby bialoše, makové rožky, záviny a každý vedel, že sú to vynikajúce koláče od mojej starkej... teraz, keď je už v nebíčku, tak štafetu kysnutých koláčov akoby prebrala moja mamina, ale prišiel čas, keď i ja skúšam aspoň trošku priblížiť sa k tým babkiným koláčikom :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 25.3.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Osie hniezda s jablkami a škoricouPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 420g hladkej múky špeciál, 3 PL kryšt. cukru, 50g masla, 250ml mlieka, 20g droždia, 1 ML prášku do pečiva, štipka soli.... vanilkový cukor, škorica, škoricový cukor, jablká a maslo na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Vďačné známe osie hniezda, tentokrát s jablkami a škoricou... malá inšpirácia na voňavú chutnú maškrtu k jesennému posedeniu :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 9.4.2013, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduchá bublanina s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šialka=250ml....... 3-4 vajíčka, 1Š kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, 1/2 Š mlieka-šľahačky, 2 Š polohrubej múky, 1 PDP, 1/2 Š oleja, ovocie podľa chuti a sezony, táto je s rebarborou... POSTUP PRÍPRAVY Pýtali žienky receptík, tak pridávam ho i takto sem ... je to vlastne cestíčko, ktoré používam pri príprave i iných mojich koláčikov... Postup je na Vás, či už oddelíte žĺtka od bielok alebo nie, alebo všetko spolu v robote vymiešate... ja to robím takto: 1♦ vymiešať vajíčka s cukrom riadne do penista 2♦ pridať mlieko alebo smotanu na šľahanie, vtedy je chuť luxusnejšia ,-) 3♦ múku premiešanú s práškom do pečiva 4♦ nakoniec olej 5♦ vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech alebo dať papier na pečenie Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 25.3.2013, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavé rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 300g Hery, 200g práškového cukru, 150g polohrubej múky, 100g posekaných orechov, 6 vajec, 1 PDP, 2-3 PL kakaa, 1 PL mletej škorice, 1 ML mletej kávy, 2 PL rumu... džem a čokopoleva POSTUP PRÍPRAVY Vyskúšala som tieto rezy z Receptov zo života a sú naozaj chutné voňavé jemné, rýchlo pripravené:-) Jednoduchá príprava: ♦Heru-dala som jednu kocku 250g, rozpustila som ju v mikrovlnke+2PL oleja , žĺtky a cukor vymiešame do peny. ♦Postupne pridávame kakao, škoricu, kávu, orechy a rum. ♦Vyšľaháme si dve bielka na sneh, tak píšu v knihe, ale ja som si vyšľahala všetky a spolu s múkou a práškom vmiešame jemne do cesta. ♦Plech vymastíme, vysypeme múkou, alebo dáme papier na pečenie a dáme piecť na takých 220 stupňov asi 10-15 minút-sledujte si, je to hnedé cestíčko, aby sa zbytočne neprepieklo a nevysušilo. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2012, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaovo-tvarohový koláč s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400g polohrubej múky-ja som dala pol na pol polohr. a hladkú, 150g prášk. cukru, 1 vajce, 250g tuku-Hera/Palmarín, 1 prášok do pečiva, 1/2 sáčku vanilinového cukru, 2-3 PL kakaa... Tvarohová plnka: 500g tvarohu, 1 vanilkový puding-prášok, 1 vajce, druhá 1/2 vanil. cukru, asi 3 PL cukru-podľa chuti, môže byť aj citr. kôra... jablká 7-8 ks, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Koláčik viacmenej známy, no ja som si ho trošku poprispôsobovala, pridala aj jablká a ďalšia maškrta k jesennej kávičke je na svete :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov) KOMENTÁRE (52) posledné: 7.11.2012, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč s orechami a šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 200g polohrubá múka , 180g kryštálový cukor , 3 vajíčka, 1dcl mlieka, 1dcl oleja, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa... Posýpka: asi 5-6 väčších jabĺk, 150g vlašských orechov... Smotanová zálievka: 1 šľahačková smotana 250ml, 2 vajíčka, 80g cukru, 1 vanilínový cukor... čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Deti mali v škole priniesť na Deň jablka nejaký koláčik, a tak som tentokrát vyskúšala nový a keďže sa deťom, ale vraj aj pani učiteľke ľúbil, a samozrejme aj nám tu doma, tak sa podelím s receptíkom :-) Je to jednoduchý koláčik a naozaj kombinácia jabĺk s orechami nesklamala a tá šľahačka ho zvláčnila... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 206 návštěvníkov) KOMENTÁRE (167) posledné: 16.11.2015, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rezy "Dunajské vlny"POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 350g Hery, 250g práškového cukru, 6 vajec, 400g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2-3 PL kakaa.... KRÉM: 1/2 litra šťavy z kompótu, 1 zlatý klas, 250g masla, 5 PL prášk. cukru.... pohár(720ml) zaváraných marhúľ.... čokoláda na polevu-posypanie POSTUP PRÍPRAVY Vkladám receptík na naše obľúbené rezy, samozrejme okrem množstva iných :-)) Možno vyzerá zložito, som to trošku detailnejšie pofotila, ale je to jednoduchá rýchlovka :-) Nie je moc sladký, je taký akurát osviežujúci a aj tá plnka, hoci je maslová, vôbec to tak nepríde :-) Niekto zvykne robiť s višňami, ale nám sa tu viac hodia marhule, tak robievam iba takto :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 167 návštěvníkov) KOMENTÁRE (154) posledné: 14.10.2018, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Višňový mrežovníkPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 50 dkg polohrubej múky, 20 dkg prášk. cukru, 25 dkg palmarín, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, štipka soli..... PLNKA: kompót višňový 7 dcl pohár, ríbezľový/višňový džem-250-300g, 5 PL vody alebo šťavy z kompótu, 3 PL solamylu... vlašské orechy POSTUP PRÍPRAVY Koláčik piekla moja mamina - preto postup nie je pofotený - ale je vynikajúci, tak som sa rozhodla podeliť sa o receptík. Nie je to nič náročné, takže, ak Vás zaujme, postupujte takto: Suroviny na cesto poriadne vymiesime a dáme oddýchnuť na pol hodinku do chladu-ja zvyknem šupnúť do mrazáku... Medzitým si pripravíme plnku: vo vode alebo šťave z kompótu si rozmiešame solamyl, pridáme džem a vykôstkované višne, premiešame a povaríme chvíľku - 1-2minútky... necháme vychladnúť... ak by ste chceli viac plnky, tak zvýšime kompót, solamyl a vodu na dvojnásobok, ale myslím, že to stačí i takto... Z cesta si oddelíme 2/3, vyvaľkáme ho a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech... potrieme plnkou, ktorú posypeme nadrobno nasekanými orechami-množstvo je na Vás... zo zvyšku cesta urobíme mriežku a dáme piecť na 180 stupňov asi 30-40 minút, ale treba si to sledovať... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 12.9.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |