. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Monika Š. (moniqueR) ID 105322
.
mimibazar.sk/moniquer
Oblasť: Prievidza-Bojnice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.7.2009
Naposledy: 1.3.2024 17:25
Aktualizácia: 23.5.2021 11:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 201
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 79
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieža torta s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

Jahody, piškóty, čokoládový puding, 4 dcl mlieka, kúsok masla, 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana aspoň 16%, 1 vanilkový cukor, kryšt. cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Znova som robila improvizovane podľa chuti a nálady a čo chladnička dala :-))
A Vznikla ďalšia nepečená dobrota na horúce dni.
Suroviny si treba prispôsobiť podľa toho, do ako veľkej formy budete robiť, ja som mala menšiu s priemerom 24cm

1♦ Do tortovej formy, ja som ju vystlala foliou, naukladáme piškoty, ja som mala len okrúhle, tak som dala dve vrstvy, dobre by boli podlhovasté, ale i takto sa dá
2♦ Jahody popučíme vidličkou, pridáme cukor podla chuti, ja dávam radšej menej ako viac, nech je to svieže a rozvrstvíme ich na piškoty
3♦ Zo 4 dcl mlieka a 1 čokopudingu s cukrom 2PL uvaríme hustý puding, do horúceho som vmiešala asi za lyžicu masla a nalejeme do formy, necháme vychladnúť
4♦ Vyšľaháme šľahačku s vanilkou dotuha, primiešame kyslú smotanu, ochutíme cukrom podla chuti a navrstvíme na vychladnutý puding.... ak chcete mať istotu, že bude krém tuhý, pridajte do šľahačky stužovač alebo rozmiešajte lyžicu prášk. želatíny v trochu mlieku, nechajte napučať, prihrejte a a vlažnú primiešajte do šľahačky... ale ked je kyslá smotana viac percentná, pekne drží tvar i bez želatíny

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.8.2013, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodové osvieženie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Jahody, 250g jemný tvaroh, 250g kyslá smotana, vanilkový cukor, kryšt. cukor, prášk. želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže máme tento rok bohatú úrodu jahôd, tak okrem džemu, zmrazenia, jedenia napriamo buď celé alebo popučené s cukrom, dávam ich do bublaniny, pod šľahačku alebo ako dnes čistá improvizácia s tvarohom a kyslou smotanou.

1♦ asi do 1a pol dcl mlieka si dáme napučať želatínu, mala som cca 2PL, čo myslím že aj zodpovedá 20g, teda jednému sáčku želatíny... po 10 minútach prihrejeme na sporáku alebo v mikrovlnke do tepla, aby sa rozpustila-nevariť! necháme vychladnúť dovlažna
2♦ tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, ochutíme vanilkovým cukrom a osladíme podľa chuti kryšt. cukrom
3♦ pridáme pokrájané jahody a rozpustenú želatínu, premiešame
4♦ dáme do formy vystlanej foliou, môžme prekladať piškotami alebo keksami alebo necháme len samotnú zmes
5♦ dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, ja som to asi po hodine šupla do mrazničky, takže to bolo také polozmrzlinové fajnové chladné osvieženie na tieto horúce dni :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 14.7.2013, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové koláče, u nás zvané bialoše



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky špeciál, 12 ML kryšt. cukru, 2 a pól dcl mlieka, 40 g kvasníc, 3 žĺtka, 1/2 vanilkového cukru, 2 dcl oleja, trošku soli... PLNKA: 250 g hrudkového tvarohu napr. Rajo, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 2 PL cukru-alebo podľa chuti, citr. kôra... džem... hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto koláče pekávala moja zlatá babka, odmala si pamätám, ako každé sviatky nechýbali bialoše na našom stole, ako som jej chodila pomáhať mastiť, dávať hrozienka, dojedala tvaroh z misky :-) samozrejme ona nemala žiaden recept, mala to ako sa povie "v rukách", pridávala do cesta čo bolo treba len podľa toho ako miesila a cítila, že to ešte nie je ono... pekávala na svadby bialoše, makové rožky, záviny a každý vedel, že sú to vynikajúce koláče od mojej starkej... teraz, keď je už v nebíčku, tak štafetu kysnutých koláčov akoby prebrala moja mamina, ale prišiel čas, keď i ja skúšam aspoň trošku priblížiť sa k tým babkiným koláčikom :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.3.2013, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osie hniezda s jablkami a škoricou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 420g hladkej múky špeciál, 3 PL kryšt. cukru, 50g masla, 250ml mlieka, 20g droždia, 1 ML prášku do pečiva, štipka soli.... vanilkový cukor, škorica, škoricový cukor, jablká a maslo na potieranie

POSTUP PRÍPRAVY

Vďačné známe osie hniezda, tentokrát s jablkami a škoricou... malá inšpirácia na voňavú chutnú maškrtu k jesennému posedeniu :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 9.4.2013, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduchá bublanina s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šialka=250ml....... 3-4 vajíčka, 1Š kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, 1/2 Š mlieka-šľahačky, 2 Š polohrubej múky, 1 PDP, 1/2 Š oleja, ovocie podľa chuti a sezony, táto je s rebarborou...

POSTUP PRÍPRAVY

Pýtali žienky receptík, tak pridávam ho i takto sem ... je to vlastne cestíčko, ktoré používam pri príprave i iných mojich koláčikov...

Postup je na Vás, či už oddelíte žĺtka od bielok alebo nie, alebo všetko spolu v robote vymiešate... ja to robím takto:
1♦ vymiešať vajíčka s cukrom riadne do penista
2♦ pridať mlieko alebo smotanu na šľahanie, vtedy je chuť luxusnejšia ,-)
3♦ múku premiešanú s práškom do pečiva
4♦ nakoniec olej
5♦ vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech alebo dať papier na pečenie

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 25.3.2013, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Voňavé rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

300g Hery, 200g práškového cukru, 150g polohrubej múky, 100g posekaných orechov, 6 vajec, 1 PDP, 2-3 PL kakaa, 1 PL mletej škorice, 1 ML mletej kávy, 2 PL rumu... džem a čokopoleva

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som tieto rezy z Receptov zo života a sú naozaj chutné voňavé jemné, rýchlo pripravené:-)

Jednoduchá príprava:

♦Heru-dala som jednu kocku 250g, rozpustila som ju v mikrovlnke+2PL oleja , žĺtky a cukor vymiešame do peny.
♦Postupne pridávame kakao, škoricu, kávu, orechy a rum.
♦Vyšľaháme si dve bielka na sneh, tak píšu v knihe, ale ja som si vyšľahala všetky a spolu s múkou a práškom vmiešame jemne do cesta.
♦Plech vymastíme, vysypeme múkou, alebo dáme papier na pečenie a dáme piecť na takých 220 stupňov asi 10-15 minút-sledujte si, je to hnedé cestíčko, aby sa zbytočne neprepieklo a nevysušilo.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2012, 19:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaovo-tvarohový koláč s jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400g polohrubej múky-ja som dala pol na pol polohr. a hladkú, 150g prášk. cukru, 1 vajce, 250g tuku-Hera/Palmarín, 1 prášok do pečiva, 1/2 sáčku vanilinového cukru, 2-3 PL kakaa... Tvarohová plnka: 500g tvarohu, 1 vanilkový puding-prášok, 1 vajce, druhá 1/2 vanil. cukru, asi 3 PL cukru-podľa chuti, môže byť aj citr. kôra... jablká 7-8 ks, škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčik viacmenej známy, no ja som si ho trošku poprispôsobovala, pridala aj jablká a ďalšia maškrta k jesennej kávičke je na svete :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (52) posledné: 7.11.2012, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč s orechami a šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 200g polohrubá múka , 180g kryštálový cukor , 3 vajíčka, 1dcl mlieka, 1dcl oleja, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa... Posýpka: asi 5-6 väčších jabĺk, 150g vlašských orechov... Smotanová zálievka: 1 šľahačková smotana 250ml, 2 vajíčka, 80g cukru, 1 vanilínový cukor... čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Deti mali v škole priniesť na Deň jablka nejaký koláčik, a tak som tentokrát vyskúšala nový a keďže sa deťom, ale vraj aj pani učiteľke ľúbil, a samozrejme aj nám tu doma, tak sa podelím s receptíkom :-)
Je to jednoduchý koláčik a naozaj kombinácia jabĺk s orechami nesklamala a tá šľahačka ho zvláčnila...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 206 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (167) posledné: 16.11.2015, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy "Dunajské vlny"



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 350g Hery, 250g práškového cukru, 6 vajec, 400g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2-3 PL kakaa.... KRÉM: 1/2 litra šťavy z kompótu, 1 zlatý klas, 250g masla, 5 PL prášk. cukru.... pohár(720ml) zaváraných marhúľ.... čokoláda na polevu-posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Vkladám receptík na naše obľúbené rezy, samozrejme okrem množstva iných :-)) Možno vyzerá zložito, som to trošku detailnejšie pofotila, ale je to jednoduchá rýchlovka :-) Nie je moc sladký, je taký akurát osviežujúci a aj tá plnka, hoci je maslová, vôbec to tak nepríde :-) Niekto zvykne robiť s višňami, ale nám sa tu viac hodia marhule, tak robievam iba takto :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 167 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (154) posledné: 14.10.2018, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Višňový mrežovník



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 50 dkg polohrubej múky, 20 dkg prášk. cukru, 25 dkg palmarín, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, štipka soli..... PLNKA: kompót višňový 7 dcl pohár, ríbezľový/višňový džem-250-300g, 5 PL vody alebo šťavy z kompótu, 3 PL solamylu... vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčik piekla moja mamina - preto postup nie je pofotený - ale je vynikajúci, tak som sa rozhodla podeliť sa o receptík. Nie je to nič náročné, takže, ak Vás zaujme, postupujte takto:

Suroviny na cesto poriadne vymiesime a dáme oddýchnuť na pol hodinku do chladu-ja zvyknem šupnúť do mrazáku...

Medzitým si pripravíme plnku: vo vode alebo šťave z kompótu si rozmiešame solamyl, pridáme džem a vykôstkované višne, premiešame a povaríme chvíľku - 1-2minútky... necháme vychladnúť... ak by ste chceli viac plnky, tak zvýšime kompót, solamyl a vodu na dvojnásobok, ale myslím, že to stačí i takto...

Z cesta si oddelíme 2/3, vyvaľkáme ho a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech... potrieme plnkou, ktorú posypeme nadrobno nasekanými orechami-množstvo je na Vás... zo zvyšku cesta urobíme mriežku a dáme piecť na 180 stupňov asi 30-40 minút, ale treba si to sledovať...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 12.9.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu