
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Vianocna babovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia- bielka a zltka zvlast, hrncek cukru, 300g muky, hrncek oleja, hrncek mlieka, vanilka, kypriaci, 150g orieskov. POSTUP PRÍPRAVY vsetky suroviny spolu vymiesame, nakoniec pridame sneh, vlejeme do vymastenej a vysypanej babovkovej formy a pecieme na 170 stupnov cca 45 minut. prvych 20 minut normalne a zvysnych 25 minut zakryte alobalom, aby sa nam zvrchu nepripiekla. po upeceni poliat cokoladovou polevou a posypat zdobenim ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Strawberry shortcake - Jahodovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY 280 g muky 1/2 kypr. prasku 50 g cukru, stipka soli 75 g masla, studeneho 1 vajicko 125 ml slahacky na zdobenie 500 g jahod 100 g cukru 2 pohare slahacky, stuzovac slahacky POSTUP PRÍPRAVY jahody nakrajame na tenke platky a dame do chladnicky Ruru zapneme na 200 stupnov. Muku, kypriaci prasok, sol a cukor rozmiesame, maslo rozmrvime na male kusky do sypkej zmesi z muky. Slahacku und vajce rozslahame spolu rychlo vmiesame do sypkej zmesi, kde sme dali predtym maslo. vymiesat v cesto. cesto vyvalkat na asi 2 cm hrubku a dat do vymastenej formy, popr. moze byt vystlana papierom na pecenie. Pecieme dozlatova dozdobime slahackou a jahodami. Ja som aj cesto prekrojila a dala medzi dva platy jahodovy dzem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Ciambelle di San Martino - Donutky San MartinoPOTREBNÉ PRÍSADY Uzasne donutky, najlepsie ake sme jedli!!! makucke, nadychane, nam chutia ovela viac ako akekolvek ine. Sice si vyzaduju trosku viac prace, ale naozaj stoja za to!! 500 g zemiakov 60 g cukru 50 g masla (alebo 50 g oleja) 1 štipka soli 1 balíček droždia 1 vajce 320 g múky 00 (tiež sa možno bude musieť dat niekoľko lyžíc viac, regulovat podla vlhkosti zo zemiakov)- no, za mna: dala som jej okolo 500g :D Nastrúhaná kôra z 1 citróna 1 vanilka na chuť 2 lyžice bieleho vína 1 l arašidového oleja na vyprážanie (vyprazala som na klasickom slnecnicovom) na obalenie kryštálový cukor (pridala som aj vanilkovy) POSTUP PRÍPRAVY Príprava: Zemiaky uvaríme a roztlačíme vidličkou ešte teplé. Teraz pridať do tejto zmesi kvasnice, pridat zmaknute maslo (alebo olej). Akonáhle zmiešame tieto ingrediencie, pridáme múku, vajcia, citrónovú kôru, vanilku a cukor. Hniesť, pokým cesto netvorí loptu. Cesto ma byt mäkké, ale vlacne. Zakryt a nechat kysnúť aspoň hodinu. Potom cesto polozit na val, ci na pracovnú plochu a vykrajovat koliecka s otvorom. Zakryt utierkou a nechajte kysnúť ďalšiu hodinu. Vyprazat v horúcom oleji dozlatista. Nechajte odkvapkávať na papierovej utierke a potom obalit v cukrovej zmesi z oboch stran. Cesto sa da vymiesat aj v domacej pekarnicke ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |