. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Jana R. (stellinamia) ID 101262
.
Oblasť: Stupava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.6.2009
Naposledy: 8.6.2022 10:44
Aktualizácia: 8.11.2011 11:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 11
RODINNÉ FOTOGRAFIE 1
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianocna babovka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia- bielka a zltka zvlast, hrncek cukru, 300g muky, hrncek oleja, hrncek mlieka, vanilka, kypriaci, 150g orieskov.

POSTUP PRÍPRAVY

vsetky suroviny spolu vymiesame, nakoniec pridame sneh, vlejeme do vymastenej a vysypanej babovkovej formy a pecieme na 170 stupnov cca 45 minut. prvych 20 minut normalne a zvysnych 25 minut zakryte alobalom, aby sa nam zvrchu nepripiekla.

po upeceni poliat cokoladovou polevou a posypat zdobenim

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Strawberry shortcake - Jahodovy kolac



POTREBNÉ PRÍSADY

280 g muky 1/2 kypr. prasku 50 g cukru, stipka soli 75 g masla, studeneho 1 vajicko 125 ml slahacky na zdobenie 500 g jahod 100 g cukru 2 pohare slahacky, stuzovac slahacky

POSTUP PRÍPRAVY

jahody nakrajame na tenke platky a dame do chladnicky
Ruru zapneme na 200 stupnov. Muku, kypriaci prasok, sol a cukor rozmiesame, maslo rozmrvime na male kusky do sypkej zmesi z muky. Slahacku und vajce rozslahame spolu rychlo vmiesame do sypkej zmesi, kde sme dali predtym maslo. vymiesat v cesto. cesto vyvalkat na asi 2 cm hrubku a dat do vymastenej formy, popr. moze byt vystlana papierom na pecenie. Pecieme dozlatova

dozdobime slahackou a jahodami.
Ja som aj cesto prekrojila a dala medzi dva platy jahodovy dzem

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ciambelle di San Martino - Donutky San Martino



POTREBNÉ PRÍSADY

Uzasne donutky, najlepsie ake sme jedli!!! makucke, nadychane, nam chutia ovela viac ako akekolvek ine. Sice si vyzaduju trosku viac prace, ale naozaj stoja za to!! 500 g zemiakov 60 g cukru 50 g masla (alebo 50 g oleja) 1 štipka soli 1 balíček droždia 1 vajce 320 g múky 00 (tiež sa možno bude musieť dat niekoľko lyžíc viac, regulovat podla vlhkosti zo zemiakov)- no, za mna: dala som jej okolo 500g :D Nastrúhaná kôra z 1 citróna 1 vanilka na chuť 2 lyžice bieleho vína 1 l arašidového oleja na vyprážanie (vyprazala som na klasickom slnecnicovom) na obalenie kryštálový cukor (pridala som aj vanilkovy)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava: Zemiaky uvaríme a roztlačíme vidličkou ešte teplé. Teraz pridať do tejto zmesi kvasnice, pridat zmaknute maslo (alebo olej). Akonáhle zmiešame tieto ingrediencie, pridáme múku, vajcia, citrónovú kôru, vanilku a cukor. Hniesť, pokým cesto netvorí loptu. Cesto ma byt mäkké, ale vlacne. Zakryt a nechat kysnúť aspoň hodinu. Potom cesto polozit na val, ci na pracovnú plochu a vykrajovat koliecka s otvorom. Zakryt utierkou a nechajte kysnúť ďalšiu hodinu. Vyprazat v horúcom oleji dozlatista. Nechajte odkvapkávať na papierovej utierke a potom obalit v cukrovej zmesi z oboch stran.

Cesto sa da vymiesat aj v domacej pekarnicke ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu