
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Vynikajuce a rychle TVAROHOVE SULANCE (halusky) na mnoho spôsobovPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500g tvarohu, 4vajicka, 1 CL soli, 2 PL oleja, polohruba muka(asi 300g), na poliatie roztopene maslo Variacie na posypanie:len tak praskovym cukrom,alebo makom ci orechami ,oprazenou struhankou,ale vyborna je aj variacia ked ich posypeme struhanym tvrdym syrom. Z uvedeneho mnozstva vyjde obed pre 3-4 osoby POSTUP PRÍPRAVY Do misy dame tvaroh,vajcia,sol a olej zmiesame a postupne pridavame polohrubu muku az sa z nich budu dat sulat sulance alebo mozete robit halusky ktore budete hadzat do osolenej vriacej vody.Ked vyplavaju na povrch este asi 5 min povarime,zalezi aj od velkosti ake ste si zvolili.Scedime a oplachneme studenou vodou,dame na tanier polejeme bohate rozpustenym maslom a posypavame cim chceme.my sme mali posyp mak+cukor,ale aj cisto praskovym cukrom uplne staci ,mozete posypat orechami a velmi dobre to moze byt aj s oprazenou struhankou .Vyborne su aj na slano, posypane tvrdym syrom.Tymto receptom ma inspirovala moja sestra,tak sa aj ja dalej podelim s vami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 26.2.2012, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() MANDLOVA KRUPICOVA KASA so skoricovymi jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 jablko* skorica* med* klinceky* vanilkovy cukor*1,5hrnceka vody*mlete a sekane mandle* krupicovu kasu uvarenu podla vasej chuti * POSTUP PRÍPRAVY Jablcka umyjeme a nakrajame na tenke mesiaciky.Dame do kastrolika,zalejeme vodou,pridame med,vanilkovy cukor,skoricu a klinceky a nechame zavriet,potom uz len 4-5 min pri slabej teplote nechame varit a odstavime. Za hrst mletych mandli pridame do krupice a rozdelime do misticiek,na vrch ukaladame porcie jablcok,mozeme poliat sirupm a posypeme sekanymi mandlami ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 11.2.2010, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Jablkovo-jogurtova zemlovka-moja oblubenaPOTREBNÉ PRÍSADY asi 5 ks starsieho peciva* 2 male ovocne jogurty* 2 lyzice hrozienok (oplachnutych)* 2 velke jablka* 3 vajicka* 2dl mlieka* maslo* 1 sacok vanilkoveho cukru* skorica + cukor (alebo skoricovy cukor)* praskovy cukor na sneh asi 2CL POSTUP PRÍPRAVY Pecivo nakrajame na kolieska,oddelime zltky od bielkov a zltky rozmiesame v mlieku.Pidame vanilkovy cukor.Zalejeme pecivo a nechame namoknut.Zatial si nastruhame jablka zmiesame s cukrom a skoricovym cukrom(cukor len ak su jablka velmi kysle),pridame hrozienka.Vymastime si zapekaciu formu dobre maslom a vrstvime namocene zemle,na ne dame jablka hned na to jogurt a navrstvime dalsiu vrstvu peciva.Navrch dame trosicku masla tak lyzickou sem a tam kusok a zapecieme asi 20 min vo vyhriatej rure na 200st.Zalezi podla rury ,ale pecivko by malo byt chrumkave.Medzitym si vyslahame bielky s praskovym cukrom do tuha.Ked je zemlovka dobre zapecena,vyberieme a navrstvime vyslahany sneh a vratime zapiect.Sledujeme a vyberieme,ked je povrch snehu zlatohnedy.Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |