končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Papagájové očiPOTREBNÉ PRÍSADY 350g múky 150g masla 120g cukru 100g višňového lekváru 2 vajcia smotana(podľa poterby) 1 vynilínový cukor mletá škorica 1 kypriaci prášok POSTUP PRÍPRAVY Vajcia,maslo a cukor dobre vymiešame,pridáme trocha škorice,múku s kypriacim práškom a toľko smotany,abybolo cesto vláčne nie veľmi tuhé.D§kladne ho vypracujeme.Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a povykrajujeme menšie kolieska.Zo zvyškov cesta urobíme malé guľky.Kolieska natrieme lekvárom a navrch vtlačíme guľky.Plech vyložíme papierom ns pečenie a poukladáme naň koláčiky.Pečieme ich pri strednej teplote 10-15 minút.Ešte teplé ,,oči" posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.10.2008, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Užhorodský makový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec 200g masla(margarinu) 200g práškového cukru 350ml mlieka 500g polohrubej múky 1 kypriacy prášok 1 lyžička sody bikarbony PLNKA: 400g pomletého maku 300ml mlieka 200g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom a maslom vyšľaháme do penista,postupne pridáme mlieko,múku s kypriacim práškom a so sodou bikarbonou.Cesto rozotrieme na vymastený ,pomúčený väčší plech a zapečieme.PRIPRAVÍME PLNKU:Mak zalejeme vriacim mliekom,pemiešame a necháme vychladnúť.Potom pridáme cukor a dôokladne vymiešame.Plnku rovnomerne natrieme na cesto a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 30 minút.Bielky rozmiešame s lyžicou práškového cukru.Nad parou vyšľaháme tuhý sneh a natrieme ho na vychladnutý koláč.Ostrým nožom namočenýym v horúcej vode ho pokrájame na rovnaké kúsky.PRAJEM DOBRÚ CHUT!!!!!!!!!!!!!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 12.11.2010, 14:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Žemle s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY 8 žemlí 40g masla PLNKA: 500g tvarohu 120g práškového cukru 2 žĺtky 20g hrozienok ovocná šťava postúhaná citronova kvôra POSTUP PRÍPRAVY Zo žemlí odrežeme vrchné časti a lyžičkou vyberieme striedku.Potom žemle namočíme v mlieku a uložíme na väčší vymastený plech.PRIPRAVíME PLNKU:Cukor vymiešame zo žĺtkami,pridáme tvaroh,hrozienka(vopred namočene do ovocnej šťavy),postrúhanú citronovú kôru a všetko spolu dôkladne vymiešame.Naplnené žemle prikrijeme odrezanými ,,klobúčikmi" navlhčenými v mliekua dáme ich piecť.Občas ich polejeme mliekom.Pečieme asi 15 minút.POZNÁMKA:Žemle môžeme naplniť aj orechovou,makovou alebo ovocnou plnkou(pripravenou z 50g sušeného ovocia 80g cukru a 150ml mlieka). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 17.10.2008, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Gaštanové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g kryštálového cukru 200g uvarených gaštanov 50g mandlí mlieko čokoláda POSTUP PRÍPRAVY cukor zalejeme trochou mlieka,povaríme,pridáme prelisované a olúpané pomleté mandle,premiešame a dáme vychladnúť.potom sformujeme guľky a obalíme ich v postrúhanej čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.12.2008, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |