končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Špaldové buchty či knedlePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g špaldovej múky,1vajíčko,2dcl mlieka,0,4 dcl oleja,kvasnice,cukor,soľ POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si kvások.Ja najnovšie robím tak,že kvasnice rozdrobím,pridám KL cukru a zmiešam to,až z toho vznikne kašička.Odložíme a pripravíme si ostatné suroviny a hned do toho šupnem kašičku z kvasníc.Je to záležitosť cca 1-2 minút.Vymiešame cesto a dáme ho na 3/4 hodinku na teplé miesto kysnúť.Keď je cesto vykysnuté,môžeme sa pustiť do práce.Ja som dnes robila dve knedle a zo zvyšku buchty.Cesto na buchty by malo mať hrúbku cca pol centimetra.Narobte buchty,ako je kto naučený,či už zo štvorcov,alebo preloženého cesta vykrajovaného pohárom. Moje zistenia: buchty parte 10 minút knedle 25 minút ak robíte buchty,pracujete s nimi rýchlo od momentu,ako rozvaľkáte cesto.ja som naposledy odbehla niečo spraviť a cesto mi "dokyslo" a časť som musela vyhodiť,pretože ako náhle som dala plnku a začala tvarovať buchty,cesto sa trhalo.toto sa mi inak raz stalo aj pri normálnych buchtách,len som na to pozabudla. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 3.12.2016, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohové guľky s jahodovým prelivomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g tvarohu(ja kupujem tesco jemný nehrudkový),4 PL špaldovej krupice,2PL špaldovej múky,1 vajíčko,podľa chuti vanilkový cukor,jahody,hnedý cukor POSTUP PRÍPRAVY Z tvarohu,krupice,múky a vajíčka vypracujeme cesto.Nie je úplne riedke,ale nie je ani tuhé.Ak máte radi sladké,môžete pridať podľa chuti vanilkový cukor.Navlhčenými rukami formujeme guľky.Akonáhle sa vám začne cesto lepiť na ruky,treba si ich opláchuť od prilepeného cesta a opäť to ide jedna báseň.Dávame do vriacej vody a varíme cca 5 minút,(no proste kým nevyplávajú na povrch a potom ešte tak dve minútky).Zlejeme,prelejeme trošku studenou vodou.Medzitým,ako sa guľky varia si nakrájame jahody a na teflonovej panvici ich dáme hriať na slabom ohni.Ked začnú púšťať šťavu,pridáme trochu hnedého cukru(záleží od toho,aké sú sladké jahody) a necháme ich prevrieť.Potom nimi prelejeme guľky.Mňam,ja sa ich neviem dojesť.Prípadne ak sa vám nechce jahody prehrievať,môžete ich papať aj z čerstvými jahodami,aj tak som ich už papala a sú tiež super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.8.2012, 11:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jablkové lievance so špaldovou múkou-úžasné,milujú ich nielen detiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredné jablká.1 hrnček špaldovej múky,1/2-1 hrnček mlieka,pol PDP,trošku soli,1 vajce,podľa chuti vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Očistené a nastrúhané jablká si zmiešame s múkou,vajíčkom,PDP,soľou a postupne pridávame mlieko tak,aby z toho vznikla hustejšia kaša.Proste to nesmie byť príliš riedke,aby sa vám to úplne neroztekalo.Najmä,ak nemáte panvicu priamo na lievance,ako jaMnožstvo mlieka závisí od šťavnatosti jablk.Ak chcete sladšie,pridajte vanilkový cukor,ale to veľmi závisí od sladkosti jablk.Včera napr. nebol potrebný,dnes už hej.Na panvici na troške oleja robíme malé placky,ktoré opekáme z každej strany na slabom ohni 3-5 minút.Radšej pomalšie.PS.:Tie tmavšie si nevšímajte,pozerala som aspoň záznam hokeja,tak to hádam chápete,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.1.2016, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Špaldové palacinky-mňaaaaaaamPOTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovala som sa Jana B. (Nijja) ID 1003.Základ zostal,len som si niečo upravila.\\r\\n\\r\\n3 dcl mlieka,2 dcl vody,1 dcl oleja,2 vajíčka,180-190 g špaldovej celozrnnej múky,vanilkový cukor(ak robíte naslano,tak vynechajte),štipka soli,citronová kôra (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu krásne zmiešať a môžete sa pustiť do práce.Cesto by malo byť trošičku redšie,ako na klasické palacinky,špaldová múka sa ťažšie rozteká,tak aby neboli príliš hrubé.Rovnako,ako v origináli,aj tu stačí olej na panvicu len pod prvú,potom už netreba.Sú úžasné,mňamkové a proste geniálne (prepáč janka,ale fakt ich iný výraz lepšie nevystihuje,-) ) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 21.8.2016, 7:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |