končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
francúzske tvarohové lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 250g tvarohu (alebo cottage cheese alebo Lučina ), 100g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 80g práškového cukru, 40g masla POSTUP PRÍPRAVY jednoduchý: vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, pridáme mäkké maslo, tvaroh, múku s PDP, nakoniec sneh z bielkov. hmota sa bude zdať dosť hustá, ale pozor - tvaroh sa pri vyprážaní rozpustí, cesto je tekutejšie a ak by ste robili lievance príliš hrubé, mohlo by sa vám s nimi ťažšie manipulovať ! ale ja nemám lievancovú panvicu, tak to môže byť aj tým ;-) vyprážame lievance a ukladáme ich na servítku, aby sme odsali nadbytočný tuk. v originálnom recepte sa uvádza, že sa majú podávať s medom alebo javorovým sirupom, ale, ako vidíte na fotke, my ich máme radi s jahodovým a broskyňovým džemíkom a nemá to chybu :))) dobrú chuť, dievčence :-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2009, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
tvarohové guľky trošku inak :-)POTREBNÉ PRÍSADY keďže je jar a moje zásoby mrazeného ovocia sú už zlikvidované, hľadala som nejakú alternatívu k plneným tvarohovým guľkám, ktoré sú v našej rodine všeobecne obľúbené. a našla som ju na českom mmb, kde radia, že do cesta treba NASTRÚHAŤ JABLKÁ. hmm, do palacinkového cesta strúham jabĺčka často, ale do tvarohových guliek...? vyskúšala som a bolo to výborné :-D - ak chcete, vyskúšajte aj vy... POSTUP PRÍPRAVY potrebné suroviny: 60g masla, 1 tvaroh, 2 vajcia, 120g hrubej múky ( ak je cesto príliš riedke, nebojte sa ho ešte zahustiť hrubou múkou alebo krupicou alebo strúhankou - tú ja používam najčastejšie ), vanilkový cukor, také 2 lyžice kryšt. cukru ( odhadom, kto má koľko rád ), štipka soli, 4 jablká jablká nahrubo nastrúhame, zmiešame s ostatnými surovinami, zahustíme tak, aby sa z cesta dali robiť guľky. tie potom uvaríme v osolenej vode a podávame s posýpkou, akú má kto rád :-) napr. u nás vedie na sucho opražená strúhanka zmiešaná s práškovým cukrom, preliata maslom a džem - v našom prípade drienkový a broskyňový. jabĺčka cesto osviežia a príprava je jednoduchšia, lebo netreba plniť každú guľku osobitne :-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.5.2008, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |