Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
Starý osvedčený jednoduchý recept, ale stretávam sa s tým, že mladšie ročníky túto dobrotu nepoznajú, tak pridávam recept. ryža, voda, mlieko, soľ, cukor, maslo, granko - množstvo surovín neviem napísať, keďže to robím len tak od oka.
POSTUP PRÍPRAVY
Ryžu umyjeme, dáme do hrnca a zalejeme vodou, tak aby bola na úrovni ryže. Varíme. Ked začne ryžová kaša vrieť pridáme štipku soli. Kľudne môžeme ryžu aj miešať. Keď je vody už pomenej (tak 3-5 minút od varu), do ryže pridáme mlieko. Dobre je keď je mlieko teple. Zalejeme mliekom tak tesne nad úrovňou ryže. Ryžu pomiešame a varíme kým mlieko nevrie, minimálne 5 minút. Do mäkkej ryže pridáme cukor, zamiešame a vypneme. Necháme zopár minúť postáť. Zdá sa vám, že je tam ešte dosť mliečka. Nevadí. Ryža mlieko vypije. Dáme na tanier, polejeme rozpusteným maslom a posypeme grankom. Môžeme podávať.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |