
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládová poleva na parené buchty alebo lievanečky ........ naozaj je výbornáPOTREBNÉ PRÍSADY 5 lyžíc kryšt.cukru, 1 vanilk.cukor, 50g čokolády na varenie, 100g masla, 1 čokoládový puding,750ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Cukor upražíme na karamel, pridáme maslo, popražíme (aby voňalo), pridáme čokoládu a trochu vody. Potom prilejeme mlieko rozmiešné s pudingom. Necháme zavrieť a polejeme buchty. Dlho som hľadala, až som sa k nej dopracovala a musím povedať, presne taká akú som kedysi dávno za školských čias jedla.Je mňamková :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2013, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Jablečné knedlíky - nejjednodušší na světěPOTREBNÉ PRÍSADY pro 4 osoby: asi 4 středně velká jablka, hrubá mouka - to je opravdu všechno :-D POSTUP PRÍPRAVY Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou, nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté, musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře provařily. Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme. Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné. Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí, kysanou smetanou... mákem... posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, u nás teda vedou u chlapů s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem, já je mám ráda se strouhaným perníkem. Tento recept som dostala mailom - dnes som ho vyskúšala - naozaj veľká mňamka - pridala som trocha kypriaceho prášku a vanilínového cukru . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 28.3.2013, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() České koláčePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto robím od oka - sú to koláče , ktoré mi pripomínajú domov a všetko s ním spoločné . 1 kg hladkej výberovej múky , asi 10 PL kryšt. cukru , kvasnice - väčšie balenie , 3 žĺtka, vanilínový cukor , 0,5 l mlieka - možno aj viac , olej - 1,5 - 2 dl oleja , majolka - zhruba 3- 4 PL - cesto je jemné , soľ . Plnka : 2 tvarohy , žĺtko , hrozienka , citronová kôra , práškový cukor , vanilínový cukor . Posýpka : polohrubá múka + práškový cukor + van. cukor + maslo POSTUP PRÍPRAVY Kvások : vlažné mlieko + cukor + kvasnice . Všetky prísady zmiešame , pridáme kvások - necháme asi 1 hodinu vykysnúť . Z cesta si robím malé gulôčky , do vnútra dám tvaroh , do stredu nahor slivkový lekvár , potriem vajíčkom a posypem posýpkou . Nechám na plechu asi 15 minút a pečiem . Sú výborné . Pečiem ich podľa maminky , ktorá tiež cesto robila vždy len tak od oka . Cesto nesmie byť tuhé ani riedke . Podľa toho aj množstvo mlieka . Želám príjemné pečenie . Je to naozaj pravý česko - moravský recept . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |