končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 0,25kg tvaroh, 0,02kg detská krupica, 1 - 3 vajcia, 0,05l mlieko, 0,02kg kr.cukor, van.cukor, hrozienka, na posypanie opražená strúhanka, pr.cukor POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh zmiešame s kr.cukrom, van.cukrom, žĺtkami, mliekom, pridáme krupicu, hrozienka a nakoniec vpracujeme sneh z bielkov. Zmes vylejeme do vhodnej nádoby a varíme vo vodnom kúpeli pokiaľ nezhustne. po uvarení polejeme rozpusteným maslom, posypeme opraženou strúhankou a pr.cukrom. Môžme podávať s marhuľovým kompótom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládový ryžový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg ryže, 1/2 l vody, 1/2 l mlieka, soľ, 8dkg masla, 18 dkg pr. cukru, 3 vajíčka, 2dkg čokolády, 3 dkg hrozienok, 3 dkg orechov, 1 KL škorice POSTUP PRÍPRAVY Ryžu uvaríme so štipkou soli vo vode s mliekom do mäkka. Maslo, cukor a žĺtka poriadne vymiešame, prisypeme strúhanú čokoládu, sekané orechy, hrozienka, škoricu. Vmiešame do vyhladnutej ryže a nakoniec pridáme sneh z bielkov. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme. Podávame posypané cukrom, kompótovou šťavou a kompótom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Croissant z pľundrového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g poohrubej múky, cca 200 ml mlieka, 30g droždia, 60 g cukru, 200 g masla, 2 žĺtky, citrón, 1/2 lyžička soli, tuk na plech, vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Múku rozdelíme približne na dve poovice.V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame droždie s lyžicou cukru a necháme vykysnúť. V jednej poovice múky rýchlo spracujeme s maslom tukový bochník, ktorý odložíme do chladničky. Do druhej polovice múky pridáme kvások, cukor, mlieko, žĺtky, soľ a citrónovú kôru. dobre vypracované cesto necháme vykysnúť cca 40 minút. vykysnuté cesto sšte krátko prepracujeme, potom vyvaľkáme na placku, doprostred dáme tukový bochník, a rozvaľkáme. Cesto zložíme zo 4 strán ako obálku, preložíme na polovicu a rozvaľkáme pás, ktorý trikrát preložíme na šírku a trikrát na dlžku, odložíme do chladničky stuhnúť asi na 20 minút.Skladanie a rozvalkanie opakujeme 3x, potom cesto rozdelíme na 4 časti a vyformujeme z nich 4 bochníky. Cesto vyvaľkáme na tvar kruhu, na hrúbku 5 mm a rozrežeme na 8 častí. Na základňu trojuholníka dáme plnku, zvinieme od základne k vršku, prehneme, poukladáme na plech a potrieme vyšlahaným vajcom, ale iba vrch, lebo cesto by sa horšie lístkovalo.Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 20 minút. ja dávam do croissantov aj sladké aj slané plnky. Sladké : dusené jabĺka s cukrom a škoricou, nutela, džem, tvarohová plnka,.... Slané : plátok syra a šunky, bryndza s pážitkou, tvaroh s kečupom, kyslá kapusta a koliesko klobásky, nastrúhaná niva, pečeˇová pašteta s pážitkou,...Pri slaných som zvykla vrch posypať rascou, sezamom, vegetou,... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.10.2011, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |