. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Eva J. (EBJ) ID 142116
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.3.2010
Naposledy: 5.2.2017 13:35
Aktualizácia: 12.9.2010 18:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 8
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

SLADKÉ JEDLÁ

Briošky - raňajkové sladké pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

575 g hladkej múky, 80 ml mlieka, 4 vajcia, 200 g masla, 2 kl soli, 70 g cukru, 30 g droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám len so surovinami, bez postupu, takže som sa s tým musela nejako popasovať. Svoje postupy nefotím, lebo sa bojím, že sa mi niečo dobabre a pri brioškách sa to pokašľalo viac, než dosť. Ale nevzdala som sa a chyby napravila, preto to tu chcem napísať pre také začiatočníčky, ako som ja, že netreba hneď vyhadzovať cesto do koša a začínať odznovu.
1. najprv si urobíme kvások z mlieka a droždia. Samozrejme, patrí tam aj lyžička cukru, na ktorú som zabudla a po 15 min kvások nikde. Náprava: do mlieka s droždím som zamiešala cukor a dala to celé v malom hrnci na sporák ohriať. Prstom som skúsila, aby to bolo naozaj len mierne zohriate, vlažné, lebo priveľa tepla tiež škodí. Po ďalších 15 min bol na svete nádherný kvások :)
2. medzitým si pripravíme do misky sypké zložky - múku (mala som hladkej len asi 3/4 potrebného množstva, dosypala som polohrubou), cukor som dala práškový, preosiala som ho cez sitko, soľ. Namiesto masla som dala Palmarin, ten som si rozpustila v hrnci. Takže k sypkým zložkám vylejeme kvások a rozpustené maslo alebo margarín.
3. a na vajcia som zabudla. Miesila som, miesila, strašne tuhé cesto. Pomyslela som si, že hádam bolo málo mlieka, tak som pridala asi za lyžicu a nejak som to už domiesila. Až potom mi napadlo, že vajcia tam mali ísť. Takže som vytiahla hnetacie metly a mixérom som sa to tam snažila zapracovať. No, vznikla mazľavá guľa, žiadne lesklé, pružné cesto. Ale nevzdala som sa! Dala som cesto aj tak kysnúť do rúry predhriatej na 50 stupňov (samozrejme, teraz už bola vypnutá). Asi po 15 minútach, keď trošku popracovalo, opäť som vzala hnetacie metly a mixérom premiesila (rukami to fakt nešlo, to by sa naozaj dalo vyhodiť, boli tam hrudky toho pôvodného tvrdého cesta, no des, ale mixér pomohol). A tradááááá - vzniklo pekné cesto :)
4. takže cesto dáme na 30 min vykysnúť na teplé miesto. Potom z neho formujeme briošky. Niekto dáva do vymastených okrúhlych formičiek, ja som som si dala na plech papier na pečenie a ukladala som naň briošky. Potom pečivo prikryjeme utierkou a necháme ešte v teple podkysnúť, ja som nechala zase 30 min. Potom som ich potrela vajcom s kvapkou mlieka a dala piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a po 20 minútach som skontrolovala špajdľou, či sú prepečené. Nechala som ešte pár minút, aby chytili farbu. Boli výbornéééé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.9.2010, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu