
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Orechové wafle.POTREBNÉ PRÍSADY 100g zomletých orechov, 3 vajcia, 120g práškového cukru, 200g hladkej múky, 160g zmäknutého masla alebo iného tuku, 40 ml mlieka... POSTUP PRÍPRAVY Vafľovač necháme rozohriať. Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme múku, orechy, premiešame a nakoniec vmiešame mlieko. Do stredu vafľovača dáme 2 plné polievkové lyžice cesta, zaklapneme a necháme cca 3 minúty piecť. Potom ich prenesieme na mriežku, necháme mierne vychladnúť a podávame s džemom, posypané práškovým cukrom, ovocím ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2020, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() ♥Kokosové wafle ♥POTREBNÉ PRÍSADY 150g zmäknutého masla alebo iného tuku, 180g kryštálového cukru, 3 vajcia, 40g kokosovej múčky, 250g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 150 ml mlieka...V POSTUP PRÍPRAVY Wafľovač necháme rozohriať. Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme múku, kokosovú múčku a kypriaci prášok, premiešame a nakoniec vmiešame mlieko. Do stredu vafľovača dáme 2 plné polievkové lyžice cesta, zaklapneme a necháme cca 3 minúty piecť. Potom ich prenesieme na mriežku, necháme mierne vychladnúť a podávame s džemom, posypané práškovým cukrom, ovocím alebo frostingom: ja som si vymiešala ricottu s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2020, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Medové wafle...POTREBNÉ PRÍSADY 150g masla, 3 vajcia, 150g práškového cukru, 270g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 200ml mlieka, 6 PL medu, štipka soli... POSTUP PRÍPRAVY Zmäknurté maslo, med, vajíčka a soľ vyšľaháme do peny, vmiešame cukor a potom múku zmiešanú s kypriacim práškom, nakoniec mlieko a premiešame. Rozohrejeme wafľovač a pečieme wafle - asi 3 PL cesta a pečieme 3-4 minúty. Wafle sú na pohľad trochu tmavšie, ale inak majú jemne medovo-karamelovú chuť. Ja dám na vrch jemnú vrstvu kyslej smotany a pár kvapiek medu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.4.2020, 23:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Makové wafle...POTREBNÉ PRÍSADY nezvyčajné, ale úplne úžasnééé... 160g masla, 130g práškového cukru, 3 vajcia, 100g mletého maku, 100ml mlieka, 200g hladkej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... POSTUP PRÍPRAVY Maslo /zmäknuté/, vajcia a cukor vyšľaháme, pridáme mak, premiešme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a znovu zamiešame. Nakoniec vlejeme mlieko, všetko spolu premiešame a pečieme wafle vo wafľovači, ktorý si predom zohrejeme. Ja dávam cca 3 PL cesta na jednu dávku a pečiem asi tak 3 minútky. Podávam s jahodovým lekvárom, s lemon curdom alebo ku zmrzlinke... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2020, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Donutky na plechu...POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček = 200 ml 1/2 hrnčeka práškového cukru, 2 ČL vanilkovej esencie, 1/2 hrnčeka studeného mlieka, 80g rozpusteného masla alebo Hery, 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 vajce, čokoládová alebo iná cukrová poleva, posýpka... POSTUP PRÍPRAVY Receptík, ktorý svojou chuťou príjemne prekvapil moje deti a svojou nenáročnou prípravou zase mňa... Vajíčko vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovou esenciou a maslom /alebo Herou/, stačí metličkou, prilejeme mlieko, premiešame a vsypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom. vypracujeme cesto, ktoré bude hustejšie, ale stále lepkavé a šupneme ho do chladničky aspoň na 30 minút. Potom si dosku posypeme múkou, cesto vyklopíme, vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 - 2 cm, povykrajujeme donutky /mne vyšlo 12 kúskov s priemerom 6 cm/, do stredu každého donutky vykrojíme otvor, preložíme na papier na pečenie a pečieme na 200 až 220 °C 15-20 minút. Po vychladnutí namáčame do čokolády, cukrovej polevy, posypeme posýpkou... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 25.4.2020, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Zemiakový závin...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov, 2 vajcia, 120g detskej krupice, 250g hrubej múky, štipka soli, 250g slivkového lekváru, mletý mak alebo opražená strúhanka a cukor na posypanie... POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame... Vmiešame hrubú múku, krupicu, vajcia a soľ. Premiesime, rozdelíme na dve časti, jednu na pomúčenej doske rozvaľkáme na 0,5 cm, potrime polovicou lekváru, zvinieme a prenesieme na vlhkú /látkovú/ utierku/, zavinieme do utierky, previažeme a dáme variť do hrnca do osolenej vody. Varíme 20-25 minút, pomocou dvoch vidličiek vyberieme, rozvinieme a necháme vychladnúť. S postup zopakujem aj s druhou roládou - môžeme použiť tú istú utierku. Po miernom vychladnutí nakrájame ostrým nožom, posypeme mletým makom alebo opraženou strúhankou a posypeme práškovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 28.2.2015, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Tvarohovo marhuľové knedličky....POTREBNÉ PRÍSADY 300g tvarohu /ja používam 250g plnotučný jemný a 50g nízkotučný jemný, ale v podstate je jedno aký bude mať obsah tuku, dôležité je, aby bol jemný, lepšie sa zapracuje do cesta/, 1 vajce, 1 žĺtok, štipka soli, 300g polohrubej múky, 2 PL škrobovej múčky, 1 ČL kypriaceho prášku ♥♥♥ marhule /môžu byť čeerstvé, ale aj mrazené, prípadne zavárané, ale treba ich najskôr nechať dobre odtiecť/ ♥♥♥ múka na posypanie dosky ♥♥♥ olej na pomastenie knedličiek /niekto používa maslo, ale keď sa nezjedia hneď, maslo stuhne a knedličky sa k sebe zlepia/ ♥♥♥ opražená strúhanka a práškový cukor na posypanie ♥♥♥ rozpustené maslo na poliatie /ale pred podávaním/ POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si zmiešame múku, škrobovú múčku a kypriaci prášok, pridáme tvaroh, vajce, žĺtok, soľ, a vypracujeme tuhšie, ale vláčne cesto, ktoré necháme 15 minút stáť. Dáme si variť vodu do hrnca a mierne ju osolíme. Cestíčko si rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko /asi 0,5 cm/, nakrájame na štvorce a do každého kúska zabalíme marhuľu /pokiaľ použijeme mrazené, tak ich ani nenecháme rozmraziť/. Potom knedličky postupne po dávkach /ja dávam cca 10 kúskov naraz/ variť na miernom ohni. Od doby, keď vyplávajú na povrch /čo je takmer okamžite/ varíme ešte 15 minút. Potom dierkovanou naberačkou vyberieme do misky, pokvapkáme olejom a pokračujeme, kým neuvaríme všetky knedličky. Pred podávaním posypeme knedličky opraženou strúhankou zmiešanou s práškovým cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Marhuľové knedle...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov, 300g polohrubej múky, 40g masla, 2 žĺtky, soľ, strúhaná citrónová kôra z 1/2 citróna /ja som použila 1/2 lyžičky sušenej/, 30 polovičiek marhúľ /môžu byť aj mrazené/, na posypanie, olej, strúhanka, práškový cukor. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Potom najemno nastrúhame alebo ako ja zomelieme na mäsovom mlynčeku - je to rýchlejšie. K zemiakom pridáme múku, žĺtky, soľ, citrónovú kôru a rozpustené maslo. Vymiesime tuhšie cesto, ktoré rozdelíme napoly a rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Ostrým nožom nakrájame na 15 kúskov. Do každého kúska cesta zabalíme polovičku marhule /keď použijeme mrazené, nemusíme ani rozmraziť/ a dáme variť do vriacej mierne osolenej vody, varíme asi 15 minút na miernom ohni - musia vyplávať napovrch. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou, pokvapkáme zľahka olejom a posypeme opraženou strúhankou a práškovým cukrom. NA POSYPANIE: klasika - na oleji si opražíme strúhanku do bledohneda alebo namiesto strúhanky môžeme použiť kokosovú múčku... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2013, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Gombolce-slivkové gule...POTREBNÉ PRÍSADY receptov na túto domácu mňamku je tu dosť, ale tento "môj" sa tu ešte nevyskytol...takže: potrebujeme 1 kg zemiakov, 1 vajce /ja používam "L", ak sú menšie, môžu ísť aj dve/, 370g hrubej múky, štipka soli....asi 30 sliviek /umytých odkôstkovaných a prepolených/...maslo, na posypanie mak a cukor /prípadne kto čo má rád/.... POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si deň vopred uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a na druhý deň ošúpeme a najemno nastrúhame. K zemiakom prisypeme múku, štipku soli a vajce. Vypracujem tuhšie cesto a rozdelíme napoly. Najskôr na dobre pomúčenej doske /posypeme hrubou múkou/ vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. nakrájame na štvorce, do každého štvorca zabalíme 1/2 slivky a rukami, /do ktorých si nasypeme trochu hrubej múky/ vyformujeme guľku. Guľky uvaríme v osolenej vode na miernom ohni, počas varu občas opatrne premiešame, keď vyplávajú na povrch necháme ešte asi 1 minútu variť a dierkovanou naberačkou si guľky vyberieme do misky, kde ich trochu pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme makom a pretrasieme, aby sa guľky obalili. Mne z tohoto množstva vyjde cca 55 až 60 kúskov /na jeden obed pre piatich :-)/. Varievam ich na 4 krát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 4.8.2014, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Osie hniezda z pľundrového cesta...POTREBNÉ PRÍSADY Úplne najlepšie koláčiky, keď je vonku sychravo a máme chuť na teplý čajík s niečím...a to NIEČO sú práve tieto osie hniezda (-: Prvé cesto - maslové: 250 gramov masla alebo hery, 1⁄4 čajovej lyžičky soli Druhé cesto - kysnuté : 450gramov hrubej muky, 1⁄2 čajovej lyžičky, soli, 1 balíček droždia, 2 dcl teplého mlieka, 40 gramov práškového cukru, 3 žĺtky, 1⁄2 balíčeka vanilínového cukru, kôra 1/2 citróna, trocha posekaných orechov, trocha škorice, trocha medu, trocha práškového cukru.... POSTUP PRÍPRAVY 1. cesto - maslové: Maslo alebo Heru a soľ dobre premiešame, sformujeme dotvaru tehličky a dáme do chladničky. 2 cesto - kysnuté: do múky dáme cukor, pomrvené droždie, žĺtky rozmiešané v mlieku, vanilkový cukor ,soľ a kôru z citróna. Cesto dôkladne vymiesime a necháme trocha podkysnúť. Potom ho rozvaľkáme na väčší plát, naň položíme maslové cesto /ktoré sme si dali do chladničky/, rozvaľkáme ho na asi o polovicu menší plát. Celé maslové cesto prikryjeme prečnievajúcim kysnutým cestom, okraje zo všetkých strán dobre pritlačíme, rozvaľkáme to, následne po šírke a potom aj po dĺžke preložíme na tretiny, prikryjeme a necháme asi 1 hod kysnúť. Potom cesto znova rozvaľkáme, znovu poprekladáme na tretiny /po šírke aj dĺžke/ a necháme ešte 1/2 hod. kysnúť. Nakoniec cesto natenko rozvaľkáme, posypeme práškovým cukrom, škoricou, posekanými orechmi, hrozienkami, pokvapkáme hojne medom, zvinieme, pokrájame asi na 2 cm kolieska, ktoré reznou stranou uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200°C dozlata. Môžeme ešte posypať práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |