končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
RYŽA A CESTOVINY |
Vynikajúci CESTOVINOVÝ ŠALÁT s kuracím mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY 120g kuracích pŕs, 300g cestovín (špirálky, kolienka...), 1 malá mladá cukinka, 1 cibuľa, 1 rajčina, 1 paprika PCR, ½ šalátovej uhorky, 4-5 listov čínskej (pekinskej) kapusty, korenie Kura Tabaco (môže byť aj gyros), karí korenie, červ.ml.paprika, granulovaný (sušený) cesnak, soľ, olej, 2 PL tatárskej omáčky (ja mám najradšej Hellmanns). POSTUP PRÍPRAVY Teraz, keď je po sviatkoch každý najedený až-až, určite dobre padne dať si na obed niečo ľahšie...ako tomu bolo aj dnes u nás. Tento šalátik je zároveň rýchlo pripravený a hlavne veľmi veľmi chutný :-))) K postupu: Cestoviny uvaríme v slanej vode. Na miernom ohni usmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme mäsko nakrájané na malé kúsky a sprudka orestujeme. Keď je mäsko „zatiahnuté“ pridáme koreniny, osolíme, premiešame, potom podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou. K takmer mäkkému mäsku pridáme na hrubšie kolieska (alebo polkolieska) nakrájanú cukinu a udusíme spolu do mäkka, tak aby sa nám väčšina vody vyparila. Rajčinu, uhorku, papriku a čínsku kapustu nakrájame a mierne posolíme, aby zmäkla. Ešte teplé cestoviny premiešame s hotovým mäsom, pridáme zeleninu, tatársku, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Šalát sa môže podávať vychladený, ale mne najlepšie chutí, keď má izbovú teplotu... Šalát môžete samozrejme variovať - pridať kukuricu, olivy, uvarenú veľkú fazuľu... ja som dala to, čo som práve našla doma. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.1.2010, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
ŠPAGETY s kuracím mäskom, olivami a kukuricouPOTREBNÉ PRÍSADY špagety, kuracie prsia, cibuľa, cesnak, sterilizovaná kukurica, zeler v sladkokyslom náleve, olivy s papričkou, bazalka (lepšia by bola čerstvá, ale ja som mala len sušenú), sójová omáčka, kečup, olivový olej, soľ, čierne mleté korenie, drvená rasca. POSTUP PRÍPRAVY Špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a premiešame s olivovým olejom. Mäsko nakrájame na malé kocky, osolíme, pridáme sójovú omáčku a premiešame. Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäsko a orestujeme. Pridáme pretlačený cesnak, bazalku, koreniny, osolíme, podlejeme vodou a podusíme. Potom pridáme olivy nakrájané na kolieska, zeler nakrájaný na menšie kúsky a kukuricu. Nakoniec pridáme kečup (nie príliš veľa), podľa potreby ešte pridáme vodu, aby nám vznikla omáčka a necháme prejsť varom. Premiešame so špagetami a môžeme papať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2010, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |