Lucia Š. (kačička) ID 63 |
 |
mimibazar.sk/kacicka |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 16.4.2005 |
Naposledy: 17.10.2017 15:40 |
Aktualizácia: 20.9.2016 12:36 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]() PRO INSPIRACI
POSTUP PRÍPRAVY
RIZOTO: Rizotova riza Maslo+olej Cibula 2dc bieleho vina Pramazan nastrhuhany Sol Korenie Zobraz viac ...
Prisady
- Maslo + olej – zohriať - Cibulka najemno nakrajana - pridať do oleja a jemne orestovat (NESMIE ZHNEDNUT) - Pridat rizu na rizoto (MUSI BYT RIZOTOVA – Carnaroli alebo Arborio) - 1-2 min orestovat pridanu rizu, pri strednom plameni - Pridat biele vino 2dc - Za staleho jemneho miesania, cakat kym sa vino odpari a vstrebe. - Pridat naberacku vyvaru. Vzdy jedna naberacka a pockat kym sa znova vstrebe. Vyvar musi byt horuci. Toto robit cca 15-20 min, dokym riza nie je hotova. - Prisady neuvarene dopredu alebo zvlast: napriklad hribiky, cuketu, zeleninu... mozes pridat k rizi po prvej lyzice vyvaru. -Prisady pripravene zvlast: pridat pred pridanim paramazanu a masla. Zalezi ako budes preferovat a aku prisadu budes pridavat. - Ku koncu sa prida parmazan nastruhany a pomiesa a trosku masla a pomiesa. Nakonci sa prida korenie a sol. Naprikla ak by si robila s kuracim maskom, je lepsie si masko kuracie spravit zvlast na panvicke a primiesat do rize pred pridanim parmazanu, masla, korenia a soli) Tak isto boli aj krevety.
KREVETY: 1X salotka, 1x cibluka a par strucikov cesnaku Maslo Vino – biele 2dc Sol, cierne korenie Maslo rozhorejes na panvici, pridas cibulu, salotku a cesnak – orestujes Pridas krevety – zmrznute (bez chvostov) – orestujes, pridas 2dc vina a pockas kym sa odpari. Posolis pokorenis a ked su krevety makke je hotovo.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (3) posledné: 20.8.2020, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |