. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

RYŽA A CESTOVINY

Špagetini s oravskou slaninou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie špagiet, oravská slanina, ale môže byť aj suchá saláma (tak cca 150-200 g), 2-3 väčšie cibule, paradajkový pretlak alebo paradajkové pyré, 2 lyžice kečupu najlepšie detský, popr. sladký, 2-3 strúčiky cesnaku (ale cesnak nemusí byť), soľ, čierne korenie, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Na troche oleja orestneme na kocky nakrájanú oravskú slaninu, cibuľu, osmahneme tak do sklovita, potom prilejeme paradajkové pyré (ak nedáte pyré, ale chcete dať pretlak, tak toho pretlaku tak 150 g balenie), osolíme, okoreníme, necháme zovrieť, pridáme 2 lyžice kečupu a pretlačený cesnak, premiešame, tak 5 minút ešte necháme povariť, odstavíme. Medzitým si uvaríme špagety, ktoré potom zmiešame s touto paradajkovou masou. Na záver už len dosoliť, popr. dokoreniť, ale ja dávam korenie len tak mierne, kvôli deťom. Tieto cestoviny sú výborné, jednoduché a u mojich detí veľmi obľúbené, cibuľa im dáva výbornú chuť, namiesto oravskej slaniny môžete dať napr. údené mäso. Ak budú cestoviny veľmi suché, pokvapkáme trochu olivovým olejom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.5.2011, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml sladkej smotany, 2 tavené syry (syrokrém, bambino), 350 ml mlieka, maslo, 150 dkg šunkovej salámy, 1 hydinový bujón, 1 pol. lyžica hl. múky, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle krátko opražíme na pásiky pokrájanú šunkovú salámu. V sladkej smotane rozmiešame hydinový bujón a prilejeme k opraženej saláme. Pridáme 250 ml mlieka a tavené syry a miešame dokiaľ sa nám syry nerozpustia. Nakoniec pridáme ešte 100 ml mlieka, v ktorom sme rozmiešali 1 pol. lyžicu hl.múky a prilejeme do omáčky, necháme trošku prevrieť a odstavíme. Nakoniec ešte pridáme trošku bazalky. Omáčkou polejeme uvarené cestoviny (penne, špagety, vývrtky . . . ). Toto je naozaj skvelá omáčka, je výborná. Môžete si, kto má rád aj mäso, len orestovať ochutené korením (gyros) na pásiky mäso a opečené dať na cestoviny. My to papkáme ako ľahké jedlo, len klasika cestoviny a omáčka a navrch poukladám ešte plátky paradajok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.12.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu