končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
RYŽA A CESTOVINY |
Špagetini s oravskou slaninouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie špagiet, oravská slanina, ale môže byť aj suchá saláma (tak cca 150-200 g), 2-3 väčšie cibule, paradajkový pretlak alebo paradajkové pyré, 2 lyžice kečupu najlepšie detský, popr. sladký, 2-3 strúčiky cesnaku (ale cesnak nemusí byť), soľ, čierne korenie, olej. POSTUP PRÍPRAVY Na troche oleja orestneme na kocky nakrájanú oravskú slaninu, cibuľu, osmahneme tak do sklovita, potom prilejeme paradajkové pyré (ak nedáte pyré, ale chcete dať pretlak, tak toho pretlaku tak 150 g balenie), osolíme, okoreníme, necháme zovrieť, pridáme 2 lyžice kečupu a pretlačený cesnak, premiešame, tak 5 minút ešte necháme povariť, odstavíme. Medzitým si uvaríme špagety, ktoré potom zmiešame s touto paradajkovou masou. Na záver už len dosoliť, popr. dokoreniť, ale ja dávam korenie len tak mierne, kvôli deťom. Tieto cestoviny sú výborné, jednoduché a u mojich detí veľmi obľúbené, cibuľa im dáva výbornú chuť, namiesto oravskej slaniny môžete dať napr. údené mäso. Ak budú cestoviny veľmi suché, pokvapkáme trochu olivovým olejom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.5.2011, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Výborné cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml sladkej smotany, 2 tavené syry (syrokrém, bambino), 350 ml mlieka, maslo, 150 dkg šunkovej salámy, 1 hydinový bujón, 1 pol. lyžica hl. múky, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Na masle krátko opražíme na pásiky pokrájanú šunkovú salámu. V sladkej smotane rozmiešame hydinový bujón a prilejeme k opraženej saláme. Pridáme 250 ml mlieka a tavené syry a miešame dokiaľ sa nám syry nerozpustia. Nakoniec pridáme ešte 100 ml mlieka, v ktorom sme rozmiešali 1 pol. lyžicu hl.múky a prilejeme do omáčky, necháme trošku prevrieť a odstavíme. Nakoniec ešte pridáme trošku bazalky. Omáčkou polejeme uvarené cestoviny (penne, špagety, vývrtky . . . ). Toto je naozaj skvelá omáčka, je výborná. Môžete si, kto má rád aj mäso, len orestovať ochutené korením (gyros) na pásiky mäso a opečené dať na cestoviny. My to papkáme ako ľahké jedlo, len klasika cestoviny a omáčka a navrch poukladám ešte plátky paradajok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.12.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |