
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Mac and cheese...POTREBNÉ PRÍSADY Alebo cestoviny so syrom... taká Americká klasika, ktorú je fajn mať po ruke, keď dochádzajú nápady. 50g masla, 4 strúčiky cesnaku, 50g hladkej múky, 900ml mlieka /určite ho je toľko treba, nie je to preklep:) /, 1 PL kukuričného škrobu, soľ, korenie, prípadne bylinky podľa chuti, 1 kocka kuracieho vývaru, 150g nastrúhaného čedaru, 150g strúhaného parmezánu, 180g mozzarelly a samozrejme 500g suchých cestovín. Na krustu: 1 a 1/2 PL masla a 140g strúhanky. POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme. Maslo rozpustíme a jemne na ňom opečieme cesnak, zasypeme múkou a zalievame postupne mliekom /odložíme si 1dl bokom/, aby sme získali hustejšiu kašu, pričom stále miešame. Vo zvyšku mlieka rozpustíme kurací vývar v kocke, kukuričný škrob, pridáme ku kaši, osolíme, okoreníme /prípadne pridáme bylinky/, chvíľu povaríme a odložíme bokom. Do omáčky pridáme čedar, 3/4 parmezánu a na kocky nakrájanú mozzarellu. Necháme všetky syry rozpustiť. Zmiešame cestoviny s omáčkou a preložíme do zapekacej misky. Pripravíme si suroviny na krustu: na masle opražíme strúhanku, odložíme bokom a primiešame zvyšný parmezán. posypeme cestoviny a zapekame pod grilom cca 10-15 minút, dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2019, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Ravioly plnené medvedím cesnakom s hráškovou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY Ravioly: 400g hladkej múky, 4 vajcia, 2 PL olivového oleja, štipka soli... Plnka: 250g medvedieho cesnaku /môže byť aj mrazený/, 250g špenátu /listy/, 250g Ricotty, 100g slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 80g strúhaného parmezánu, štipka muškátového orieška, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli...Omáčka: 50g masla, 200g hrášku /môže byť aj mrazený, 250ml smotany na varenie, 1 strúčik cesnaku, 50g strúhaného parmezánu, štipka soli... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si prepláchneme medvedí cesnak a špenát, spolu ich dáme do hrnca, pridáme trošku vody a povaríme cca 10 minút. Zlejeme a necháme vychladnúť. Slaninku si nakrájame na kocky a rozškvaríme, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a odstavíme. Necháme vychladnúť. Spracujeme si cesto na ravioly: do múky pridáme soľ, olej a vajcia, zapracujeme a miesime cesto, kým sa všetky suroviny nespoja. Cesto je hladké, mäkké a pružné, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a čistou utierkou a necháme 30 minút odležať. Vrátime sa k plnke. Medvedí cesnak a špenát vyžmýkame a nožom presekáme na drobnejšie, pridáme k nim ricottu, slaninku s cesnakom, parmezán, soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešame. Cesto rozvaľkáme natenko /odporúčam strojček na cestoviny/, urobíme kôpky plnky ďalej od seba, prikryjeme druhým cestom, ktoré trošku potrieme vodou, aby sa nám prilepilo a radielkom nakrájame ravioly, ktoré necháme asi 20 minút ešte odležať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Fettuccine alla papalina...POTREBNÉ PRÍSADY Jednoduché a veľmi rýchle, pritom fakt chutné... 400g suchých cestovín fettuccine /dlhé rezance/, 100g šunky prosciutto, 2 vajíčka, 1 cibuľa, 150g hrášku /môže byť aj mrazený/, strúhaný parmezán, maslo, soľ, ml.čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na jemné plátky a na masle necháme trochu osmažiť, pridáme trošku vody /stačí pol šálky/, pridáme hrášok a pod pokrievkou na slabom ohni chvíľu povaríme. Pridáme šunku nakrájanú na prúžky alebo kocky a ešte dve minúty povaríme, v prípade potreby pridáme vodu. Osolíme, okoreníme, odstavíme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. V miske si rozšľaháme vajcia s parmezánom /asi za hrsť/ a štipkou soli. Cestoviny scedíme a ešte horúce zmiešame s vajíčkami, potom pridáme horúcu omáčku z hrášku a šunky. Podávame posypané parmezánom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Špagety so sardelami a strúhankou.POTREBNÉ PRÍSADY 360g suchých špagiet, 8 ks sardel z konzervy, 1 strúčik cesnaku, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4PL nahrubo zomletej strúhanky, strúhaný parmezán, olivový olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cesnak olúpeme, do hrnčeka dáme 4 PL oleja, strúčik cesnaku vcelku, sardely a na miernom plameni povaríme 5 minút. Potom cesnak vyberieme a sardely roztlačíme na kašu a pridáme k nim najemno nasekaný petržlen. Strúhanku opečieme na 1 PL oleja dozlata a chrumkava a pridáme do omáčky. Špagety uvaríme v osolenej vode "al dente" a scedíme, premieša,e so sardelovou omáčkou a podávame posypané strúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Conchiglie s bielou fazuľkou...POTREBNÉ PRÍSADY 240g suchých cestovín conchiglie - mušličky, 2 ks konzervy bielej fazule, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 kus stopkového zeleru, 2 ks bobkových listov, trocha olivového oleja, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu scedíme a obsah jednej konzervy rozmixujeme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú 1 stopku zeleru a roztlačený cesnak. Pridáme bobkový list, zalejeme troškou vody, prikryjeme a povaríme do polomäkka. Potom pridáme fazuľu z konzervy a fazuľové pyré a ešte 10 minút povaríme na slabom ohni. vyberieme bobkový list, okoreníme osolíme. Cestoviny uvaríme v slanej vode do polomäkka, scedíme a prelejeme omáčkou. Tá má byť krémová... /Kto má čas a chuť môže si uvariť 250g suchej bielej fazule do mäkka a potom postupuje rovnako, ale rozmixuje polovicu fazule/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Gnocchi s nivovou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 kg zemiakov, 200g hladkej múky, 1 vajce, soľ... OMÁČKA: 250g Nivy, 2vajcia, 1/2 šálky mlieka, štipka mletého čierneho korenia, 1 PL masla... POSTUP PRÍPRAVY Syr si nahrubo nastrúhame a zalejeme mliekom. Necháme odležať, kým si pripravíme gnocchi. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, ochladíme a olúpeme... postrúhame najemno. Prisypeme múku, osolíme, pridáme vajce a zamiesime mäkké, ale dosť husté cesto. Z cesta odoberáme vždy kúsok, ktorý vyšúľame na valček asi 1 cm hrubý, pokrájame na pár centimetrové kúsky, jemne pomúčime a každý stlačíme vidličkou, poukladáme na tácku. Dáme variť vodu, osolíme ju a gnocchi po častiach uvaríme. Keď vyplávajú navrch sú hotové. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a jemne omastíme alebo hneď prelejeme omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.1.2018, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Cestoviny so zemiakovo-vaječnou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY 320g cestovín, 400g zemiakov, 120g šunky /údenej z pliecka a pod./, 4 vajcia, 100ml smotany na šľahanie, trocha masla, trocha olivového oleja, štipka soli, 80g parmezánu... POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Olej si zohrejeme a zemiaky na ňom osmažíme do zlata. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, pridáme maslo, smotanu a šunku nakrájanú na kocky. Pridáme aj osmažené zemiaky a vajíčka, ktoré sme si rozšľahali s polovicou parmezánu a štipkou soli. Hrniec dáme na sporák a krátko povaríme, kým nám vajíčka nezhustnú. Podávame posypané parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Špagety s citrónom a so šunkou...POTREBNÉ PRÍSADY 360g špagiet - asi 3/4 balíčka, 100g chudšej šunky vcelku, 200ml smotany na šľahanie, 60g masla, 2PL olivového oleja,1 bio citrón, trocha soli, štipka bieleho korenia, zväzok petržlenovej vňate /nemusí byť/, 2PL parmezánu POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšom hrnci dáme variť vodu na špagety. Medzitým si rozpustíme maslo a spolu s olivovým olejom ho zahrejeme. Šunku nakrájame na kocky a na masle s olejom osmažíme. Zalejeme smotanou, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vodu na špagety osolíme a špagety varíme do polomäkka. Keď budú hotové, odoberieme si za naberačku vody, ktorú si odložíme a špagety zlejeme, ale nepreplachujeme studenou vodou. Šupneme ich ich do hrnca, kde sa nám varila omáčka, na silnom ohni spolu s omáčkou a vodou, ktorú sme si odobrali chvíľu povaríme a odstavíme. Podávame posypané nasekanou petržlenovou /ja som čerstvú nemala, tak som tentokrát nedala :) a nastrúhaným parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Cappellacci s tekvicou...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400g hladkej múky, 4 vajcia....PLNKA: 1 tekvica na pečenie, 3 PL nastrúhaného parmezánu, 1 vajce, strúhaný muškátový oriešok, soľ, strúhanka....NA POLIATIE: 100g masla, šalvia, strúhaný parmezán... POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme. K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť. Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať. Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/. Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Trojfarebné lasagne...POTREBNÉ PRÍSADY 1 balík hotových lasagní, 1 cuketa, 1 baklažán, 2 cibule, 200g lúpaných rajčín, 200g rajčinového pretlaku, 200g hrášku, 400g mrazeného špenátu, 150g parmezánu, 50 g hladkej múky, 50g masla, 150 ml mlieka, 200g ricotta, soľ, bazalka, olej POSTUP PRÍPRAVY Do jedného kastrólika si dáme 4 PL oleja, rozohrejeme, 1 cibuľu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme paradajky, pretlak, osolíme a povaríme cca 10 minút, aby omáčka zhustla. Zatiaľ si ošúpeme cuketu a baklažán, nakrájame ich na kocky. V ďalšom kastróliku si rozpálime 4 PL oleja a opražíme na ňom druhú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cuketu, baklažán, podlejeme 1 naberačkou vody a dusíme 20 minút. Potom odokryjeme, osolíme a varíme neprikryté ďalších 10 minút. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |